Den ukjente delen av Frognerparken

Frognerparken er mer enn Vigelandsanlegget..
vil du være med å se hva mer vi fant den kvelden?

Vi gikk på en sliten sti, den heter Kjærlighetsstien, fortalte han foran der.. det pussige er vel at det ikke går an å gå to ved siden av hverandre?

Ikke så jeg en benk for to der heller.. hva sier du? Det er dårlig, altså! 😯

En minnestatue over Mathia Anker står der mellom trær og busker, men hvem var hun egentlig? Bernt Anker (22.11.1746-21.04.1805) giftet seg med  Mathia Collett som tidligere hadde vært gift med Morten Leuch og hun var da en av Christianias rikeste kvinner. Da ble Bernt så rik at han kunne bli eneeier av familiens handelshus. Som du kanskje også forstår eide han Frogner Hovedgård som ligger der vi går forbi på stien..

Er dette en rose? Jeg kom fram til at det ikke er det, selv om den til  forveksling var lik!

Denne stien ligger sør i parken, den er snart gjengrodd, men vi våger oss inn i buskaset!

Vi kommer inn under foss og brua som går over den, dette er et annerledes stykke park!

Hvis du hadde bare sett dette bildet, hadde du trodd det var Frognerparken?

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in carpe diem, foto, glede and tagged . Bookmark the permalink.

25 Responses to Den ukjente delen av Frognerparken

 1. Effjusikay Effjusikay says:

  Ojj. Nei, det er ikke dette man forbinder med den parken – dette likte jeg faktisk bedre! Er det ikke nyperose, den hvite blomsten?
  Men kjærlighets-sti, hah… da må det vel være egenkjærlighetens sti, for man skal gå hånd i hånd eller tett sammenslynget – eller så har de rett og slett latt kjærligheten gro igjen…

 2. avatar Jorunn says:

  Tror det er nypeblomst, noen er rosa og noen er hvite :-)

  Jeg har aldri gått rundt i parken på den måten, har vært der bare tre-fire ganger og da er det bare de store åpne områdene jeg har vært på :-)

 3. avatar Rivjernet says:

  Tidlig på 90-tallet var jeg noen ganger med i en joggegruppe på Friskis&Svettis. Da jogget vi på ukjente stier i Frognerparken, det kan ha vært de du har bilder av her :)

 4. ertaberta2 ertaberta2 says:

  å næ, det var andre bilder av frognerparken, så fasinerende og artig å se, vanligvis går man jo bare rett igjennom parken og ser på det turistene ser, men du fannt noe nytt og vakkert, på gjenngrodde stier. 😯
  Flotte bilder av en annderledes park. 😀
  Ønsker deg en riktig god natt og en fin Søndag.
  Natta-Klemm :)

 5. avatar Cecilia says:

  Frognerparken er en perle! Du har funnet de gamle stiene ser jeg. Det er en kjempeflott tur å gå videre forbi Monolitten og ned til urskogen bak Kasinetto, og komme opp ved Vigelandsmuseet. Og Vigelandsmuseet er faktisk også et besøk verdt for dem som ikke har vært der. Og etterpå kan man jo gå på bymuseet… :)

  • avatar carpediem says:

   Vi så skillet, der man kunne gå under veien bort til Vigelandsmuseet. Der har jeg vært før, og jeg har fotografier derfra.. kanskje skulle jeg funnet fram noen av de bildene?
   Vi kan bruke masse tid og studere Vigeland, Cecilia! 😆

 6. avatar jhou says:

  Det er i grunnen bare å si takk Carpe. Takk for at du så generøst deler, og at du viser oss sånne små skatter som denne delen av Frognerparken.
  Jeg har fått med meg parademarsjen fra hoverinngangen og opp til Monolitten, og en liten spasertur forbi det jeg tror er hundesletta(?) til en kiosk hvor jeg fant is.
  Bildene dine er såvisst til inspirasjon for en tur i parken.

  • avatar carpediem says:

   tusen takk, jhou. Når kameraet og laptopen nesten sprenges av alle disse bildene jeg tar, er det naturlig å dele i det forumet jeg er aller mest glad i – bloggen –
   Det er godt at bloggen min blir besøkt og at den kan være til inspirasjon!

 7. Så fine bilder. kjenner meg igjen der, tror det er de innfødte som kjenner disse delene av parken best……

 8. avatar carpediem says:

  @Jorunn: Det er noen andre type busker som ligner, men jeg husker ikke navn.. når jeg finner ut av det skal jeg lage et nytt innlegg her og fortelle deg det! :)

Leave a Reply