Så slapp jeg ikke likevel.. (redigert)

Aaaaaaaaaaaaaatchoooo!!!

Ja, jeg nyser!! Ikke bare en gang, men mange ganger etterhverandre,
og akkurat, det er ikke til å kontrollere!!!

I flere dager, ja nesten i flere uker har det  blitt hostet, harket, det er hodepine, det er snyting, det er feber rundt meg.. Så måtte det gå sånn meg meg også; Virusen fikk en innertier!!!

Aaaaaaaaaatcho! Snufs…

Så da sitter jeg her og tar tempen, og diagnosen er klar;
vårforkjølelsen har inntatt meg også!

Snufs..

Jeg trodde jeg var uovervinnelig med inntak av Juice Plus+, men denne gangen holdt det ikke! Jeg tar likevel en dobbelt dose i kveld og håper og tror at vitaminene skal jage bort virusen fortere enn svint!!

For det passer slett ikke at jeg er syk før konfirmasjonsselskap på lørdag!

Så, til dagens kjerne; kjerringråd tas i mot med takk!

Søndag kveld kan jeg oppdatere med disse fakta: Forkjølelsen er lei.. den begynte med nys i nesa, gikk ned i hals og bronkier, nå hoster jeg noen vonde host mens nå tetter nesa seg til.. varm og fryser og er ikke bra.. dette er trist for det passer ikke! I grunnen passer det aldri!!!

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in familie, Juice_Plus+, vår and tagged , , , . Bookmark the permalink.

42 Responses to Så slapp jeg ikke likevel.. (redigert)

 1. avatar jhou says:

  Vet ikke om det teller som kjærringråd, men er par gubberåd skal vi vel klare å hoste opp…
  Varm melk med masse nykvernet pepper.
  Hvitløk, hvitløk og mere rå hvitløk.
  God bedring :-)

 2. avatar LeylaM says:

  Huffda! Slike forkjølelser kommer som regel når man minst vil ha de. Varme drikker, som te, solbærtoddy etc er veldig godt synes jeg. C-vitamin hjelper også. Jeg pleier også å ha en god dasj med honning i teen, det hjelper godt på.
  Oh, ja, og så hjelper ingefærte også! Kjøp deg en rot med ingefær. Skjær av noen skiver og kok det opp ed litt vann og la det trekke en 15 minutters tid. Sil ut skivene med ingefær og ha utkoket i et krus med litt sukker.. Det gjør underverker!

  Masse god bedring og tvi, tvi for at du blir kvitt det for søndagen :)

  Godebedringsklem til deg Carpe :)

 3. avatar Rajo says:

  Uff og uff, – dette hørtes ikke godt ut. Har ingen gode kjerringråd til deg, tror det må gå sin gang. Håper du er frisk igjen til konfirmasjonsselskapet. :-)
  Trøsteklem til deg. :-)

 4. avatar Tamina says:

  Ingefær! Ingefær, sitron og honning og masse vann! Og masse hvile! Ikke stress!
  Ikke sukker!
  Huff, håper du blir frisk igjen til helgen. Masse god bedring til deg!
  Klem (på avstand!!!) fra Tamina

 5. avatar Hilde says:

  Ingen kjerringråd fra denne kanten.
  Men en klem og et ønske om snarlig bedring, det legger jeg igjen til deg :)

 6. Effjusikay Effjusikay says:

  Drikk mye og pøs på med c-vitaminer… altså, når jeg skriver “drikk mye” så mener jeg ikke promilleholdige greier, altså 😆 selv om det er artigere å være syk da…

  • avatar carpediem says:

   C-vitaminer i fleng er allerede fortært, men jeg skal få i meg ennå mere før leggetid nå…… På tide å finne senga, egentlig, selv om det er godt her i sofaen også!

 7. avatar fiaflyfly says:

  Har nok bare et god bedringsønske å sende over :-)

  -fia

 8. avatar Breiflabben says:

  Sterk te på ingefær og hvitløk.
  Leser over her at du ikke har hvitløk. En hver husholdning med ørlitt respekt for hva de serverer må ha hvitløk i armslengde fra kjøkkenbenkens arbeidsplass :-)

  Og det er ikke fleip.

 9. avatar argus37 says:

  Jeg pleier å ta meg en neve (ja, minst 50) hvitløkskuler, megadosering av C-vitaminer, samt et par durablige solbærtoddier før jeg dukker under dyna for natten. (Svetter som en gris) Men merkelig nok er jeg mye bedre etter en frisk dusj neste morgen.

  Solhatt ble jo en tid ansett som en løsning, men tester har vist at den har nærmest null innvirkning.
  God bedring!

  • avatar carpediem says:

   Solhatt, ja.. husker det nå.. hvor ble den av? Hvor lenge er det siden? Var ikke det en olje? Kanskje har jeg noe igjen på den flasken et sted.. så den virket ikke likevel? Da hopper jeg over den letingen! 😛

   Hvitløk og hvitløk og hvitløk.. jeg sitter her med et fed hvitløk i hvert nesebor.. skal jeg også stikke dem inn i ørene, mon tro? 😯

   C-vitamin og vitaminer i andre former er jeg dyttet full av.. nå går jeg og lager med en kamillete med honning i til lunsj!

 10. avatar sirenia says:

  Tror du er over gode råd når det først har slått seg ned Carpe,
  du får bare lindre så godt du kan med råmelktabletter for halsen, nesespray for å unngå bihulebetennelse, camillete med honning for å trøste.
  Men du må ha god bedring, håper det verste er over innen søndag :)

 11. avatar argus37 says:

  carpediem: Jeg tror kanskje omsetningen av Solhatt fikk et grunnskudd da det ble dokumentert at den ingen særlig virkning hadde. Og når all etterspørsel forsvant, så forsvant den vel også ut av hyllene på de forskjellige helsekostbutikkene? I alle fall måtte man vel trykke opp nye etiketter som ‘Luriumdråper’ eller noe lignende?

  Ellers ser jeg at det bøtter på med gode råd om C-vitaminer? Nå er det slik at kroppen vår ikke tar opp så mye stoffer fra maten vi spiser om det ikke også er vitamin C til stede i organismen vår. Og siden det er et vannløslig og flyktig vitamin så kan du nok tillate deg et jevnlig inntak og dermed megadoser sett i forhold til den kvoten man vanligvis anbefaler som ADI. Hvitløk inneholder ert stoff som har vist seg å ha en negativ effekt på bakterier som greier å komme inn i kroppen vår. Masse vann og varme øker svetteutsondring. Hvitløken pusher på fra innsiden.

  Nå er ikke rå hvitløk noe særlig mot slimhinner 😀 så av rent praktisk hensyn foretrekker jeg luktfrie hvitløksperler. Det bor jo ofte andre folk i nærheten også 😀
  men trøsten må jo være at det meste glir over i løpet av 5-6 dager uansett . . .

  • avatar carpediem says:

   jeg husker jeg har vært borti de hvitløkspillene.. jeg synes nå det luktet av de som tok de pillene selv om man skrøt av at det ikke var noen lukt… pføy!

   Nei.. det spørs hva som skal drive dette vekk!

 12. ertaberta2 ertaberta2 says:

  Næmmen, Har du blitt syk nå på våren… Oi oi oi..
  Håper du føler deg litt bedre i dag, da og at du blir i stand til å være med i konfirmasjonen, i morgen.
  Har noen nevnt konjakk.. det sies at det skal hjelpe.. :O)
  Selv pleier jeg å hive i meg C-Max av de store og drikke mye varmt..
  Ønsker deg en snarlig og god Bedring.
  Varm klemm til deg. :)

  • avatar carpediem says:

   jeg skal bli bedre til i morgen!!! Nå slappeslappeslappes det av her og det skal virke, nemlig!!! Det tyter c-vitaminer ut av alle kroppshull her nå.. 😆

   godklem tilbake til deg, uten virus!

 13. avatar argus37 says:

  carpediem: Da gjenstår 3 x 8 cl konjakk. Ganske hyggelig det også 😀

 14. avatar argus37 says:

  Breiflabben: Ja, jeg kan altså ikke garantere at det hjelper på forkjølelsen, men – som du er inne på – blir livet litt hyggeligere, og det er ikke sikkert at man merker så forbannet mye til at nesa renner litt 😀
  Schkååål !

 15. ertaberta2 ertaberta2 says:

  Innom med en varm klemm og håpe du snart er bedre, viss ikke bør du vel komme deg til doktoren og få noe antibiotika.. Skummelt å gå så lenge med Grov-hoste..
  Gode tanker og god bedrings.. klem.

Leave a Reply