Utkasting av husokkupant!

Så rart.. hva er dette? Masse løv og tørt gress ligger oppi stolen som står stablet inn mot veggen i terrassen. Det samme ligger inni veggen. Hvordan har det kommet dit?

Så dukket denne lille rakkeren opp.. en liten rødstrupehann, tror jeg sannelig det er! Han bygger bo! Neimen her passer det ikke, lille venn.. denne terrassen skal brukes, snart, når det blir varmere og sola skinner!

Ennå en stund  holder han på, løv kombinert med tørt gress er tydeligvis oppskriften! Dette skal bli en stasbolig for frua!

Det er en travel tid for alle fugler nå, men det kan sikkert være litt forskjellig de har kommet på husbyggingen. Denne lille rødstrupen fikk ihvertfall et tilbakeslag i dag da han fant ut at byggverket var fjernet da han kom tilbake siste gangen…

Lykke til med neste plassering, håper den er mer vellykket!

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in dyr, foto, natur, vår and tagged . Bookmark the permalink.

22 Responses to Utkasting av husokkupant!

 1. avatar Breiflabben says:

  Ja der mistet du en fin kamerat Carpe. Ikke godt å si om de hadde godtatt dere, men jeg tror faktisk det.
  Men du har nok ikke skadet familielivet deres så lenge de rekker å bygge reiret et annet sted før hun legger seg og “føder” :-)

  • avatar carpediem says:

   Vi hadde ikke hatt hjerte til å bruke terrassen hvis de hadde rukket å legge egg før vi oppdaget det.. bedre at de får fred et annet sted!

 2. naturglede naturglede says:

  Så dumt, men likevel forståelig. 😉 Kanskje den hadde likt seg godt og du hadde kunnet fulgt familien fra beste plassen,men det kunne ha gått ille også.Tror nok dere gjorde det som var best her. Enda er det tidlig, så de finner fort et nytt sted i nærheten. Hold utkikk du. Klemsiklem og god helg!

  • avatar carpediem says:

   nei, det hadde ikk gått noe bra å ha en fuglefamilie akkurat der. Høyere opp, lengre ut, oppe i et tre, et eller annet sted enn akkurat der, da hadde den fått lov til å bli!

   God helg videre og klemmer til deg også!

 3. avatar argus37 says:

  Han var da vel søt da? Og høy ansiennitet i OBOS hadde han sikkert også? Men når det ikke finnes alternative boliger så går det vel som det må gå? Vi hiver jo ut etiopiere og rumenere også vi hver vår . . .
  😀

 4. avatar Rajo says:

  Stakkars liten, tenk å bomme slik med tomta si. Men siden det er såpass tidlig på våren får han sikkert tid til å bygge nytt hjem til familien sin. :-)
  Fin helg til deg . :-)

 5. avatar Hilde says:

  Her har ikke plantegningene stemmet helt med terrenget, for å si det slik :) Det var da dumt det skulle krasje så skikkelig med andre planer. Kanskje holder å flytte blikket litt opp eller til siden?
  Men det var en grei husokkupant det Carpe, ja om en først skal ha en slik mener jeg :)

 6. avatar LeylaM says:

  Huffda, det var synd at den ikke valgte en litt mer egnet plass, men jeg håper at den finner seg et nytt bosted slik at den kan bygge seg et nytt rede. Det går nok helst bra :)

  Ha en fin uke Carpe :)

  • avatar carpediem says:

   Jeg håper det går bra, at det var tidlig nok å fjerne begynnelsen på redet.. den så visstnok bestyrtet ut da redet var borte..

 7. avatar nuredhel says:

  Daakar liten, alt det arbeidet til ingen nytte… men han rekker nok lage et nytt reir et bedre sted. I fjor skulle foreldrene mine hjelpe min onkel med å lage ved for vinteren, men det viste seg at hr og fru linerle hadde tatt i bruk Deutz traktoren som reirplass, godt plassert bak motorblokka.. Så det ble ingen ved kapping før ungene var klekket og flydd. Rødstrupen er jo så nydelig, og så tar de jo en del insekter men det er nok best at de ikke bor så nær bakken. katter og andre kan jo få lyst til å forsyne seg med en pippip steik. Fine bilder :) Ha en god kveld :)

 8. Effjusikay Effjusikay says:

  Heehehe, jeg vet hva jeg hadde gjort :-)

 9. ertaberta2 ertaberta2 says:

  Næmmen stakkars liten fugl.. Den burde da bygget høyere også med tanke på katter og andre dyr, nei det er ikke greit.. du får heller sette opp en fuglekasse til den neste år.
  Naboen min hadde det problemet for ett par år siden, da hadde ett rødstrupefamilie okkupert garasjen hans og han kunne ikke bruke garasjen føre familien hadde flydd sin vei..
  Hi hi, Du får sette opp skillt med at det ikke er lov å bygge der. 😆

 10. avatar carpediem says:

  Skilt, ja.. skal jeg samtidig lære ham opp i lesekunsten? 😉

  Aner meg at vi hadde fått problemer med samboerskap med et slikt reir.. nei, det er best at det ble slik!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *