Min kveldstur

En kveldstur kan være så forskjellig, avhengig av hvor man bor og hvilke muligheter man har til å komme seg rundt. Jeg er så heldig at jeg har en liten bil, det gir meg mulighet til å ta korte eller lengre turer mange steder fra. Det eneste som er begrensningen er at man enten går fram og tilbake, eller rundt i ring.. Denne kvelden går jeg rundt i ring, rundt et lite vann jeg ofte ser fordi jeg kjører forbi det. På vei til og fra mange gjøremål når jeg ikke har tid nok til akkurat en slik tur. :)

Vannet/dammen jeg går rundt er Øvre Smestaddammen. Det er den du ser hvis du kjører over Smestadkrysset i Oslo på vei vestover, bortover Ullernchausseen, og du ser Ullern kirke litt lenger framme. Da er dammen på venstre side av deg.

Det er blitt et veldig pent område etter at det ble kultivert for noen år siden, og det er mye fugleliv i dammen. En drøm for for en hobbyfotograf! :) Dette blir liksom en miniutgave av Østensjøvann, uten helt den samme mangfolden som er der, da.

Jeg fanget med linsa ihvertfall denne svanemammaen med seks svaneunger, her ved fem av dem!

I vannkanten vokser det mye.. eh, er det liljer?

Stokkandmamma fisker i elvemunningen, der er det mye avfall som ligger i vannskorpen. Det gir et rart belegg på vannet der anden svømmer igjennom.

En canadagåsfamilie har fått etablere seg, et annet par så ut til å ha  gitt opp i kampen med svanefamilien om plass ved dammen.

Sommerblomstene finnes her også.

og så er det mer liljer i vannkanten.

Midt i dammen er det en liten øy. Det er der svanefamilien har hatt reiret sitt.

Her er en representant for det andre canadagåsparet som har gitt opp å legge egg i år..

Midt inni et lite tre er det liv, jeg bøyer meg ned på kne og får et blinkskudd på denne lille gråspurven. Den liker ikke å ha blitt funnet, så den tar en rask manøver for å slippe unna meg..

Jeg fanger den i spranget….

Etter litt gjemsel-lek i buskene under, er den plutselig oppe i treet igjen og titter på meg. Den syntes tydelig jeg var en pest og en plage.. jeg trekker meg tilbake og finner bilen min igjen.

Det er morro med dyreliv nær meg, og jeg synes jeg har fått mye ut av kveldsturen min! :)

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in carpe diem, dyr, foto, glede, helg, natur, sommer and tagged , . Bookmark the permalink.

21 Responses to Min kveldstur

 1. Effjusikay Effjusikay says:

  Dagliljer – er det ikke det de heter, de blomstene?
  Sjelfullt og stille innlegg :-) og så artig du fikk spurven i take-off 😀

 2. avatar eMTe says:

  Deilig med slike kveldsturar, hadde tenkt meg ein sjølv idag, men heile meg er som limt fast i sofaen i kveld :)
  Likte aller best nærbildet av lilja, gåsa og gråspurvebildet nedom det att :)

 3. avatar Breiflabben says:

  Fine varierende bilder Carpe. Disse fortalte så absolutt om turen din. Fin variasjon og noen fine bilder. Gråspurven lurte jeg på en stund kunne være en krysning med pilfinken, men den er grå nok ja :-)

 4. naturglede naturglede says:

  For en vakker bildeserie. Nydelig nå med alle fuglene. Liljen din er en sverdlilje, dagliljene vokser i min hage og hver blomst er kunn for en dag!!! Jeg liker egentlig sverdliljen bedre. Prøvde å ha den i hagen min, men det ble ingen blomster. Den liker å være “klissvåt” på bena.:D
  Morsomt å se hvor forskjellig kvelden er etter været,solskinnskvelder, tåke, regvær eller skyet, alltid variasjon. Takk for en vakker tur :)

  • avatar carpediem says:

   Ah, det rimer vel mer med sverdlilje… er det den feilen som har blitt gjort i denne hagen jeg bor også, for vi har bare bladene, det blir aldri blomster på dem! 😯

   Tusen takk for en hyggelig kommentar. Og ja; turene mine blir helt forskjellig avhengig av hva slags lys det er, og bildene like så! Det er det som gjør det så spennende å komme seg ut i all slags vær!

 5. ertaberta2 ertaberta2 says:

  Så mye du opplever på kveldsturen din, vakkre bilder av spurver og svaner, min favoritt er svanene, kan ikke tenke meg noe mere elegante dyr.
  Og den sverdlilja var da vakker,, vokser de villt. (det visste jeg ikke, )
  Så nå lærte jeg noe nytt i dag også. :))
  Flotte bilder som gir meg lyst til å gå en oppdagelsestur i skogen, igjen.
  Min kveldstur… Men jeg finner nok ikke så mye fint i skogen her.
  Takk for at du tar oss med på tur. Koselig.
  En fin dag og uke ønskes deg…
  Klemm.

  • avatar carpediem says:

   å, det er så forskjellig hva jeg opplever.. det er ikke alltid like mye! Men denne gangen oppsøkte jeg dette vannet, da.. og jeg visste sånn omtrent hvor motivene var å finne! 😉

   Andre turer, da ser jeg det samme om igjen og om igjen, da blir det ikke mye skrytebilder! 😆

   Jeg sitter inne på kontor hele uka, jeg har merket at det blir veldig viktig å komme meg ut hver helg og “lukte på våren” og se hvor langt den har kommet.. tror snart vi kan kalle det sommer, jeg! :)

 6. avatar LeylaM says:

  Tusen takk for turen Carpe, det var en vakker tur med mange vakre bilder, så det er liksom litt sånn at jeg er med deg på tur vet du :)

  Nå tar jeg sommerferie..på ubestemt tid :)

  Ha en nydelig sommer Carpe, kos deg og ta masse bilder :)

  Sommerklemmer sendes deg :)

  • avatar carpediem says:

   Det er så hyggelig at du er med meg på tur, Leyla! :) Det skal du alltid være akkurat når du vil, så når du er ferdig med å sitte i hagen eller våre på tur i skogen, vit at det sikkert er et nytt bildeinnlegg på bloggen min! 😆

   Velkommen tilbake rett som det er, og goood sommer!

   Klem!

 7. avatar jadajada says:

  takk for turen, carpe :)

Leave a Reply