En liten smak av Svalbard

Jeg har gått litt i stå i produksjon av blogginnlegg etter at jeg byttet til MAC og stappet den med alle bildene mine. Den tålte ikke det så nå har jeg holdt på med kunstig åndedrett og livgivende tiltak med å sortere og tømme bilder. Derfor har jeg brukt ekstra lang tid på å lære systemet med bildebehandling i MAC. Tør knapt innrømme at jeg akkurat i dag har tatt fram treskeverket av en Windows for å gi dere en smak av Svalbard som jeg har lovet for leeenge siden!

Vi var der for flere uker siden, og det var bare kommet et dryss av snø som så ut som melisdryss på sommerens jordbær….. Sola skinte en av dagene vi var der, og det var omtrent påskestemning!

Vi bodde på Spitsbergen hotell som tidligere hadde vært funksjonærboliger for de som jobbet på Store Norske Kullkompaniet. Det var Vinmonopol  før i tiden på dette hotellet som jeg ikke viser bilde av her. Men utsikten til Kirke og møtepunkt for kulltransporten får jeg en flott vinkel på her. Kirken besøkte vi på søndag til gudstjeneste. Det var en følelse av Sjømannskirke med inkluderende velkomst da vi kom og kirkekaffe etter hver gudstjeneste. Det var veldig hyggelig! :)

På vei ned mot sentrum i Longyearbyen, hvis du kan kalle den ene handlegata det, så vi hvordan vi ble underlig små i det storslåtte landskapet.. Fargene gikk i pastell, og vi fikk en unik opplevelse av Svalbard som pakket seg inn til vinterkulde og snø. I går kveld fikk jeg et hyggelig gjensyn med kjente fjell og landskap på NRK1. Da måtte jeg bare finne fram noen av bildene fra våre dager der.

Da vi dro derfra tenkte jeg; dette blir ikke det eneste møtet jeg kommer til å ha med Svalbard. Jeg vil tilbake i andre årstider! Så inntil da har jeg sagt “På gjensyn!” til et fascinerende landskap, spesielle mennesker og miljø!

Får du sjansen til en slik tur, grip den, det er unikt og spesielt!

 

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in carpe diem, ferie, foto, glede, himmel, høst, kirke, minner, natur, tur and tagged , , . Bookmark the permalink.

28 Responses to En liten smak av Svalbard

 1. naturglede naturglede says:

  Tusen takk for bilder som sier så mye om et vakkert område av vårt land. Fint å se det med et melisdryss! 😀 Sommeren ser fantasisk ut der også på film. En gang skal jeg dit på en ferietur, det er sikkert. Lykke til med Mac’en og ha en strålende kveld. Klemsiklem 😀

  • avatar carpediem says:

   Du må reise dit, Naturglede, det er en fantastisk opplevelse! :) Jeg gir meg ikke på å bli venn med Mac-en. Trodde ikke jeg skulle få SÅ mange utfordringer!

   • naturglede naturglede says:

    Det står på ønskelisten for fremtiden en gang. 😉 Godt å ha noe å glede seg til. Men først på listen står det noen andre ting som først skal gjennomføres. Neste år blir det nok safari i Afrika. Gjett om jeg ønsker meg bedre zoom! 😉
    Trivelig du fant ut av dette med kommentarer. Mac’en fikser du nok også snart som en reser tenker jeg :)

    • avatar carpediem says:

     Jeg må godkjenne hver eneste kommentar, skal det være sånn, da?

     Så spennende med safari! Gleder meg til å se bilder derfra!

     • naturglede naturglede says:

      Nei, sånn skal det ikke være. Gå inn på veikrysset og les det som står øverst om juction eller hva det var. Så går du på den skiftenøkkelgreia ved siden av konvelutten. Der kan du bestemme hvordan du vil ha det. Jeg måtte prøve meg fram noen ganger før jeg fikk det som jeg ville. Du fikser det nok. Lykke til. Ja, gleder meg til safari. Utrolig rart å dra dit igjen. Det er årevis siden sist. Skal knipse masse kan man si. Herlig med digitalt denne gangen. 😉

      • avatar carpediem says:

       men hvor mange ganger skal jeg gjøre det, da? Nå har jeg gjort det to ganger.. hvis jeg gjør det igjen blir det tredje gangen. Tredje gangen blir en god gang, håper jeg!!!

 2. Effjusikay Effjusikay says:

  Ooooojj, vil se meeeeeeer 😀
  Og jeg kommer ikke til å bytte til Mac, det vil ikke huet mitt klare 😯

 3. avatar carpediem says:

  går det an å legge inn kommentarer, mon tro?

 4. avatar jadajada says:

  hei….

  takk for turen – fint lys da :)

 5. ertaberta2 ertaberta2 says:

  Så fint å se bilder fra svalbard, oi det var høyreiste fjell og mektig landskap, forstår at mennesker kan føle seg små der.. :)
  Tror nok jeg ville reist dit på en vår eller sommerdag, har hørt at de har en spesiell blomster og dyreliv der oppe. Så bra at dere koste dere der. :)
  og så fint at du fikk vist oss bildene..:)
  Selv har jeg ikke vært så aktiv som jeg burde, det skjer litt for mye om og rundt meg.
  jeg har så vidt fått pakket ut, da jeg får beskjed om å flytte på meg igjen. 😯
  Ønsker deg og dine en fin uke carpe.
  Klem.

  • avatar carpediem says:

   Hei Erta-Berta! Det er godt å ha deg tilbake på bloggen igjen! Ikke noe rart om du har det travelt, da, du som har begynt et nytt liv! Håepr det er positive ting som skjer, og at du ikke er syk!!!?

   Bru du den tiden du trenger til å komme deg på plass, så er bloggen og vi her når du kommer tilbake!

   Svalbard er fantastisk, jeg har lyst til å oppleve alle sesonger der. tror at både vinter og sommer er flott!

 6. avatar Jorunn says:

  Her så det koselig ut :-) Jeg kommer garantert til å reise dit om jeg får sjansen en gang :-)

 7. avatar eMTe says:

  Nydelig lys.

 8. avatar Breiflabben says:

  Flotte bilder Carpe. Jeg likte godt det andre og tredje. Flott lys og komposisjon :-)

 9. avatar Lilleyam says:

  Så flotte bilder, og spennende lys. Ja, Svalbard kunne kanskje vært noe :)
  Vi har bekjente som har bodd der. Det er fasinerende å høre når de forteller…

 10. avatar Gjertrud says:

  Bilde nummer 2. Helt etter mitt hjerte, nydelig :)

Leave a Reply