Sutre sutre

Jeg har vært til sykehuset igjen på 3-måneders-kontroll. Jeg var så sikker på at nå skulle det bli gode nyheter med beskjed om at jeg kunne belaste mer og at jeg skulle få slippe den ene krykken..

Men nei da. :(

Fremdeles må ortose/walker brukes når jeg er ute og går, benet skal ikke belastes mer enn til smertegrense, og det er ikke rare greiene.. Dermed må to krykker brukes inntil videre/ny kontroll om 2 måneder!! Da er vel det meste av den norske sommeren over…

Litt positiv utvikling er det ihvertfall; Jeg fikk skryt for at jeg har greid å bøye og tøye på ankelen slik at foten er 90 grader på leggen, det betyr at jeg ikke får spissfot, og det er ihverfall bra! :) Til uken skal jeg begynne med fysioterapi, og det ser jeg fram til! :-)

En samtale i neste uke med legen der jeg skal snakke om denne svimmelheten min. Legen antydet forrige gang at det kanskje var krystallsyken, det har jeg fått med meg er noe dritt.. :( Samtidig skal jeg be om å bli henvist til utredning av benskjørhet, og så skal vi ta en prat om en evt snart oppstart på jobb sånn gradvis.. jeg blir gal av å sitte hjemme, føler jeg blir bare mer og mer passiv. Får jo ikke gjort noe positivt og kreativt fra sofakroken heller..

 

Jeg skjønner veldig godt dere som er ufør og som ikke kommer seg rundt, at det er vanskelig. At det er til å bli lei og trist av! 

1
 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in carpe diem, tanker and tagged , , . Bookmark the permalink.

11 Responses to Sutre sutre

 1. Effjusikay Effjusikay says:

  Krystallsyken??? 😯 Da må du hute deg til kiropraktor kjapt… de har den der manøvren eller øvelsen som jeg ikke husker navnet på men Lisens har den helt klar… Jeg hadde det jo skikkelig hardt, sa kiropraktoren jeg var hos men det ble behandla fordi jeg dro dit så kjapt og jeg fikk rett behandling.

  Jammen foten, det går jo framover selv om det går treigt, Carpe?

  1

  • avatar carpediem says:

   Å hute seg til kiropraktor er en øvelse for seg selv når jeg ikke kan stå på to ben.. Joda, jeg har pratet med Lisen om det og hun sier det samme, at jeg må skynde meg. Jeg venter på en nærmere utredning på det så er jeg nok snart på vei dit.

   Jada, egentlig er det vel litt forbedring, men det er til å bli lei av!

 2. Lisens Lisens says:

  Undskyld at eg ler.
  Tror en må oppleve ting selv for å forstå hvordan det kjennes.
  Som Effy sier bør du komme deg fort til en som kan gjøre Epleys manøver med deg, før det setter seg fast. Jo fortere du får hjelp, jo fortere går det over.
  Jeg er helt utlært i det å sitte hjemme å ikke kunne gjøre noe av det en har lyst til.
  Men du har jo bedring i sikte, så da så :)
  Lykke til.

 3. ertaberta2 ertaberta2 says:

  Kjære Carpe.. Vet ikke om det hjelper noe med god bedrings tanker og klemmer, men vit at jeg tenker på deg.
  Og jeg vet hvordan det er å ikke kunne gå på to ben å gjøre det en vill. * :O)
  Etter at jeg begynnte på blodtrykkmedisiner har jeg vært mer eller mindre lenket til huset. Litt dumt når jeg har to hele ben, ja.. men å gå 50 meter er nok for meg, da får jeg kramper i beina og blir helt stiv, vondt… valget da blir å kjøre drosje.
  Men tilbake til deg… Krystallsyken, er enig med de andre her over at rask behandling er viktig. Ønsker deg alt godt Carpe.
  Gode Klemmer oversendes.. :)

  • avatar carpediem says:

   Jovisst hjelper deg med slike gode klemmer og hilsener, Erta-Berta! :) Sender slike tilbake til deg også!
   Håper kroppen din venner seg til blodtrykksmedisinene, jeg har jo levd godt lenge med slike piller. Du skal nok få til å gå litt lenger og lenger igjen, slik at du kan ut og oppleve våren og sommeren!
   Jeg skal ta fatt på å løse det ene og det andre, og stort sett er jeg ganske flink til å tenke positivt..

   1

 4. avatar sirenia says:

  Det er lov til å sutre av og til Carpe :)
  særlig når det topper seg med “elendighet”.
  Det jeg tenker med å være ufør og mye dårlig,
  er at overgangen til å bli gammel med vondter blir enklere,
  for vi er jo vant til det :)

  Tror forresten krystallsyken arter seg ulikt. Hos meg kommer og går den,
  den går også over av seg selv. Bare en gang har jeg blitt behandla.
  Det er grenser for mye jeg gidder å fly til lege med, andre ting er verre.
  Som smerter og trøtthet, kanskje det ligger en skjult boreliose et sted,
  det hadde vært ille. Et langt liv med plager som kunne vært oppdaga og behandla.

  Men men, gresset gror og jeg må snart slå det.
  Aktivitet gjør alltid godt, nesten.
  Det hjelper iallfall på humøret :)

  Fatt mot, alt du ikke dør av, osv 😉

  • avatar carpediem says:

   Jeg er i grunnen imot at jeg skal sutre, jeg har dårlig erfaring i å grave meg nedover, vil heller tenke positivt!

   Hehe.. øver på å være plager til jeg blir eldre, sånn kan man jo se på det!

   Over til deg; går det ikke an å ta en borreliosetest av blodet? Mener jeg har hørt det, da er det noen medisiner å få! Lykke til med dine plager, håper det ikke blir så mange av dem nå som våren er her!

   • avatar sirenia says:

    Det ER lov til å gi seg over av og til Carpe bare fokuset er mest på det byggende.
    Vi får se ang blodprøve, skal lese Dagbladet i dag, der står det noe.
    Som du så orker jeg ikke bruke for mye tid/krefter/tanker på sykdom/plager, de er der, i varierende grad, sånn er det bare. Tåle og takle de dårlige dagene og LEVE de andre.
    Nå skal jeg hente bilen, :), det blir bra. Den har vært på verksted. Greit å kunne gå ut av huset uten å planlegge så mye.

    • avatar carpediem says:

     DEt blir godt å ha bil, jeg har skjønt hvor mye den betyr for meg, til å “forlenge beina”. Inntil videre får jeg jo heller ikke kjøre bil og er helt avhengig av å bli kjørt. Da blir det på andres premisser enn mine.. :/

     Jeg har lest artikkelen om borreliose.. har inntrykk at det nesten er politikk i det?

     1

     • avatar sirenia says:

      Bil ja, fryktelig kjedelig å være avhengig av andre eller ta buss for den saks skyld. Passe tida, handle lite pga tungt å bære osv.

      Borrelioseblodprøve? Er redd jeg ville sprukket som en lemen om det var grunnen til alle de kroniske sykdommene, 30 år syk unødvendig. Håper bare de hører og tar til seg det nye slik at nye pasienter ikke trenger lide unødvendig.

      Politikk, prestisje, sammensurium av bestilt forskning, tung legemiddelindustri og kjøpt legestand? For et skrekkscenario fra virkeligheten vi er prisgitt.

      Enda godt vi har folk som Monsen som står fram med den kunnskapen han har tilegnet seg. Det skulle jo ikke være en eneste grunn at den positive og veltrente mannen plutselig skulle bli dausjuk?

      1

Leave a Reply