Å humpe rundt på krykker..

.. fører til masse oppmerksomhet!

Etter at jeg lå flat gjennom luften etter å ha tråkket ut i ingenting.. for så å lande på utsiden av ankelen, har jeg erfart hvordan det er å være handicappet..

Det er ikke mange ganger i livet jeg har vært avhengig at to krykker, selv om jeg har hatt mange fall. Tror jeg har ved flere anledninger har fortalt dere i blogginnlegg at jeg er en mester i fall! Mister jeg balansen, tråkker jeg over, faller stort sett rett framover. Oftest slår jeg knærne eller leggene, noen ganger går det ut over høyre ankelen.  Tråkker over og  jeg strekker sener på utsiden av ankelen. Hevelsen tar det noen dager før den går ned. Da har jeg bare hinket litt og greid meg.

Men aldri har jeg hatt så sterke smerter som denne gangen! Det er en skjærende, sviende smerte inne i leddet og på utsiden av ankelen, samtidig som det også er vondt på innsiden..!!!

Nok om smerter, nå heller om forløpet.. Jeg dro til legevakt i Kristiansand og fikk tatt røntgenbilde. Legen som så på meg først syntes jeg hadde så stor feilstilling at hun var sikker på at det var et ankelbrudd. Heldigvis var det ikke det! Jeg kom selvfølgelig så sent på dagen at det var en annen lege som la på en støttebandasje, solgte meg et par krykker og ønsket meg lykke til! Han henviste meg til fastlegen min for en evt sykemelding..

Resten av ferien ble tilbragt som en primadonna; jeg satt med bena elevert, hinket rundt på krykker og leverte bestillinger på det som jeg trengte.. jo, da.. endelig satt jeg stille, og sannelig skinte sola også! 😀 Om ikke noe annet skryter folk av at jeg har fått så fin farge.. foran..

Turen hjem måtte omorganiseres; ikke kunne jeg kjøre bil i 4 timer, så det måtte tilkalles kjørehjelp. Denne vennlige personen som er min kjærestes sønn. Han hjalp oss også med en del praktiske ting som må gjøres rundt en hytte før stenging.. det var kjæresten veldig glad for, for det var ikke mye nytte av meg!!

Jeg satt og lurte på om jeg skulle på jobb eller ikke; får jeg til å kjøre bil til og fra jobb, hvordan blir arbeidsdagen på krykker? Jeg kom fort fram til at jeg ikke var forstuet i hodet, så det må være nytte for meg på jobb. På søndagen tok jeg en kjøretest, og jeg fant ut at det var forsvarlig..

På jobb på mandag; jeg kom hinkende inn og fikk MASSEVIS av oppmerksomhet! Kan det være et sjekketriks? 😉

Men du så tungvint alt er når jeg må bruke to krykker.. jeg gleder meg til å kunne bruke en, for da kan jeg i det minste få med meg noe i den andre hånden!

Erfarne pleiere så kritisk på støttebandasjen jeg hadde på benet og sa; dette holder ikke, dette gir ikke nok støtte! Det samme sa legen min som jeg fikk time til samme dag; Skaff deg en ankelskinne! Du får det på et apotek eller på Gallus Plesner! Nei men kjære.. det er ikke så lett å komme seg rundt å finne en slik skinne! Jeg tok utfordringen og besøkte to apotek før jeg bestemte meg for en tur til Oslo Sentrum. Nærmere bestemt Ibsenkvartalet med parkeringshus.. puh og akk.. jeg humper meg rundt.. jeg har kommet så langt at jeg belaster foten, og jeg prøver å rulle på fotsålen! Men jeg kjenner at jeg begynner å bli sliten i hender, armer og skuldre..

 

På Gallus Plesner vet jeg hvilken avdeling jeg skal på, og nå tenker jeg at jeg er i de beste hender! :) Hun henter fram en liten boks etter at hun har fått meg plassert på en benk. Ut trekker hun noe som ikke helt står til mine forventninger.. jeg trodde jeg skulle få en skinne som besto av en gelé, men denne her har harde skinner som er fryktelig vondt å få tredd på! Dessuten var den ene for stor, og den andre for liten, og de gjorde veldig vondt akkurat der det gjør vondest!! Damen som hjelper meg ser lei seg ut og sier at jeg nok egentlig burde dra til Legevakten, for der selger de slike som jeg trenger.. Men jeg kan ikke dra dit å kjøpe den, da må jeg være pasient der.. det blir vel litt rart, å sette seg der når det er over en uke siden at jeg tråkket over?? Nei.. jeg orker ikke det, sette meg til på Legevakten i Oslo og vente i timesvis.. det må da vel være andre måter å få tak i en som passer til min fot?

“Finn.no!” sa noen. Så tenkte jeg; hva med Facebook? Jeg prøver! Jeg la ut en versjon av et bilde allerede på jobb i går, og allerede etter en times tid hadde jeg fått mange gode forslag, men den aller beste var at en kollega av meg så meldingen og spør; “er det høyre eller venstre du trenger?” Hun hadde tråkket over for et par år siden og hadde en slik skinne hjemme! Så nå sitter jeg med en slik på foten og føler meg allerede mer “oppesen”! :) Nå føles det bedre å tråkke ned og allerede nå har jeg brukt foten mer.. kanskje snart setter jeg igjen den ene krykken.. det skal bli godt! :)

 

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

19 Responses to Å humpe rundt på krykker..

 1. avatar cezi1971 says:

  Krykkegang er krevende! ..men en blir sterk i armene etter 6 uker! 😉 Jeg tok til meg ditt forslag om et forkle med lomme på magen; der fikke jeg plass til mobilen,thermo-koppen min,penn og papir…og “boken min”. (Alle bøker heter “boken min” så lenge jeg leser dem…)
  Det å få ordnet med alt etter fallet er nært innpå en evighetsopplevelse,-ikke det en ønsker seg når det gjør vondt. Men det hjelper på å ha gode hjelpere som er raske til bens.. 😉

  Godt at du fikk ordnet med god støtte for ankelen. Ha riktig God Bedring,Carpe!

  :)

  • avatar carpediem says:

   det stemmer det, du har jo sertifikat på krykkegang, du, Cez! :) Jeg har tenkt på sånn forkle, men på jobb.. jeg er vel for forfengelig! Jeg har funnet meg en håndveske med skulderstropp.. den er litt i veien når jeg går men den fungerer til og fra jobb.. ellers er det noen der jeg kan “plage” litt med at de kan få gjort en god gjerning eller tre pr dag! 😉
   Det er håpløst vanskelig å få gjort alt det jeg trenger å gjøre.. bare klesvask, rydde på kjøkkenet.. et vannglass til stua her jeg sitter.. og hvor ligger den trådløse telefonen når den ringer? Ikke ved siden av meg!!! Men det går framover, heldigvis!

 2. naturglede naturglede says:

  Men stakkars deg da. Krykkeballetten er ikke enkel. Du får begynne med forkle med lomme foran eller rumpetaske, så får du med deg litt av hvert vet du. Håper benet snart friskner til. Sånne skinner kjenner jeg til. Begge mine sønner tråkket feil i fjor sommer, og der gikk de med skinne på hvert sitt ben i uker. Men den skinnen var så fin at de kunne kjøre bil og komme seg på jobb. Ønsker deg all lykke til. Vi får være glad det ikke er glatt enda. Tenker liksom Bambi på isen med de krykkene. 😀

  • avatar carpediem says:

   Alt må planlegges, og alt for ofte må jeg be om hjelp.. ja, jeg tenkte på den rumpetasken som jeg kastet i forrige opprydding! At man ikke vet hva man trenger rundt neste sving! Jaja.. får finne meg en sekk jeg kan gå med på ryggen!

 3. Effjusikay Effjusikay says:

  Rart det skulle være så vanskelig å få tak i sånn skinne, da 😯 og at ikke legevakta foreslo det fra starten av, DET er sløvt, det! Men tenk så sterk du blir i armene og skuldrene av å bruke krykker, da 😉
  God bedring! Håper det er veldig lenge til neste gang du trør over…

  • avatar carpediem says:

   jeg finner dem når jeg søker på nett, men må det bestilles og så må jeg vente i 14 dager er det jo for dumt.. Ja, det er så vanskelig!!

   Jeg blir supersterk! Heldigvis skal det ha noen fordeler! 😛

   Håper det er kjeeempelenge til, Effy!

 4. ertaberta2 ertaberta2 says:

  Innom som snarest og hilser på carpe. har en liten pause her. mellom esker og sekker.
  uff så vondt å lese om benet ditt, men håper den nye støttebandasjen hjelper deg fremover.
  ønsker deg god bedring og sender en varm klem innover til deg. :)
  tenker på deg.

  • avatar carpediem says:

   heiii ertaberta! Så godt å se deg her! Så du sitter der, du mellom esker og sekker.. håper du får alt dit det skal og at du selv også finner en trivelig plass å skape et nytt hjem! Tenker mye på deg og savner deg her inne!!

   Godklem fra meg!

 5. avatar livesol says:

  Hei, jeg vil bare si at jeg føler med deg. Jeg har gått med krykker i nesten tre måneder og vet hvordan det er. Du har allerede fått alle de gode rådene ser jeg.
  Sympatiklem fra Live. :)

  • avatar carpediem says:

   hei Live! Tusen takk for medfølelse, det hjelper! Men tre måneder, da gitt.. det må ha vært en prøvelse! Jeg håper jeg snart kan sette krykkene bort og heller prøve å ikke belaste så mye på den fonde foten.. Jeg synes jeg blir veldig handicappet!

   • avatar livesol says:

    Det var hofteoperasjoner, en på hver side og da ble det seks uker krykker etter hver operasjon. De kunne ikke ta begge samtidig. Men nå er bena mine like lange, så det var jo verdt det.
    Håper du er bedre nå :)

    1

 6. avatar jadajada says:

  Fryktlig synd at ferien skulle ende slik.
  Bra det ble et skalldyrtreff iallefall .

  Hils til de to O’er – og god bedring til deg

  1

 7. avatar Breiflabben says:

  Du kunne fått den gamle min Carpe, men trenger du en slik når du hopper rundt på krykker da?
  Den er riktig nok god å ha når du belaster foten, men du har virkelig strekt leddbåndene nå forstår jeg.
  Velkommen i klubben. Du må være forsiktig.

  • avatar carpediem says:

   Tusen takk for tilbudet, men jeg lurer på om det går på sko-størrelse også? 😯

   Jeg belaster foten mer nå som jeg har fått skinnen.. jeg håper at jeg kan sette bort den ene krykken snart, for på korte strekninger bruker jeg bare den ene og belaster foten lett… det går bra nå som jeg får støtten av skinnen. :)

   Jeg lover å være forsiktig!

 8. avatar Rajo says:

  Uff og uff. Den foten din høres ikke god ut. Håper det går bedre med deg nå da.
  Mange trøsteklemmer til deg. :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *