Flere bilder fra Svalbard, høsten 2012 (Test)

Etter et lite dytt og utfordring, prøver jeg igjen å dele bilder på Bloghog. Grunnen til at jeg har hatt en “nedetid” skyldes nok mest forhold her hos meg, så derfor går jeg løs på utfordringen med nye blogginnlegg. :)

 

I oktober i fjor dro vi til Svalbard, kjæresten, jeg og hans eneste datter. Hun fortjente akkurat da å få bli med på tur sammen med oss!

Vi reiste på en torsdag og ble til mandag. Spitzbergen hotell litt oppe i dalen i Longyearbyen ble hjemmet vårt disse dagene. Dette var hjemmet til funksjonærene til Store Norske Kullkompaniet, men har etter at det ble hotell blitt oppgradert til et flott, hjemmekoselig hotell.

Frokost var inkludert, ellers spiste vi en middag på hotellet. Maten var god, og trivselsfaktoren var høy! Det mest spesielle med de fleste hotell på Svalbard er tradisjonen på å ta av seg uteskoene når man kommer inn. Enkelte steder står det sko til utlån, ellers tar du med egne innesko.

Utsikten fra hotellrommet var flott, men det som øynene stadig ble trukket mot var denne kirkegården på den andre siden av dalen. I løpet av dagene vi var der fikk vi ikke svar på hvorfor dette gravstedet ligger slik i dalen.

Dette er et utslagspunkt fra gruvene. Denne gruven er tømt og stengt.

Taubanene som brakte kullet til foredling fra gruvene er karakteristiske i landskapet.

Isbjørner så vi heldigvis ikke på annen måte enn utstoppede. Skyter hadde kjæresten med, men den fikk vi heldigvis ikke bruk for!! :) Det sies at isbjørnene holder seg på nordsiden av Svalbard på den tiden av året vi var der. På vårparten skal man holde mer utkikk etter bamsen, for da er de sultne og da trekker de seg mot sivilisasjonen på sørsiden av øya.

Bebyggelsen i Longyearbyen har farger fra naturen på Svalbard, det gir hele byen et enhetlig inntrykk. Bilene står ikke i garasje, og de er heller ikke låst. Det ble sagt at til og med nøkkelen står i tenningen.. For hvor skal du stjele en bil til, der hvor knapt noen veier er?? Pussig nok leste vi i nyhetene da vi kom hjem at en bil var stjålet på Svalbard, og folk ble oppfordret til å låse bilene sine.. Eneste måte å stjele en bil på er å kjøre den inn på en båt for å få den fra øya…

Hotellet vårt ligger øverst i dette bildet.

By? Jo, by.. det er ihvertfall en landsby! :)

En dag tok vi en guidet tur til Barentsburg og ut for å se en isbre med denne båten. Skal vise dere mer med et annet innlegg hvis dette går bra! :)

Det var ikke kommet så mye snø ennå da vi var der, og det hadde heller ikke frosset til i fjorden. Men vakkert var det med dette melisdrysset som lå over landskapet!

 

 

3
 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in ferie, foto and tagged , , . Bookmark the permalink.

21 Responses to Flere bilder fra Svalbard, høsten 2012 (Test)

 1. avatar tankespire says:

  Sånn for uten om at de ble litt “klemt” så vises de hvertfall. og fine var de også 😀

  • avatar carpediem says:

   Klemt? Det så jeg ikke før du sier det.. hva kommer det av, da? Det går an å klikke de større…

   • avatar tankespire says:

    Har ingen anelse. Kanskje det er noe med 300×300 eller noe..? Jeg så de store, de var flotte – og som de skulle :-)
    Håper du fortsetter å legg ut nå, som du er i gang! Likte veldig godt det siste bildet. Fine linjer. Og det med korsene…

 2. avatar kodeks says:

  Ser man det. Her har du fått lastet opp bilder, laget fotoblogg og er, etter hva jeg kan se den første som har fikset forhåndsvisning i veikrysset. Mange mektige, og sikkert iskalde fjell. Blow-up funker også, så her er alt etter boka og vel så det. Bloghog friskmeldt ? :) .

 3. avatar Jorunn says:

  Fine bilder og tekst om Svalbard :-)

 4. avatar eMTe says:

  Finfin test dette :)

 5. avatar sirenia says:

  Detta gikk jo bra, her er bildene flotte,
  fjellene golde og majestetiske!
  For en tur, er du hekta? :)

 6. avatar Hilde says:

  Flott innlegg.
  Godt dere ikke traff på isbjørnen mellom disse flotte fjellene 😉

  • avatar carpediem says:

   De mente det var lite sannsynlig at vi skule møte noen isbjørn.. likevel hadde vi det i hodet at det gikk isbjørn rundt på samme øy som vi trasket på…

   • avatar Hilde says:

    Det hadde jeg også garantert hatt i “bakhodet.” Et par ekstra øyer “der bak” hadde forresten også gjort seg… i en slik situasjon 😉

 7. Effjusikay Effjusikay says:

  Goldt, øde, renskrapa… og likevel et fascinerende landskap. Sikkert en veldig spesiell følelse å være der. Kanskje med et sus av ensomhet?

  • avatar carpediem says:

   det er et fascinerende landskap.. nå opplevde vi høst, jeg tror det er forskjellige stemninger, avhengig av årstid? Det er som om de fjellene roper på meg og vil ha meg tilbake..

 8. ertaberta2 ertaberta2 says:

  Så koselig å se flere bilder fra svalbard, annerledes, mektig og flott landskap, og du, det hotellet så jo fint ut, kunne tenkt meg en tur opp dit en gang selv, men da vil jeg se våren der, den skal visst være litt spessiell med sine blomster og dyreliv. :)
  Takk for at du deler bilder med oss.
  Klem. :)

  1

  • avatar carpediem says:

   det er våren jeg også tenker på… kanskje senvinters, når vinter går over til vår… vi får se hva som legger seg til rette! :)

   1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *