.. og sommerdager kommer, og sommerdager går..

Er det noen som har oppdaget at det er sommeren som er her?

Datoen i dag er 11. Juli. 11 JULI!!!

Dette er da midtsommers, og fremdeles venter jeg på en måte på denne beryktede og etterlyste sommeren..

Sola skinner et øyeblikk; er det nå vi skal slippe alt vi har i hendene og løpe ut? Sol, sol, se på meg!!! Jeg er likblek, like blek som jeg var i februar!

 

Ja da, et sutreinnlegg.. og ja da, jeg skal snart ha ferie, da har jeg tid til å oppsøke solstrålene! Det skal bli spennende å se om jeg finner noen! 😉

 

God Julikveld til deg! Får du til å grille, sitte ute og nyte sommeren?

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in carpe diem, himmel, sol, tanker and tagged , , . Bookmark the permalink.

30 Responses to .. og sommerdager kommer, og sommerdager går..

 1. avatar Breiflabben says:

  Beste sommeren jeg har hatt i Stavanger på de årene jeg har bodd her :-)

 2. avatar Cecilia says:

  I Oslo finnes det slike restauranter hvor man får uteservering under markiser med varmelamper, jeg tror man kan få grillmat servert også, i hvertfall kamskjell og scampi. Og best av alt; man slipper oppvasken.
  Men akkurat nå skinner solen på Valkyrie Plass, så da må jeg løpe ut på balkongen før den forsvinner… :)

  • avatar carpediem says:

   Cecilia! Det er det beste tipset på lenge, en utemiddag under markise med varmelampe.. og slippe oppvasken, da! Det er vel ferie, vel? 😉

   Når sola skinner må du slippe det du har i hendene og løpe! Løpe!! Rakk du det?

   • avatar Cecilia says:

    Jepp. Jeg ble så inspirert av min egen kommentar at jeg gikk ut for å spise, helt alene. Dessverre var Nobilis stengt, men Lorry er ikke å forakte det heller. Ingen grillmat, men utmerkede blåskjell. Og vips, så ble det en spennende kveld på en helt vanlig onsdag. Anbefales. :)

    1

 3. avatar eMTe says:

  Den gode ordentlige varmen har uteblitt, men sola har vore her med jamne mellomrom, enkelte dagar kun som eit lysglimt, men dog , nok til at eg har opplevd henne :)
  No nokre dagar har her vore skodde tredd ned over fjell og meg, men får ikkje gjort noko med det.
  I dag har sola vist seg inne i form av mine små og store, skikkeleg koslig og godt :)

  • avatar carpediem says:

   Så bra at du har sett sola, emte.. Ellers ville jeg ha vært bekymret om den hadde uteblitt over alt i dette langstrakte landet vårt!

 4. avatar Jorunn says:

  Her kommer sola i små doser innimellom skybankene :-) Den er ikke her så lenge av gangen at den rekker å varme opp bakken rundt oss så kveldene er fortsatt kalde :-(

 5. Effjusikay Effjusikay says:

  I år trenger jeg ikke den varme sola, har jeg merket – jeg suger inn alt det grønne rundt meg og fargene fra blomstene, jeg føler sommeren selv om det ikke har vært all den sola andre kunne ønske seg… jeg føler ikke lenger for å ligge og late meg i sola, jeg har for mye å skrive og det lokker mer enn å bli brun. Brun kan jeg bli i solarium om jeg vil 😉

  • avatar carpediem says:

   poenget er vel ikke å bli brun, men å få en passe porsjon d-vitaminer fra den sola når den nå er som nærmest dette lille landet vårt..

   Kunsten er som du sier å leve i den situasjonen vi er i fra dag til dag og nyte det vi har rundt oss.. I dag er det fredag, jeg begynner litt senere på jobb og snart er det sjølveste fredagen.. da er livet uansett ikke så verst! 😉

 6. avatar jadajada says:

  jeg klager ikke, A.. men seff har vi ikke hatt ukesvis med 25’…….

  tempen er ikke så verst :)

  • avatar carpediem says:

   så bra, Jada.. jeg har fått se bilder fra Lillesand og har sett at sola også har tittet fram en gang i blandt.. da er det sommer!

 7. avatar greenhorn says:

  Sommertid er kalenderrelatert. Været – stakkar – har ingenting å gjøre med hvordan du tolker hva kalenderen forteller deg. Hos meg f.eks. forsøker kalender å fortelle meg at det er vinter, men snøen uteblir, i år som ifjor 😉

 8. avatar birgitt says:

  Selv om solen ikke skinner hver dag, har temperaturen her vært fin. Unntatt nå siste uka, hvor det har ligget et “skoddelokk” over oss. Men kommer man høyt nok over skodda, så er det faktisk sol på de høyeste fjelltoppene rundt her :-)

  • avatar carpediem says:

   det er pussig med sånn skodde/tåke.. jeg ser det andre steder også når værforholdene er slik. Bare man kommer seg opp er været flott! 😆

 9. avatar argus37 says:

  Det kan se ut som det har vært en dreining fra øst mot vest, for selv om det har vært mye ekstremvær vestpå, så har det visst også vært betydelig mer sol enn vanlig?
  Og her østpå har det vært betydelig mindre sol enn noen gang. En skikkelig TV-sommer med andre ord. For ikke å si ‘snegle-sommer’. Vi har så langt plukket hundrevis opg begynner nå for alvor å se oss om etter mer permanente løsninger.

  Hitler var en forutseende mann! Kanskje vi også må bygge et ekstermineringsanlegg nede i hagen med en rislende ølfontene som aldri går tom, og med en masse ‘yndlingsdufter’ som lokker dem inn i fortapelsen i konsentrert saltlake eller syrebad.

  • avatar carpediem says:

   Vi får kanskje bare sette oss i bilene våre og kjøre vestover, Argus?

   De hersens sneglene.. de kan ødelegge de fleste somre, har jeg skjønt.. hva med å invistere i noe av den giften de selger for tiden, som smaker godt for sneglene, som gjør at kameratene som kommer for å spise opp de døde sneglene også får i seg giften slik at de også dør? Det syns jeg hørtes genialt ut!

   Argus; hvis du går for ølfontene; det kreves billedreportasje fra prosjektet!!! 😆

   • avatar argus37 says:

    Ja, det ville dere nok sette pris på :-)
    Siste bildet ville vel være en rapende Argus på rygg med et dusin iberiasnegler på magen?
    Det blir ikke mye å fotografere. En slik ‘ølfelle’ består av en delvis nedgravd 2 liters isboks e.l, med noen huller langs kanten (så gjestene kan komme inn) og fyllt med alkoholfritt øl.

    Jeg lurer på om jeg kanskje burde tømme en neve med salt i ølet, bare for å sikre prosessen? Det lukter jo øl likevel?!

    • avatar carpediem says:

     jovisst blir det et dramatisk bilde! druknende snegler i øl.. kan kanskje nå forsiden av VG??

     • avatar argus37 says:

      Tja, det er jo vanligvis lokk på en sånn sneglefelle, men jeg skal ha det i tankene . . .
      Burde kanskje innstallert en sånn liten hagefontene som man kjøper i hagesentra og fylle den med øl og underbelysning? Få litt fargefest over massedrapet? Men jeg har noen planer . . .

 10. avatar lenesim says:

  Du skal være glad du skal til kysten Carpe – det er nemlig innlandsbyger det går i nå for tida 😉
  Ellers kan tempen komme opp i rett over 20-tallet og det er bra! Håper du får skikkelige smeigedager på sørlandet :) Sånn at du riktig kan si at du kåvner.. Hehe :) Det er varmt det. Skal krysse fingre for deg, jeg skal på jobb igjen til mandag – da blir det knallvær!!

  • avatar carpediem says:

   jeg håper virkelig at det blit godvær når jeg skal ha ferie fra neste helg! Men det kan godt bli fint vær de siste dagene jeg jobber også..

   Da har jeg virkelig lyst til å kåvne.. i sola… 😆

 11. avatar argus37 says:

  carpediem: Nå skal vi på en liten utflukt om en tid, men jeg har et visst håp om at jeg kan starte krigen før det. Og så får det gå seg til . . .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *