Hva gjør du med fridagene dine?

En ny helg lakker mot slutten..

En helg som ikke er så ulik mange andre;
Fredag etter jobb drar jeg hjem og lager middag til meg og min yngste sønn som fremdeles bor sammen med meg. Han skal møte venner etterpå, så han sitter på med meg når jeg skal til kjæresten min som bor et lite stykke kjørevei fra meg. Med meg har jeg overnattingstøy, pc og et par skift tøy. Når jeg kommer til ham er helgeklemmen den aller beste! Et rødvinslass, gullrekka på NRK og godpraten oss i mellom gjør godt! Men initiativ til  å gjøre noe annet finnes ikke..
Lørdag er dagen vår, den er jeg sammen med ham nesten hver helg hvis ingen av oss har andre planer.. Dagen brukes mer eller mindre bevisst, det blir en god, langsom frokost, ut for å handle hvis det er noe som trengs, og på ettermiddagene prøver vi å komme oss ut og går en tur eller opplever noe.. Denne helgen ble det en tur til Bærums Verk, andre ganger blir det en lengre tur så vi får vært ute..
Lørdags kveld tilbringes for det meste foran TV med laptop på fanget. Facebook, blogg og twitter står på hver sin fane og jeg skriver litt her og der ettersom innfallene kommer. Litt inspirert av dagen som har vært og hva vi har pratet om..
Søndag formiddag drar jeg hjem til en sønn som har vært alene i et og et halvt døgn. Middag oss to sammen eller sammen med min mor og bror som bor like i nærheten. Det er hyggelig med familie like ved, og denne søndagsmiddagen er med på å avslutte min mest vanlige helg….

Så kommer spørsmålet; “Skal vi ikke gjøre mer ut av helgene våre?” Kjæresten spør, og jeg spør også meg selv; burde vi ikke få mer ut av disse fridagene? Men hva vil jeg, da? Hva er helgens oppgave og funksjon for oss?

Jeg jobber 100 % stilling og dagene er travle uka igjennom. Jeg møter og snakker med mange mennesker hver eneste dag. Telefonsamtaler i en uavbrutt rekke, beskjeder går fram og tilbake og det er viktig å huske alt… Når jeg kommer til helgen er hodet mitt ganske så sliten så det er godt bare å sige ned i en lenestol eller sofaen og bare motta… Bare være for oss selv og de vi er glade i.. Dette er fredagen. På lørdag, derimot, begynner initiativet sakte å livne til.. det er derfor at vi greier å  gjøre noe på den ettermiddagen. Lørdagskvelden burde vi kanskje ha allerede ha planlagt til noe annet enn en ny kveld med tv og pc, men vi ender stort sett på samme sted som kvelden før – igjen!

Så når vi våkner søndag morgen og jeg skal dra hjem like etter frokost, får vi den følelsen igjen; Hvor ble det av denne helgen, da? Skulle vi ikke ha gjort noe mer ut av den?

Hva gjør du med fridagene dine?

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in carpe diem, familie, glede, helse, tanker and tagged , . Bookmark the permalink.

28 Responses to Hva gjør du med fridagene dine?

 1. oi, der kommer hele hurvegjenget rasende inn døra, jeg får svare deg senere:)

 2. avatar sirenia says:

  Synes du får mye kos ut av helga jeg :) Etter travle hverdager må det vel være godt å slappe av i helga og gjøre det en har mest lyst til?

  Siden jeg ikke har så mye hverdagspes lenger, og hverdag og helg går i ett hvis jeg vil, er min største utfordring å presse meg til aktivitet, jeg burde feks trene. Være mer sosial, gå ut på mer kulturelle aktiviteter osv.

  Men jeg liker jo godt å være hjemme også, sitte å kikke på sjøen og bare nyte fred og ro. Og være på bloggen ofte eller sjelden alt etter 😉

  • avatar carpediem says:

   ja, det mener jeg også! For meg gjør det ikke noe at jeg ikke har helgen full av avtaler og at jeg møter ennå flere mennesker som jeg kanskje ikke har så tett forhold til..
   Likevel tenker jeg at jeg en dag ser tilbake og tenker; “Var det alt jeg fikk ut av alle de frihelgene?”

   • avatar sirenia says:

    Slike tanker vil vel alltid dukke opp Carpe, nesten samme som “var dette alt” til selve livet det?

    Og det er det vel, vi fødes, lever og så dør vi. Det mellom bestemmer vi selv, i noen grad, hvordan vi vil verdsette og tenke om 😉

    Tid til å øke den kulturelle kapitalen, ta vare på de nærmeste hva kan bety mer enn det? Ha større mening enn det? Ta vare på helsa si?

    Det aller vanskeligste er å være fornøyd med lite, feks når helsa krever det, å gå på lavgir uten å surne. Slik tenker nå jeg da :)stort sett blid :)

 3. avatar gressenka says:

  Vi snakker ofte om at vi burde få til mer i helgene.
  Men vi gjør så immari mye i ukedagene,det er unger som leveres hit og dit etter skoletid, det er fotballkamper og ungdomsklubb, treninger osv. som vi voksne også aktivt er med på.
  Når helgen kommer har jeg egentlig bare lyst til å slappe av, sove lenge, god mat, film eller TV, hagearbeid, båt osv. Noen helger går bort i jobbing også for min del. Denne helgen her feks..
  MEN vi er flinke til å reise bort i helgene og besøke venner og familie typ sånn hele helgen…

  • avatar carpediem says:

   det er det som er.. det er liksom i helgene vi kan sette oss ned og ta oss inn før vi starter den nye uka… det blir litt sånn *pust*, helg, deilig! :)

   Det er jo flott at dere reiser bort, det er godt å komme ordentlig bort fra alt!

 4. avatar jhou says:

  Fridag er etterhvert et litt utvannet begrep her i gården. På fridager er det nemlig masse, masse som skal gjøres. Men når vi får tid, så stjeler vi øyeblikket og hverandre..
  -tid for nytelse. Nytelse må være noe av det viktigste her i livet. Å nyte seg selv, hverandre, tid, sted og rom. Å kjenne at man lever.
  God søndag :-)

 5. avatar livsnyteren says:

  Etter en hektisk uke prioriterer vi hverandre, god mat, hage og noen ganger venner.
  Jeg er ikke tilhenger at man alltid skal GJØRE så mye. Hvis det blir et press, blir det ikke kos. Noen helger gjør man ingenting, andre ganger føler man for å oppleve ting.
  Dessuten er det greit å gjøre ting uten at det planlegges.

 6. Jepp, da er jeg tilbake i sofakroken klar for å svare. Fridager er hellige, og sjeldne……… for oss. Jeg tror nok jeg hadde ønsker mere tid sammen med kjæresten, nettopp for å kunne ha gjort mere. Dere har valgt denne løsningen og da er det den tiden dere har. Jeg synes dere får mye ut av den.Dere er jo flinke til å reise på turer og ferier også:) Det er flest hverdager i livene våre uansett, og det er vel så viktig hva disse brukes til tenker jeg. Det er alltid noe mer en kunne ha gjort. Men er har behov for hvile, å ta seg inn etter en arbeidsuke også.

  • avatar carpediem says:

   se der, her her du også.. jeg merker meg at en annen en satte seg ned før deg? 😉 Hva har du holdt på med nå, da?

   Det BLIR flere dager etterhvert, Tanteprinsesse, tror du ikke? Barn blir større og mer selvstendige.. burde ikke det generere mer tid for dere to, sammen? 😯

   • Jo da, og vi har tid nå også, og den tiden er dyrebar og settes pris på:) Blir fint å få de største hjem også,gleder meg til det. Det er faktisk de hverdagene fulle av masogtjas som er livet. Og vi liker det selv om vi blir slitne innimellom. Synes forresten han tok hardt i her oppe med antall avkom, det er da ikke mere enn 7 tilsammen når alle er tilbake og på plasss igjen;)

    • avatar carpediem says:

     vi har det sånn vi også, med barn rundt oss som kommer og går, ganske så uforutsigelig, egentlig.. hvem er til middag – når? De får ta ansvar selv, de eldste, og melde seg når de vil ha samkvem med oss eldste! 😆
     Vi har tilsammen åtte, faktisk.. men det forekommer sjelden at de alle er tilstede samtidig!

 7. avatar Tale says:

  MInst mulig! 😉

 8. avatar LeylaM says:

  Jeg synes dere får mye godt ut av helgene deres, det viktigste etter en lang arbeidsuke er jo tross alt å bare være sammen. Små turer, god mat, avslapping og hygge er gullegodt det :)

  Her i huset slapper vi mye av med hagearbeid og turer i skauen..iallefall nå på denne årstiden. Ellers tar vi sånne øyeblikksturer uten å planlegge noe, slikt er morsomt! :)

  Ha en fin uke carpe og en klem sendes deg :)

 9. avatar spaniasol says:

  Jeg blir veldig påminnet hvorfor vi valgte Spania for fem år siden. Sakte liv. Uten stress, vekkeklokke og daglige krav om prestasjon i forhold til slekt.

  Det var vår medisin for å holde noen år til. Vi jobber i et tempo som er til å holde ut.
  Jeg beundrer dere som klarer dette jaget uke etter uke. Det er jo dere som holder hjulene i gang i gamlelandet!

  • avatar carpediem says:

   nå ble jeg veldig misunnelig.. for det livet du beskriver det drømmer jo mange av oss om! En dag skal jeg også ha det sånn, og ja, det kan godt hende vi velger oss Spania!
   Men det blir ikke ennå.. Det blir først om ti år eller så….

Leave a Reply