Ikke akkurat bloggtørke heller..

Jeg har bare så mye å henge fingrene i!

 

Jeg ser selv at aktiviteten fra min side har avtatt gjennom sommeren, og jeg tror den egentlig er helt parallell med at jeg har kjøpt meg ny pc. Nei, ikke pc, men en Mac.

Jeg jobber med å bli kjent med den mens jeg sitter og halvveis ser på tv om kveldene, og jeg synes nok jeg har gått litt i stå.. det er enkelte ting jeg nok ikke kommer videre med uten å jobbe litt ekstra med det.

Som bildekrymping. For å bildeblogge bør jeg ha mye mindre filer enn de jeg har puttet i innleggene mine de siste ukene. Jeg har ikke kjøpt noe nytt bilderedigeringsprogram, fremdeles lurer jeg på om Iphoto kan ha en sånn funksjon uten at jeg finner ut av det..

Så fikk jeg det gode rådet å sende mail til meg selv med bilder, da krymper jeg bilder. Jeg får ikke til det en gang, når jeg skal sende noe med mail ser det ut som jeg sender hele mapper, og det er jo ikke det jeg skal gjøre! Dessuten er de aaaalt for store! Jeg får nok krype til korset og innrømme at det ikke var fullt så enkelt å konvertere!!

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in Uncategorized and tagged , . Bookmark the permalink.

14 Responses to Ikke akkurat bloggtørke heller..

 1. Effjusikay Effjusikay says:

  Kommer nok ikke til å konvertere, Effy… for jeg hater HATER hater alt som er nytt når jeg er trygg på noe jeg ikke trodde jeg behersket…

  • avatar carpediem says:

   det er sikkert lurt, å holde seg til det man kan… hvis man ikke tør ta skrittet.. Jeg tror fremdeles at det vil gå seg til….

 2. naturglede naturglede says:

  Uffda. Søk hjelp hos andre som har Mac. De får det da til så lett som bare den etter en stund. Men når du klikker på ETT bilde og sender det som epost, hva skjer da? Hos meg kommer da siden med mailen opp, uten adresse til noen som helst og automatisk får jeg opp spørsmål om hvor stor bildefilen skal være. Jeg velger det minste og legger det inn i den “anonyme” mailen. Så kopierer jeg så det lille bildet til min egen bildeside i en mappe jeg merker blogg. Nei, jeg gjør ikke sånn nå da, men jeg har forsøkt det når andre ting ikke har fungert her. Pluss at jeg har hjulpet andre som ikke har sånn picasa.Har du picasa da? Da trykker du på bildet du vil bruke, eller hele mappen, ekspoterer det ( eksporter står nederst på picasas side) og så åpner bildet seg i liten fil på en mappe på mine bilder. Der kom min filmappe opp som “diverse”! Sukk då dumt for deg, men håper du fikser det. Picasa er gratisfotoprogram fra nettet! Klemsiklem til deg:D

  • avatar carpediem says:

   Jeg må prøve Picasa igjen, jeg begynte så fint å laste det inn her, men så tenkte jeg at Iphoto skulle gjøre jobben.. Nei, det med krymping av bilde via mail finner jeg ikke ut av akkurat nå..

 3. avatar argus37 says:

  Jeg har et veldig enkelt bildeprogram hvor jeg kan markere et antall bilder (blå) i ‘thumbs-registeret’, høyreklikke og velge ‘send i e-post’ (altså IKKE bindersen man ellers bruker for vedlegg)
  Ved denne metoden komprimeres alle bilder automatisk ned til ca 45-50 kB og jeg trodde jo kanskje det var standard i de flest bildebehandlingsprogrammer?

  Men ellers er det jo kurant å endre størrelse på alle bilder ved å velge et antall pixler på horisontalen og klikke for ‘behold bildeformat’ så blir høyden automatisk som den bør være.

 4. avatar Kimzona says:

  Halloo Carpe.

  Det er litt av en jobb å sette seg inn i ny maskin. Men jeg er sikker på at du fikser det til slutt. :)

  Har en del bilder jeg må gå over jeg også. Puhh..

 5. Lisens Lisens says:

  Jeg blander meg ikke inn i diskusjoner om ting jeg ikke har greie på, så her meldes pass! :)
  Kjekt å se deg uansett OG å få vite hvorfor ting er som de er som du sikkert allerede ved om meg.
  Ha en flott uke og ikke gi deg!

  • avatar carpediem says:

   jeg følger deg både her og på Facebook, Lisen! Ja, jeg vet at ikke alt er som det er… dagene skal bli bedre snart nå, dermed basta!!!

   1

 6. avatar artemisia says:

  hei Carpe!
  Måtte logge meg inn for å hjelpe deg….

  Jeg har jo Mac selv, og bruker iPhoto sånn i det daglige for enkel bildebehandling.

  For å krympe bilder kan du bruke iPhoto. Gå på første fane (Arkiv), gå ned til Eksporter. Marker bildet/bildene . Trykk eksporter. Der får du noen valg.. bruk FILeksport. Velg str…. Så legges disse reduserte bildene i egen mappe som du lett kan hente frem når du bruker dem i blogg etc..
  Lykke til!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *