Hjemme igjen fra seminar

Så er jeg hjemme igjen fra seminar. Et to dagers seminar med en natt på seminarhotellet. En kommune på seminar, det er av sjeldenhetene, og jeg var en av de heldige som “fikk lov” å være med denne gangen.

Første gang jeg er med på noe sånt med denne gruppen, så jeg hadde en del tanker før vi dro.. Skal vi dele rom med tilfeldige medseminarister, bør jeg ha med mat og kaffe på bussen? Hva forventes av meg.. hva har de av tradisjoner fra før av – disse som har vært på tur før?

– jeg sov dårlig natten før vi dro…

Morgenen jeg dro hadde jeg så absolutt reisenerver, mer enn jeg vanligvis har. Seminarpapirer, skriveblokk, penner nok.. klær for alle eventualiteter.. hva har de andre på seg, hva er kleskoden? Igjen dette urolige; hva forventer de av meg? Jeg må vel ikke stå foran mange fremmede å presentere meg, å yte noe ut over det jeg mestrer?

– neida, jeg skulle ikke holde noe foredrag, ingen har bedt meg forberede meg på noen verdens ting!

Så var vi på vei med bussen. Jeg tror jeg var den eneste med medbragt kaffe! 😆 En to timers tur så er vi framme til kaffe og et rundstykke før seminaret begynner. Jeg døde ikke av sult! 😉

Første dagen var preget av presentasjon av seminar og foredrag. En gruppeoppgave der jeg kun var deltaker. Noen kjente jeg, andre var nye for meg.. dette går bra! Temaet er interessant og vi alle er med i diskusjonene. Snart er det lunsj, og etter det går tiden i grunnen fort til siste del av programmet for dagen; middag med sosialt samvær. Praten går lett rundt bordene når maten blir båret inn. og ja, det følger drikke med.. praten og latteren sitter ennå løsere etterhvert som kvelden stiger fram!

Sigen og trett finner jeg rommet jeg har blitt tildelt. Rommet, ja, det har jeg helt alene! 😆 Ikke trenger jeg å høre på lyder av andre, og ingen trenger å høre meg! 😛 Jeg sovner fort etter at jeg rakk å tenke en tanke; “Er det beste ved et seminar det som skjer utenom foredrag og gruppeoppgaver?”  Jeg har blitt bedre kjent med kollegaer og mennesker jeg tidligere bare har gått forbi.. Dette kjennes godt!

Dagen i dag gikk ennå fortere enn i går; programmet er halvparten av gårsdagen, og snart sitter vi i bussen tilbake til arbeidsplassen. Bussjåføren var en mann med godt humør, og han slapp oss av både her og der vi ba ham om det.

Så ja; her er en seminarist som gjerne blir med neste gang også!

– og ja da; utbytte ble det av både foredrag og gruppedebatter også! 😆

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in carpe diem, glede, jobb, minner, tanker and tagged , . Bookmark the permalink.

8 Responses to Hjemme igjen fra seminar

 1. avatar LeylaM says:

  Det høres ut som du fikk godt utbytte av både seminaret og å bli bedre kjent med kollegaer du ellers ikke har så mye kontakt med..Gode ting! :)

  Ha en fin helg Carpe :)

 2. avatar lenesim says:

  Du har ihvertfall rett i at det beste med seminarer skjer utenom foredrag og gruppeoppgaver! Det kan jeg godt skrive under på. Har vært på utallige konferanser og seminarer i forbindelse med fagforeningsarbeid, og blitt kjent med så mange utrolig flotte mennesker. Og jeg må si at om kveldene, fri fra alt på agendaen, da har vi virkelig fått utveksla erfaringer, meninger og ideer – og blitt temmelig godt kjent.

  Også er det jo gjerne slik, man tror at man har det veldig godt/ dårlig – men det er alltid noen som har det bedre/ verre enn seg selv (og sin egen arbeidsplass). Det er blant mye annet man finner ut på seminarer o.l. utenom “arbeidstida” der.

  Herlig at du koste deg, fikk eget rom (skulle bare mangle) – og i det hele tatt hadde det flott! Det fortjener du og mange andre.

  PS: Kaffe er bra å ha på busstur og slikt :) Natta!

  • avatar carpediem says:

   Skjønner du har rikelig med erfaring! 😉 Ja, alt i alt ble jeg fornøyd. Hadde en god samtale på vei hjem i bussen også. Jeg er heldig, jeg! Og rikere på seminarerfaring ble jeg også! 😆 neste gang trenger jeg ikke bekymre meg!

 3. ertaberta2 ertaberta2 says:

  Så godt å ha deg tilbake igjen… :)
  Og så bra at seminaret ble vellykket..
  Og at du fikk hilse på å bli kjennt med de andre og at du fikk eget rom..
  Jo noen ganger engster man seg i forveien, de fleste gjør vel det vil jeg tro.
  men kaffe er kjekkt å ha med på både korte og lengre turer..
  En riktig fin dag og Helg ønskes deg. :)
  Varm klemm.

  • avatar carpediem says:

   Tusen takk, Erta-Berta! Godt å reise bort og godt er det å komme hjem igjen! Og Bloghog er det godt å logge seg inn på og avlegge rapport! :)

   God helg videre til deg!

   Klem!

 4. avatar Krokoline says:

  Et seminar i ny og ne gjør godt for kropp og sjel! 😉
  Det er litt godt å bli kjent med nye mennesker, få ny input og ha en bitteliten husmorferie 😉
  Jeg må innrømme at det beste med slike seminar er at jeg slipper å stå tidlig opp om morgenen for å lufte hund, smøre matpakker og vekke unger og mann 😀

  • avatar carpediem says:

   Kroko; Jeg har visst det lenge; du skjemmer dem alle bort! Vekk dem først, send ungene ut med bikkja, sett mannen igang med matpakkene mens du går i dusjen! 😉

   Det var en god erfaring dette seminaret, nettopp fordi jeg ble kjent med mange nye mennesker, sånt liker jeg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *