På vei inn i en ny verden..

I dag har jeg gått til det store skritt å invistere i en Mac-maskin. En Macbook Pro, en Mac OS X, versjon 10.9.3. Den har en prosessor som heter 2,3 GHz intel Core i7, hukommelsen er 4GB med 1600 MHz DDR3. Programvare er Mac OS X Lion.

Jeg er helt lysegrønn og er på vei inn i et helt ukjent landskap… Jeg vet knapt hvordan jeg flytter og åpner en fil!

 

Hjelp!

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in Uncategorized and tagged , , . Bookmark the permalink.

14 Responses to På vei inn i en ny verden..

 1. avatar fiaflyfly says:

  Velkommen til “min” verden. En verden jeg har trivdes godt i siden første mac for over 10 år siden :-)

  -fia

  • avatar carpediem says:

   jeg er spent på dette, det er så mye jeg lurer på..

   Hvordan virker denne verden?

   • avatar fiaflyfly says:

    Virker mye lettere enn du kan forestille deg… hehe. Kan jeg si som veksler mellom pc på jobb og mac privat hver eneste dag. Og glemmer fort at det som er selvfølgeligheter for meg ikke er det for en pc-tenker. Men lykke til!

    -fia

 2. avatar argus37 says:

  Du er en modig maur! Det skal du ha!

 3. Effjusikay Effjusikay says:

  Eh øøøh hæ heee 😯 Gresk? Har du lært deg gresk, Carpe 😆 Det er sånn jeg leser det og jeg tør aldri gå fra windows, du er modig!!!! Kudos, jøss! Og lykke til, jeg føler meg så trygg på det gamlegodevelkjente at jeg føler irritasjonsprikking i nakken bare firefox har oppdatert og forandra seg litegranne…

  • avatar carpediem says:

   hehe.. det oppleves gresk av og til her jeg sitter.. finner jo ikke deleteknappen, en gang!!! Hallo? Skal det ikke så “del” på den???

   Jeg har tatt et skritt inn i noe ukjent, ja, og jeg kjenner jeg er på vei til å skru på gammel´n når jeg svetter og strever mest her..

 4. avatar KingKong says:

  Lur er nok et nøkkelord her, modighet har lite med dette å gjøre.

  Junior har Mac, aldri et eneste jævlig problem med den, mens jeg med vanlig pc til stadighet opplever “ting”.

  Gratulerer og lykke til med en problemfri tilværelse, sånn datamessig!

  • avatar carpediem says:

   tusen takk, det gjorde godt å lese, King Kong! :) Det er bare en liten overgang her mens jeg leter etter noen windowskommandoer.. 😆

 5. avatar sirenia says:

  Du får det helt sikkert til Carpe :)
  er ikke du en liten racer i datateknikk da?

  Har kjøpt nytt digitalkamera her, men må vente på assistanse for å få det skikkelig igang. Et par bilder har jeg fått tatt men får ikke lagt inn enda.

  God søndag :), på tur kanskje?

  • avatar carpediem says:

   Jeg trodde jeg var en racer.. men det er noe annet å gå over til et helt annet operativsystem! Jeg visste hva jeg går til, for mange rundt meg har Mac.. så at det ville bli en overgang visste jeg jo!

   Tusen takk for optimisme og tro på meg, det hjelper! 😆

 6. avatar Cecilia says:

  Gratulerer med verdens beste portable datamaskin :)
  Å gå fra Windows til OSX er egentlig veldig lett. Windows er i grunnen bare en rip-off, anyway.

  Først bør du ta en titt her: http://www.apple.com/findouthow/mac/
  Her lærer du alt om Mac forklart gjennom video, bl.a. PC to Mac Basics, som viser deg de grunnleggende forskjellene.

  Jeg anbefaler deg å sette deg inn i Mission Control. Du kan nemlig ha en mengde programmer gående på forskjellige skjermbilder samtidig, og så kan du bla mellom dem ved å stryke to fingre sidelengs over touchpad, eller dobbeltklikke med to fingre for å komme til Mission Controll, hvor du har full oversikt over hva som befinner seg hvor. Det samme gjelder om du bruker Magic Mouse i stedet for touchpad, det gjør jeg.

  Jeg byttet fra PC til Mac i 2003. Det gikk fullstendig smertefritt.
  Once you go Mac you never go back :)

  • avatar carpediem says:

   tusen takk! :) Det oppleves som et stort skritt, men jeg tror jeg har tatt et stort skritt i riktig retning.. Ogdet aner meg, ja, at dette blir et varig valg! Jeg måtte tenke meg om både en, to og tre ganger når det var snakk om en invistering på såpass stor sum, men hvis det betyr at denne varer tre ganger så lenge som en annen pc, så lønner det seg jo! 😀

   Jeg har masse å sette meg inn i; jeg ser på videoer, ringer med venner, snakker med familie, og prøver meg fram.. jeg skal nok finne ut av det!

   Å lese om hvor lett alle andre har lært seg Mac er jo til god trøst for meg, tror dette skal gå bra!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *