Skal du strekke deg litt lenger i sommer?

Ferie..

Det betyr at hverdagene blir litt annerledes..

Om du har familie eller ikke, i ferien har vi tid til å gjøre noe av det vi vanligvis ikke gjør ellers i året..

Det sies vel at i ferien skal vi gjøre det vi har mest til å gjøre, men hvor ofte er det ikke sånn at vi istedenfor … strekker oss litt lenger i forhold til hva vi ellers ville ha valgt å gjøre?

 

Da tenker jeg både i forhold til;

– hva vi har mest lyst til å gjøre..

– hva vi har råd til å gjøre..

– hva vi har heller lyst til å gjøre..

 

Har du reflektert over det, eller er jeg alene om å tenke sånn? 😯

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in familie, ferie, tanker and tagged , , , . Bookmark the permalink.

26 Responses to Skal du strekke deg litt lenger i sommer?

 1. avatar jadajada says:

  carpe….

  jeg tror dette er tanker som vi alle gjør oss
  om svaret alltid er like fornuftig – det er noe annet :)

 2. avatar jadajada says:

  når er dere i nærheten ?

 3. avatar KingKong says:

  Nei, du er ikke alene om å tenke sånn!

  Strekker meg ikke for langt i år, blir to uker i Tyrkia med barna -sol, bading, is, mat og avslapping. Passer lommeboka helt fint.
  I fjor tok vi en uke i Tyrkia og en uke i London, da strakk jeg nok strikken litt vel langt, rent økonomisk, London er dyrt!

  Interessant tema dette, ingen tvil om at ferien har blitt en show-off for mange. Har venner og kolleger som virkelig skal sette spor i ferien, bruker kredittkort, Vingkonto, ol, og betaler smertelig for ferien i månedsvis etterpå.

  Det er ikke meg, så langt vil jeg ikke strekke meg. Ferien skal være betalt før jeg reiser, det er bare en greie jeg har. Har reist 2 uker på hytta i skauen når økonomien ikke har tillatt annet, ble fin ferie det også!

  Har en drøm om å ta alle tre barna med til USA, på en måneds roadtrip, da snakker vi om å strekke seg litt lengre enn normalt, men det skal ikke gå på bekostning av noe annet. Har en spareplan!

  Trodde forresten at tråden handlet om å sove litt lenger enn vanlig, sånn ved første øyekast!

  • avatar carpediem says:

   Selvfølgelig tenker jeg økonomi når jeg spør, men jeg tenker også på hva vi strekker oss i forhold til egne ønsker, hva vi sanerer av egne drømmer..

   En gang har vi også feriert langt over evne, når vi egentlig burde ha satt penger som burde vært brukt til nedbetaling av husgjeld og sånt.. Istedenfor mistet vi litt hode og dro…. Minner for livet den turen, barna snakker om det fremdeles mange år etter! Så var det verdt det likevel? Kanskje….

   Selv har vi et ferieparadis sammen med storfamilien der vi møtes sommer etter sommer og .. ja, vi er takknemlige for det, men samtidig er det min gamle mor som setter agenda for de fleste dager. Det skal holdes en standard som etter hennes forventninger, og det betyr at det meste av ferien er mye arbeid og forsakelser i forhold til hvordan jeg selv ville ha brukt tiden..

   Det er mange måter å strekke seg litt lenger enn man kanskje bør.

 4. Effjusikay Effjusikay says:

  Denne sommeren føler jeg at jeg er mer på pause enn noen gang, det eneste jeg har tenkt å gjøre er å ta det med ro og være meg. Ingen planer, ikke innen ferie, i alle fall.

 5. avatar Breiflabben says:

  Denne sommeren og ferie må jeg strekke meg lenger uansett hva jeg gjør da denne sommeren er meningsløs.
  Men det resulterte i en annerledes ferie som starter til fredag, ellers er det bare om å gjøre og få dagene til å være meningsfulle. Ikke like enkelt.
  Men ferien blir fin, det er jeg sikker på :-)
  Vanligvis så har jeg en bra ferie hver gang jeg tar ferie og det kan jeg godt gjøre både tre og fire ganger i året. Jeg skal helt sikkert ha ferie seinere på høsten også, kanskje til jul og. Hvem vet?

 6. avatar Rajo says:

  Vet ikke helt om det er å strekke seg men min ferie i år blir helt spesiell for meg. Da vi bodde i Nord-Norge, pakket vi bilen med unger og hunder og kjørte sørover for å besøke familien. Så flyttet vi sør og da…. pakket vi bilen med unger og hunder og kjørte nordover.
  I år skal jeg også pakke i bilen og kjøre nordover men nå skal jeg kun pakke for meg selv.
  For første gang i mitt liv skal jeg dra på ferie helt alene. :-)

 7. avatar Hilde says:

  Om vi skulle strekke oss lengre, så tror jeg vi er enige om at det hadde vært kjekt å dratt en plass og vært der…leeenge. Hvor det hadde vært, tror jeg ikke betyr så mye 😉
  Gemalen og jeg tok for en del år tilbake å bestilte fly til Miami, bestilte et rom for den første natten og leiebil til neste morgen. Etter det kjørte vi rundt i sørstatene en måned. Helt uten planlegging av noe slag. Besøkte 8 stater og hadde det topp. Steike dyrt ble det, men det var verdt hver eneste krone.
  Noe slikt kunne jeg tenke meg å gjøre igjen. Bare dra og så se hvor vi ender opp…

 8. avatar greenhorn says:

  Jeg strekker og strekker, men det ser ut som om ferien ingen ende tar .. 😉

Leave a Reply