En kveldstur gjennom Holmenkollen ski-arena.

Å variere turer synes jeg alltid er vanskelig. Jeg går vanligvis de samme rundene.. Men når jeg går tur med kjæresten, da blir jeg alltid mer kreativ! 😉

Denne kvelden fant jeg ut at vi skulle utforske ski-arenaen som har blitt stor i Holmenkollåsen. Den har “grafset” til seg mye av turstiene jeg gikk på som yngre.

Den mellomstore hoppbakken har jeg før bare kjørt forbi, nå våget jeg meg borttil .. og tittet ned.. ja, jeg er ikke spesielt høydesterk, så jeg gikk helt ut på kanten!!!

Bedre var det da å komme seg litt lengre ned i bakkene og ta bilde oppover.. Du ser at denne bakken har en helt annen profil enn den store mer kjente hoppbakken.

Denne er også laget på en annerledes måte enn de eldre mer tradisjonelle hoppbakkene.

Fine nye turveier er laget i området, men noen av veiene er veldig doserte og tydelig laget for skigåing!

Selv om de er ferdige her og der, er helhetsinntrykket at området fremdeles er anleggsområde. Store dumpere, utstyr som ligger uåpnet, uplantede områder… jeg håper at det er penere i dette området når jeg går tur her til neste år!

Det var her jeg fant “Diamanten”, toppen av gamle Holmenkollbakken.. Den er montert nederst i området og er påtenkt som pølsebu.

Her er de slett ikke ferdig, men gaper Oslo by over litt mye når de i tillegg til de to andre bakkene lager ennå fire bakker til?? Jeg håper på snørike vintere framover slik at dette kan lønne seg!!!

Noe som skuffer meg, er at jeg flere steder i Holmenkollåsen finner store hauger med nedhugget skog/kratt som blir liggende i skogen. Kunne ikke dette vært ryddet opp? Her ligger det som kunne ha vært god ved hvis det hadde vært ryddet bort i løpet av et års tid.. dette har sikkert ligget der i minst 3 år! Nå er det surt trevirke som ikke er verdt noe annet enn til kompost.. :(

Nei.. gi meg da heller en skigard og årets blomster.. DET gjør meg glad! :)

Ha en fin helg videre!  

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in blogg, foto, glede, kjæreste, natur, sommer, tanker, tur and tagged , . Bookmark the permalink.

19 Responses to En kveldstur gjennom Holmenkollen ski-arena.

 1. avatar jadajada says:

  carpe…..

  hopprenn er visstnok moro …….
  men som fotoreortasje er det jo fint :)

  • avatar carpediem says:

   jda.. hopprenn er morsomt, javisst! Jeg vet vel det. Jeg har sett haugevis av dem! Men det må snø til, og derfor er jeg litt skeptisk til så stort hoppanlegg nesten midt i Oslo-gryta..

 2. ertaberta2 ertaberta2 says:

  Fine bilder carpe.. Det første bilde var en flottandes utsikt, waww. :)
  Og hoppbakkene tar form, ja. Syntes egentlig den gamle var best jeg da.
  Diamanten pølsebu, den blir nok populær. :)
  Kvist og kvast er en styggedom, de annsvarlige burde i det minste rydde opp etter seg.
  Men den Skigarden var da koselig, og med blomster. Det er slike gamle ting som får fram smilet..
  Ha en fin Helg carpe. :)
  Klem…

  • avatar carpediem says:

   Øverste bildet er utsikt fra Holmenkollen mot Oslo sentrum. :) Det er flott, ja!

   Diamanten pølsebu! :) Selvfølgelig må den hete det!

   Jeg er så skuffet over de som har ansvar for all denne kvasten… det er minst tre slike steder jeg har sett.

   Skigarden med de blomstene, så det nesten ikke før jeg var forbi! :) Tusen takk!

 3. avatar Energica says:

  Hyggelig å se nærbilder fra et kjent sted som jeg ikke har vært på siden 1973. Da min far lå på rikshospitalet i 2009 gikk vi en del tur i området. Da stod vi utenfor og så på anleggsvirksomheten, men innenfor har jeg ikke vært.

  Takk for titten :-)

 4. avatar argus37 says:

  4 bakker til? Disse kan da umulig holde mål til noe annet enn øvnings- og rekrutteringsbakker for skole-elever? Hvis det nå var slik at FIS ikke ville legge internasjonale renn til den gamle Holmenkollbakken? Den minste av disse bakkene må jo være for ’tilårskomne damer med villa i Holmenkollåsen’ ? 😀
  Såkalte ‘veteranbakker’ hvor man hopper med eplenickers og hickory-ski årgang 1930?

  • avatar carpediem says:

   hihi.. fantasien din er i orden, Argus! 😆 Det gjenstår å se hva som skal foregå i disse bakkene.. jeg kan se for meg rekrutteringsrenn med ungdommer, ja! Det er flere skoler i området der det kan være aspiranter!

  • avatar KingKong says:

   Dette er noe av det jeg har nevnt før, i våre diskusjoner om de 1800 mill som Holmenkollen kostet. Mange går virkelig rundt og tror at det er selve bakken som kostet så mye, men det er vannvittig mye mer, som altså disse 4 nye plastbakkene som vil være i bruk hele året. Vi får et fantastisk anlegg for unge nye hoppere, her hvor det aller største rekrutteringsgrunnlaget er.

   1800 mill er altså ikke hva det kostet å arrangere et VM, og så ett tåkerenn i årene fremover, det er også blitt (og på vei til å bli) et fantastisk anlegg for tusenvis av aktive hoppere, langrennsløpere og skiskyttere i Oslo-området.

   • avatar argus37 says:

    Nja, så spørs det om disse 4 bakkene var inkludert i det oppprinnelige beløpet? Det har jo hele tiden frem til nå vært snakk om en ‘ny Holmenkollbakke’?

    Det er uansett en vanvittig pris for en hoppbakke med løypenett.
    Selvsagt har det blitt fint der oppe, men – det finnes skistadioner andre steder i verden også. Og jeg har faktisk ikke hørt om andre som ligger i samme prisklasse.

    Ja, kanskje blir dette et flott ‘rekrutteringsanlegg’ (når det ikke er tåke) så lenge det er snø i Kollen. Skal vi tro på alle katastrofemeldingene fra Miljøvernfronten så vil det jo være
    nærmest snøfritt hele året i Nordmarka om 5-6 år?

    Jeg merker meg at man i Sverige og Japan har begynt å legge løypenettte i såkalte ‘snøtunneler’ med kjøleaggregat. Hvilken utvikling!

    • avatar KingKong says:

     Selvfølgelig var de inkludert, men du, mange andre, og avisene er veldig tabloide i sin omtale av prosjektet. Høres jo mye mer sinnsykt ut å si at man bygger en hoppbakke til 1800 mill, galskapen lenge leve, liksom.

     Disse 4 bakkene blir plastbakker, og i bruk hele året, uavhengig av hvor mye eller lite snø det måtte være.

     Skitunneler er ingen nyhet, Finland åpnet sin første i 2000, Sverige i 2006. Norge har ingen planer foreløpig.

     Når det gjelder priser på andre anlegg kan du jo sjekke ut litt om Sotsji, da blir Holmenkollen en smågutt i forhold. Poenget er uansett at i den voldsomme prisen så er det ikke bare en hoppbakke som brukes én gang i året, det er et stort anlegg for breddeidrett.

     • avatar carpediem says:

      jeg fikk øynene opp på hvor stort dette er når jeg gikk igjennom området. Blir alt betalt med det som er innvilget, nå, da? Det gjenstår vel å se?

      Fint at det blir helårshoppbakker.. jeg så forresten sånne keramikkfliser som skal legges i sporene slik at de får fart…

      Gleder meg til at området blir pent igjen! :)

 5. avatar KingKong says:

  Forøvrig fine bilder Carpe!

 6. avatar argus37 says:

  carpediem: Å ja, tiden har aldri stått stille 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *