Hvorfor blogger jeg?

Effjusikay har i dag skrevet en takk til oss bloggere, og det fikk tankene mine i sving.. 

Hvorfor blogger jeg? Har jeg sånt behov for å eksponere meg på nettet, er jeg avhengig av å vise fram disse bildene til “folk jeg ikke kjenner” som venner, familie og andre bekjente spør meg om fra tid til annen..

Da forteller jeg at det er ikke det at jeg tror at så mange leser bloggen min, men at de som jeg allerede har etablert en kontakt med her på bloghog, det er dere jeg vil vise fram bilder, diskutere med, fortelle det siste nye om, få skrevet ut tanker, frustrasjoner og engasjement til!

Før, på VGportalen, var det mange flere treff fra ukjente som klikket seg inn på bloggen min, de kunne komme til å skrive en kommentar. De gangene freaket jeg omtrent ut og tenkte “hjelp!” .. hvem er det som har lest ordene mine?? Det ble noe skummelt, men så måtte jeg jo stå for det jeg skrev.

Her på Bloghog er det noe tryggere, det er ikke så ofte det er “fremmedfolk” på besøk og kommenterer. Jeg forventer det knapt at noen skal dukke opp.. Jeg er fornøyd med den arenaen vi har, det er det jeg ønsker. Bortsett fra de gangene jeg “løfter” et innlegg over til Twitter. Jeg legger ut en link til et innlegg, men da får jeg kommentaren til innlegget mitt på Twitter. Likevel; de gangene har jeg fått vist meg litt mer fram.

Diskusjonen kan vel gå her inne på at vi har for få treff og at trafikken er beskjeden. Sjalle svarer med at vi får ta ansvar selv for å linke oss ut, pinge oss på andre portaler osv. Jeg har prøvd det, men jeg merker ikke så mye trafikk fra slike forsøk. Og ønsker jeg det egentlig?

Jeg synes det er akkurat passe for meg å ha denne arenaen her på denne måten. Jeg liker størrelsen her, jeg er glad i dere, og jeg setter pris på mangfoldet på bloggportalen Bloghog! Og det er herlig å slippe reklame! :)

2
 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in blogg, glede, tanker and tagged , , , . Bookmark the permalink.

119 Responses to Hvorfor blogger jeg?

 1. Effjusikay Effjusikay says:

  Man vil jo ikke ha sitt hjem nedrent av fremmede, vel – selv om det er trivelig med besøk 😉 Bloggen blir på en måte et hjem, jeg kjenner igjen det du skriver om å plutselig få andres kommentarer i forhold til de gode gamle her inne, men er aldri redd for å la andres øyne gli over mine ord og bilder.
  Du har ingen grunn til å frykte noe når du skriver 😉

  • avatar carpediem says:

   Jeg har ikke noe å skjule her på bloggen min selv om jeg begynte ganske så anonymt.. det er jeg ikke lenger selv om navnet mitt ikke står øverst på bloggen min.

   Nye/fremmede er alltid velkomne her, men det er ikke så mange av dem, for å si det sånn! 😛

 2. avatar jadajada says:

  hei der….

  er det ikke også en måte å finne personer man liker på
  mennesker man kan treffe og trives med
  blir ikke bloggen et slags sosialt nettverk
  i beste fall ?

  • avatar carpediem says:

   jo, det er vel åpenbart. At det gjensidige er grunnleggende.. Jeg hadde ikke blogget hvis det ikke hadde vært en kommentarfunksjon her.

   Det geniale er jo at at man danner en sosial arena som også fungerer kjempegodt når vi møtes! 😀

 3. naturglede naturglede says:

  Helt ening. Her har vi det så godt. Jeg nyter din og alle de andres blogger når jeg har tid og legger ut fordi jeg liker å dele med dere. Fortsett du. Stor klem i kvelden :)

  • avatar carpediem says:

   tusen takk. Og ja, her er det godt å være! Vi fortsetter begge to, vil jeg tro! 😀

   • naturglede naturglede says:

    Det gjør vi sikkert og visst :) Men nå tar jeg datafri til ut i august, så du får holde fortet så lange. Mine hender trenger ro en stund fra tastaturet. 😀 God sommer til deg. Klemsiklem :)

    • avatar carpediem says:

     heeeelt til august!?? Du er helt gæern!! Greier du å holde deg borte??

     Jeg blir vel ikke her hele tiden, men jeg har sen ferie så jeg skal nok titte innom daglig ennå et par-tre uker…

     Ha en kjempefin ferie!!!

     • naturglede naturglede says:

      Jeg har hatt det sånn de siste årene, for jeg MÅ hvile puselankene litt. Om sommeren blir det så mye foto, og kameraet er også tungt. Pluss at da gleder jeg meg til å vende tilbake igjen til blogg og skrivearbeidet etter en lang pause. Men det kan hende jeg titter inn i mellom da. Klemsiklem og nyt sommeren du også :)

      • avatar carpediem says:

       Det blir andresysler for fingrene mine også om sommeren, men det blir som du sier; mange bilder.. :)

       Ja, stikk innom om det passer, da, det hadde vært hyggelig! :)

       Sommerklem til deg også!

 4. avatar fiaflyfly says:

  Enig med du! Og vi nyter bildene dine :-)

  -fia

 5. avatar Energica says:

  Helt enig med deg og dette er et trivelig sted! :-)
  Jeg har nå blogget i åtte år så det må jo være noe som trigger skrivingen selv om det går litt i rykk og napp. Her er det så mange hyggelige og imøtekommende mennesker her at man må jo bare trives :-) Nå har jeg ikke fått truffet noen av bloggerne enda og selv om noen få andre bloggere vet både navn, alder og adresse er jeg ganske så anonym her inne og det er i grunnen litt deilig :-)

  • avatar carpediem says:

   Alle har det vel sånn at vi blogger i rykk og napp..

   Jeg tror jeg offentliggjør omtrent to innlegg pr uke, men da må jeg ta meg litt sammen for å opprettholde såpass til produksjon.. andre ganger har jeg problemer med å vente en dag med å offentliggjøre neste innlegg, sånn bobler det over! 😆

   En dag blir det bloggtreff for deg også, Energica! Gled deg! 😀

 6. avatar Breiflabben says:

  Vi har nok blitt en familie Carpe, her er det trygt for alle. Kanskje for trygt?
  Jeg synes det er liten aktivitet her til tider, faktisk nesten ingen ting. Det er dager som det bare er åtte ti stykker som er innom her og det kunne gjerne vært ti ganger så mange.
  Selv håper jeg at innlegg med både bilder og skriverier kan føre meg et par skritt videre til reise- og restaurantanmeldelser for noen aviser. Trodde jeg skulle begynt med det i våres, men noe kom i veien.
  Håper på et løft i så måte snart :-)

  • avatar jadajada says:

   T..

   det er for få tema som får interesse…..
   kommer det politikk eler fotball— da er alle borte

   må vi innom sex her ?
   eller trøstehistorier…

   • avatar jadajada says:

    ser av listene at BF sine bloggtreffinnlegg ligger langt oppe.. skal vi komme… hvor skal vi bo.. hva skal vi gjøre… hvem kommer… hvem kommer ikke..hvor skal vi være…. og når skal vi ditt og datt…

    så jeg er enig med BF – litt for trygt….

   • avatar Breiflabben says:

    Nå er det jo agurktid på bloggen også, så det har nok en medvirkende årsak. Selv mener jeg jo at vi burde nyte sommerkvelden i stedet for å sitte her :-)
    Men du nevner tema og det har vår administrator glemt.
    Jeg har minnet på det, men får ikke åpnet for fler.
    De tre siste temaene som er foreslått her er mine og jeg får ikke åpnet for fler.
    Sånn er den ståa.

    • avatar jadajada says:

     men den agurktiden har ikke endret seg angående visse tema. spørsmålet er om vi her inne vil ha diskusjoner…
     om noe som helst….

     • avatar Breiflabben says:

      Jeg blogger ikke for diskusjoner. Jeg la merke til at det var en stor sak her sist Ragnhild var her inne og det ble litt hissig debatt.
      Å blogge for diskusjonens skyld er ikke BlogHog. Men hvis vi er litt mer aktive og ikke så fordømt “korrekte” i vår oppførsel, kan det hende at det blir litt flere meningsutvekslinger.
      Jeg har mye besøk på mine innlegg, ikke fordi de er noe bedre enn andres, men fordi jeg er aktiv og svarer og holder kommentarene varme.
      Det er noen her inne som ikke gjør det i det hele tatt, og de har tre fire kommentarer.

      Jeg forstår ikke at noen poster et innlegg og ikke følger det opp. Men det er meg.

      Hvis vi ikke kommer i gang på skikkelig vis etter sommeren, så blir dette et forum for det man i Stavanger kaller “Forening”.
      Med andre ord en symøtegjeng.

      2

      • avatar Cecilia says:

       Nå er det jo fire av innleggene på topp ti listen som har et diskusjonstema, og alle har over 100 kommentarer.
       Hva ønsker vi å diskutere? Hva er det som engasjerer folk?
       Nå har jo valgkampen så vidt startet. Kommer det noen fornuftige innlegg uten personhets og skylapper så vil i hvert fall jeg være med å diskutere, og det samme gjelder andre samfunnsspørsmål, resursfordeling, klasseskiller, kunst og kultur, det miserable vareutvalget i supermarkedene, … osv.
       Det er bare å komme med innspill, for det må altså komme fra høyere hold, ikke fra en dum jentunge som tror hun kan noe :)

       1

      • avatar jadajada says:

       og det var vel på mitt innlegg..

       det å blogge for diskusjonens skyld er vel ingens intensjon . men dersom man har en mening – da kan da vel ikke alle mene det samme . men ingen svarer i skogen.

       ‘Men hvis vi er litt mer aktive og ikke så fordømt “korrekte” i vår oppførsel, kan det hende at det blir litt flere meningsutvekslinger.’

       Liker den – en slik meningsutveksling vil skape mye mer trafikk . Og kanskje tiltrekke oss flere.

       ‘symøtegjeng’ eller ikke – håper ingen gir seg – men tillate seg å bli litt mer skarpe i kanten. Ingen skal selvfølgelig oppfordre til krangel og trussler og annet faenskap – men kanskje litt mer å bite i…..

       men her er det mulig jeg tar totalt feil –
       at bloghog skal være som det er….

    • avatar carpediem says:

     Det er sommertid på bloggen, folk har dratt i ferie, trafikken går selvsagt ned.. kanskje skulle vi “sommerstenge” hele portalen?

  • avatar carpediem says:

   Det kan hende det er for trygt, at vi ikke blir provosert nok til å kommentere, tenke nytt og produsere innlegg.. Jeg har også sett at Veikrysset står helt stille i mange timer.. da ønsker jeg meg flere aktive her inne. Men da må vi vel selv ta en reklamerunde blandt venner og bekjente.. Det skulle vel være mulig?

   Det ER opp til oss å promotere egen blogg og bloggportal, så da kan vi vel si at vi er litt slappe, alle mann?? 😯

 7. avatar Cecilia says:

  Jeg har stilt meg selv det samme spørsmålet, mange ganger, og det har nok de fleste gjort. For meg blir det et utvidet sosialt nettverk hvor jeg kan “treffe” folk fra helt andre miljøer enn det jeg normalt gjør. De få som blogger innen min omgangskrets har noe helt annet enn hverdagsliv i tankene. Det er fag og meningsutvekslinger, og ikke minst: Mye posering.
  BH er et hyggelig sted hvor de fleste er personlige og opptatt av sitt, og etter snart åtte år som blogger hist og pist, syns jeg fortsatt det er hyggelig og lærerikt å utveksle erfaringer og meninger med andre. Og det beste med et slikt virtuelt nettverk er (etter min mening) at det stiller få krav og er operativt 24 timer i døgnet.

  Er vi for få?
  Vel, det kunne godt vært flere, men det er nå allikevel over tre ganger så mange her på BH som det er i omgangskretsen min.
  Jeg har i hvert fall tegnet meg for 12 måneder til… så får vi se.

  Flott innlegg :)

  • avatar jadajada says:

   hei Cec….

   savner du flere diskusjoner, kontroverser .. eller er du fornøyd slik som det er..
   jeg føler jeg hører mye mer hjemme her enn på andre portaler – men jeg savner noe liksom… derfor er f eks Argus et godt ankerpunkt for meg… men jeg kommenterer og mener noe der jeg leser….

   • avatar Cecilia says:

    Jeg diskuterer gjerne, men, som jeg svarte BF, JEG kan ikke initiere noen diskusjoner. Det må komme fra høyere hold for å bli tatt seriøst. 😉

    • avatar jadajada says:

     cec

     ‘ikke fra en dum jentunge som tror hun kan noe’
     sikter du til den ‘slipp på en krone og få for en tier tilbake’ ?

     det skal du ikke ta til deg. selvfølgelig kan du legge ut et diskusjonstema …. men det må være noe som opptar mange her inne.. og det må være forstålig for alle… ellers sitter du fort med en eller kanskje to som mener noe – en liten stund.

     • avatar Cecilia says:

      Akkurat DEN kommentaren hadde jeg ikke i tankene. Det er alt jeg heller tar serøst 😉

      Jeg syns jeg har et både aktivt og til tider veldig morsomt kommentarfelt som jeg er veldig fornøyd med. At kommentarene i blant handler seg om helt andre ting enn det jeg selv syns er viktig, gjør det jo bare ekstra spennende. Men spesielt seriøst er det ikke, selv ikke når jeg tar opp seriøse emner. :)

  • avatar carpediem says:

   Tusen takk, Cecilia, hyggelig at mine tanker har startet en diskusjon her, det virker inspirerende for meg også! :)

   Det er jo det som gjør bloggen så flott, at vi får en annen arena enn i den private sfære eller på Facebook/Google+. Der er venner og kontakter, vi er medbloggere, venner i en websfære. Jeg liker meg her og har en tilknytning som gir meg fin feedback i forhold til det jeg tar opp.

 8. avatar Breiflabben says:

  Cecilia: Nei det kan selvfølgelig ikke komme fra en jentunge, det ville ikke bli tatt særlig seriøst :-)
  Jeg tror innlegg som engasjerer til meningsutveksling kommer med aktiviteten jeg. Vi må være flinkere til å følge opp kommentarer, for vi er på grensen til å være for få og da faller vi fort i gjennom. Jeg har sett og lest tegn på det fra stammen her inne.

  Og Cecilia, høyden din har ikke noe med at du ikke kan initiere noen diskusjoner :-)

 9. avatar eMTe says:

  Cecilia: Cecilia, har tenkt det ofte når eg har lest liknande uttalelsar frå deg der du omtaler deg sjølv som ung, umoden, ikkje blir tatt seriøst, etc….. det kler deg ikkje og passar heller ikkje inn i det du har formidla til oss gjennom uttallege innlegg.
  Du er over 30, face it, du er vaksen !

  3

  • avatar Breiflabben says:

   Hear hear, du satte de ordene på det som jeg lette etter i stad.

  • avatar Cecilia says:

   Jeg er ikke blind, selv om Cecilia betyr den blinde :)

   http://cecilia.bloghog.no/2012/03/08/er-vi-utro-og-hvorfor-er-det-sa-forkastelig/

   Adolph : Jeg gidder ikke å lese all den lange teksten, (Det er en hel A4 side. Han får selvsagt ikke med seg problemstillingen. )
   Marthon: Her har visst spede, små kvinnefingre klapret iherdig på tastaturet utover i de små timer … (joda, det vitner definitivt om seriøsitet, ikke sant?)

   Selvfølgelig er det mye morsomt i kommentarfeltet, men det er ytterst få som berører problemstillingen: Hvordan vi og vår seksualmoral blir påvirket av vår egen kultur.

   http://marthon.bloghog.no/2012/06/20/opptegnelser-fra-en-kjellerleilighet-del-4-pig-junkie/
   Er ikke dette meg, i et nøtteskall?

   Jeg har ikke etablert meg med noen diskusjonsblogg. Jeg kommer med mine observasjoner fra mitt eget liv, og får i blant så hatten passer, og det både tåler jeg og liker jeg, men hvor mange er det som ser det dypt seriøse som ofte ligger der? Veldig få, og da spørs det jo hvor seriøst det egentlig blir når jeg tar opp spørsmål som; om vi mener vi burde beholde bibliotekene, om vi bør satse på bedre utdannelse, om overvåkning, om resursfordeling osv…
   Alt dette er tema jeg tatt har opp, med det er tydeligvis viktigere å kommentere vesentligere ting, som at jeg bor i en leilighet hvor det ligger et gammel reinskinn på gulvet, og at det finnes en peis fra forrige århundreskifte der.

   Det er vel det som kler meg…

   3

   • avatar eMTe says:

    Har lest innlegga og kommentarane i linkande du har med her tidlegare,akkurat no les eg dei ikkje opp att, men synest du no “vrir” litt på det eg formidlar og dreg det litt langt.

    Eg tenkjer vi alle er sårbare her inne, fordi orda og kommunikasjonen vi formidlar , kan slå tilbake på oss sjølve.

   • avatar carpediem says:

    Det er et tankekors det du forteller, at vi er mer opptatt av “fasaden” i dine innlegg, og ikke fanger budskapet… er vi virkelig så overfladiske og enkle?

   • avatar Cecilia says:

    eMTe:
    Hva som kler meg er kanskje ikke å dra noe litt langt?

    “Eg tenkjer vi alle er sårbare her inne, fordi orda og kommunikasjonen vi formidlar , kan slå tilbake på oss sjølve.”

    Jepp!

    • avatar eMTe says:

     “Det kler deg ikkje “, skreiv eg litt lenger oppe ja Cecilia, og det er nett fordi eg tenkjer at det du formidlar gjennom innlegga dine er nettopp det du etterlyser at vi skal sjå i kommenater din ovanfor her, dine reflekterte tema.
     At du ofte kjem med desse uttalelsane som formidlar “stikk”om at du opplever deg sett som ung, dum kvinne stemmer ikkje med det eg les.

     Sjølvsagt er det din opplevelse som her er viktig.

     Eg har alltid lest deg med respekt.
     Marieklem

     1

     • avatar carpediem says:

      her er jeg enig med Emte!

     • avatar Cecilia says:

      Jeg refererer meg selv slik jeg har blitt beskrevet. Det betyr selvsagt ikke at det er slik jeg oppfatter meg selv. Det burde det være unødvendig å påpeke.
      BF karakteriserer stortingspolitikere på min alder som “dretonger”. Jeg har fått høre fra andre hold her inne at jeg ikke har livserfaring nok og mangler politisk forståelse.
      Legger man dette sammen så plasserer det meg akkurat der jeg beskriver det.
      At det ikke kler meg? Det skal være visst, men jeg har altså ikke selv ikledd meg dette.

      Det ville derimot kledd meg svært dårlig å ikke påpeke det når det etterlyses mer deltagelse i diskusjoner og meningutvekslinger. Det er en grunn til at man i blant holder seg unna. :)

      • avatar eMTe says:

       Ceclia, eg veit ikkje om det er nokon vits å påpeike det, fordi eg trur du veit det så vel, men eg gjer det likevel….
       …..Vi er alle med på korleis ein kommentartråd utvikar seg.

       Min og din her går i feil retning av ein eller annan grunn.

      • avatar Hilde says:

       Cecilia: Men Cecilia, du tar vel ikke slike kommentarer seriøst? Det håper jeg ikke. Det å henvise til alder og/ eller manglende livserfaring er bare tullete , i verste fall en dårlig hersketeknikk 😉
       Med din faglige bakgrunn så vet du sikkert bedre enn de fleste av oss, at slike ting er bedre å legge bak seg… enn å bære med seg.
       Folk som leser danner sitt eget inntrykk av deg og av meg…og av andre som skriver her. De færreste av oss bygger det inntrykket basert på hva ANDRE sier om den eller den personen. Tenker jeg…
       :)

       1

      • avatar Breiflabben says:

       Cecilia, noe av det du nevner i kommentar @11009: er ofte “gjemt” i noen av dine innlegg. Jeg tror faktisk du overvurderer våre evner til tider fordi “bloggtonen” er betraktelig lettere enn det du presenterer for oss til tider.
       Dine innlegg er velskrevet med god dekkende kunnskap der det trengs og innsikt som de fleste her inne ikke har på den arenaen som kanskje vi kjenner best her inne.
       Om jeg kaller “Skrika fra Stokke” for en “dredonga” er det ikke dermed sagt at jeg kaller deg det. Men hadde du vært statsråd nå med noen av disse reaksjonene, så kan det hende jeg hadde gjort det. Men det er fordi en statsråds uttalelser skal inneha litt mer substans.

       Jeg tenkte akkurat slik eMTe kommenterte ovenfor her, men jeg hadde ikke ordene inne da.

       Om noen her inne har sagt at du mangler livserfaring, så ville jeg gjerne likt å vite hva den kommentatoren har av livserfaring og hvis du mangler politisk forståelse, ja da får vedkomne stå for det da.
       Om Adolph kommer med en litt sarkastisk bemerkning om dine lange innlegg, ja så har han vel sin fulle rett til det.
       Du er en berikelse for bloggen her og meg, andre kan jeg ikke tale personlig for.
       Vi har i hvert fall fått en skikkelig kommentartråd her og det med engasjement, og det er ikke dårlig i agurktiden.
       …………. og vi er alle med på hvordan kommentartråden utvikler seg :-)

       3

 10. avatar Breiflabben says:

  jadajada: Det var ditt innlegg jeg refererte til ja og da var det flere som ble litt useriøse synes jeg. Det skulle liksom diskuterers for diskusjonens skyld og da ble det litt oss og dem og ingen innrømmelser.
  Du er inne på noe i dine to siste avsnitt, aktivitetsnivået vil dra med seg litt mer direkte meninger uten å bli ufin, men BH er heller ingen aktiv politisk arena. Det er ikke mange av oss som vil lufte meninger med (sosial)politisk vinkling her.
  Jeg vil ha i gang Temablogging, men det er det dårlig gehør for av han som styrer det hele. Det er aktivitetsnivået som må opp.
  Mener nå jeg da :-)

 11. avatar eMTe says:

  Breiflabben: Har ein plan om å lære meg å sy… 😆

 12. avatar jadajada says:

  M og T…….

  dere er helt off topic :)

 13. avatar carpediem says:

  Hele denne dialogen som dere har hatt her inne kommer ikke opp på Veikrysset når jeg er logget inn. Hvis jeg bare skulle ha sjekket der ville jeg ha logget ut igjen og tenkt “Innlegget mitt fikk ikke mange kommentarer, gitt!” Det må da være en teknisk feil?

 14. avatar Hilde says:

  Carpe jeg sitter og nikker og nikker når jeg leser innlegget ditt. Jeg er jo så enig :)
  Du beskriver også hvordan jeg føler og har følt (har, med tanke på blogge på VGB.)
  Her på Bloghog er det en helt annen opplevelse 😉

 15. avatar Cecilia says:

  Hilde: Neida. Ta det med ro. Jeg tar det langt fra alvorlig. Men jeg blir visst selv tatt veldig alvorlig når jeg drister meg til å påpeke det… til Breiflabben, som også tydeligvis var den som fattet den lille pareringen min. :)

 16. avatar carpediem says:

  Breiflabben: Breiflabben; det var dette jeg mente i kommentar @11028. Noen ganger ligger det så mye dybde i innleggene til Cecilia at vi må lese teksten både en og to ganger og helst ikke bli distrahert av en TV som står surrende i stua eller andre forstyrrende faktorer på den andre siden av stuebordet… :) Så får vi heller lese overfladisk første gangen for så å kunne gå tilbake når man har mer ro rundt seg. Det har jeg gjort flerfoldige ganger!

  2

 17. avatar Breiflabben says:

  carpediem: Hei, jeg begynner ferie til helgen jeg og skal ikke tilbake før ut i august. Du får gardere deg med noen andre :-)

 18. avatar Breiflabben says:

  carpediem: Nei Christian Radich har tokt langs hele norskekysten i år. Hadde tenkt å være med på Helgelandsetappen, men så ble det tur til Canada i stedet.
  Men til neste år blir det Christian Radich tokt hvis vi ikke skal til Namibia da. Men det siste kan hende skjer allerede til påske.
  Her har vi planene i orden Carpe :-)

  • avatar carpediem says:

   Det er gutten som har planene i orden! Jeg er langt fra et liv som det der.. det er for mange løse prosjektiler i livet mitt…..

   Det høres alt ut som en god plan! Gleder meg til fyldige rapporter!

 19. avatar jadajada says:

  marie :

  ‘Eg tenkjer vi alle er sårbare her inne, fordi orda og kommunikasjonen vi formidlar , kan slå tilbake på oss sjølve’

  jeg mener at det må vi tåle – ellers kan det aldri bli noen meningsutvekslinger, diskusjoner, varme i bloggen, aktivitet. det vi sier må vi stå for eller ev endre mening – det er fullt lovlig etter å ha blitt gitt annen informasjon.
  det vi må tenke på er sak kontra person – og de som er her inne klarer det. Som jeg kjenner mange. det er lov å være uenige – vi blir ikke dårligere mennesker for det.

  2

  • avatar eMTe says:

   Nei vi blir ikkje det jj, dårligare menneske av å vere uenige.

   Det eg syneste er vanskelig, er at ord utan den non-verbale kommunikasjonen ofte kan bli misforstått. Vi legg så lett ulike ting i det som vert formidla,
   Innimellom kan vi gløyme at andre ikkje kjenner oss sjølve som som vi sjølv gjer.

   Så er det også det at vi veit så lite om kven som eigentleg er bak eit nick og kva den enkelte bær med seg.
   Ein kan så lett såre utan å ville det.

   marieklem

   1

   • avatar jadajada says:

    hei og klem i kvelden

    men kan vi – og skal vi ta alle slags potensielle hensyn –
    jeg kan godt si noe som du er uenig i – men du kan ikke forlange at jeg skal vite hva du bærer med deg dersom du ikke har sagt det åpent på bloggen. men poenget er at man skal holde seg til saken som ev blir tatt opp – og kommer du med en kommentar som jeg er uenig i – så sier jeg det – og ikke mer.
    du får svar på det du mener og sier i kommentaren – ikke hva du ev bærer på.
    dersom du selv ikke bringer det fram i innlegg eller kommentar.

    • avatar carpediem says:

     Kommunikasjon ER vanskelig, for det ligger forutsetninger hos både sender og mottager, alltid.. er man ikke på samme banehalvdel vil man alltid misforstå hverandre.

     Selv med nonverbal kommunikasjon er vi mestere til å misforstå hverandre.

     Sarkasme på blogg/skrevet er ofte umulig å gjennomskue, blandt annet.

     2

    • avatar eMTe says:

     Nei, vi kan ikkje og skal ikkje ta alle potensielle hensyn, men eg har sett det over lang tid i bloggsværen at det er vanskelig for mange å skille sak og person. Ofte vert “såre” følelsar berørt og blanda inn.

     Men om vi prøver å ha det med i tankane bør det eigentleg gå bra :)

     • avatar carpediem says:

      det er bare det at vi har så forskjellige forutsetninger til å lese og forstå slik skribenten har skrevet det….

     • avatar jadajada says:

      marie…

      her er vi helt enig – sak er noe – person er noe.

      ‘Innimellom kan vi gløyme at andre ikkje kjenner oss sjølve som som vi sjølv gjer.’

      jeg kan godt gå i den fella – men da utfra det som jeg har oppfattet av det som har blitt sagt.
      og jeg kan godt oppfatte feil. Men da tar jeg selvkritikk på det. jeg unnskylder meg i slike tilfelle. Det er ikke noe problem for meg å innse direkte feil.
      de som ikke klarer å ta andre meninger og
      har ‘såre følelsar’ bør ikke delta i den og den meningsutvekslingen….. men det er min mening

      Nå vil ikke jeg oppfordre til uenigheter på blogg – det var bare et poeng for å få mere engasjement på bloggen – og ikke havne i ‘syforeninga’ til BF

 20. avatar cezi1971 says:

  Bloggen er jo hjemme..på en måte.. for oss alle!

  Hjemmebesøk er jo trivelig; her er det opplevelser,sprett,minuttnoveller,bilder som forteller sin egen historie og mange flotte bloggere bak innleggene.

  Jeg finner gullkorn stadig vekk!

  2

 21. Lisens Lisens says:

  Det var på Twitter du gjorde meg oppmerksom på denne :)
  Først NÅ var jeg istand til å lese (nesten alle kommentarene)
  Jeg føler meg på ett vis skyldig i noe Breiflabben sa om ikke å følge opp sine egne innlegg, men jeg vet at dere vet hvorfor.
  Jeg er her når jeg kan og familien her inne kjenner jeg de fleste av :)
  I begynnelsen på vgb hvor jeg begynte var jeg anonym og brukte bloggen som en slag terapi for meg selv for å skrive ned både tidlegere trise opplevelser men også noe morsomme.
  Det har jeg vel igrunnen fortsatt med selv om mange syns jeg sutrer mye.
  Men det har jeg altså grunn til.
  Var på Haukeland sist tirsdag og fikk beskjeden som jeg visste: Fortsatt krystall syke og legen var overgitt over at den ikke vil gi seg.
  Det jeg trenger av opptrening får jeg ikke,og dermed kommer jeg ikke lenger. Når jeg vinner en million (eller mer) i Lotto skal jeg finne meg et sted jeg kan betale for selv og la dem gjøre meg frisk som en fisk slik jeg EGENTLIG ville vært. :)
  God sommer Carpe og takk for innlegget og takk til Cecilia som jeg syns gjør en utmerket profil her inne!! Venter bare at det skal bli bok og det kan sies til flere her. :)

  • avatar carpediem says:

   Veldig mange begynte anonymt, noen av oss er fremdeles mere anonyme enn andre..

   Du er med på å lage oss til en familie, uten deg ville vi mangle ditt blikk på saker og ting, vi trenger deg her, Lisen!

   Og du.. skal ikke du skrive en bok om hvordan det er å leve med krystallsyken? Det ville være en trøst for andre med samme utfordringer som deg, og for fagfolk ville det være som en lærebok!

   Det er flott at du er her!

   God sommer til deg også. Klem!

   1

Leave a Reply