Om forlovelse og ringer og sånt..

Jeg driver og skryter av forlovelse på skuddårsdag og ringforlovelse i dag, da vil jeg vise dere ringene også. :) 

Det gikk nesten en måned før vi fant fram hva vi hadde av gull fra lukkede skap og skuffer, og fant ut at besteforeldres gull kunnes tilpasses til to “nye” forlovelsesringer med gravering og riktig dato på.. Ringene ble hentet hos gullsmeden i ettermiddag og de smatt på fingrene med en gang. På høyre hånden, for det er visst der de skal være, når man er forlovet?

Men så føltes det rart for oss begge to, og etter en times tid kom spørsmålet; jeg kan ikke putte den på venstre hånden, da? Jeg kjente på det samme; det er der en ring skal sitte! Så da har vi avtalt at vi har den på venstre hånden, for det føles best! :)

Neste uke drar vi på biltur sørover for å finne sol, vår og Påske. Svoger spør om vi skal på signingsferd? Ja, vi kaller det gjerne det! 😉  

 

 

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in carpe diem, ferie, foto, kjæreste and tagged , . Bookmark the permalink.

30 Responses to Om forlovelse og ringer og sånt..

 1. avatar greenhorn says:

  Er det nå man skal gratulere?
  Håper at dere for all framtid husker at dere en gang var gode venner… 😆

 2. avatar LeylaM says:

  Gratulerer så mye til dere begge, og masse lykke til i fremtiden, jeg tror bestemt den blir full av lykke :) Vakre ringer var det også :)

  Klem og God Påske :)

  • avatar carpediem says:

   tusen takk, Leyla! :)
   Det er litt spes å ha på seg disse gamle ringene.. det føles veldig riktig i grunnen!

   Påskeklemmer til deg også!

 3. naturglede naturglede says:

  Gratulerer med ringer på fingrene. Vakre var de, men på venster hånd? Er dere svensker, for det er svensk skikk? Men dere gjør jo som dere vil, forlovet er dere uansett. Kos dere videre, og jeg ønker dere en glad påske :)

  • avatar carpediem says:

   det har vært et tema, ja. og vi prøvde litt å ha dem på høyre hånden, men det føles ikke riktig for noen av oss.. har vel med at vi begge to har vært gift før og hatt mer ring på venstre hånden enn høyre. Det får være sånn!

   Tusen takk! :) Og god påske til deg og dine også!

   • naturglede naturglede says:

    Mange som har ringen på venstre hånd da. Jeg for eksempel, når jeg bruker ring til pent! 😀 Min høyre ringfinger ble klemt flat for mange år siden, og da ble den for tykk for gifteringen. Gift er jeg uansett, like mye som dere er forlovet. Klemsiklem 😆

    • avatar carpediem says:

     au! Høres vondt ut med flat finger!!! Det blir vel det samme så lenge man selv vet hva man er.. 😉

     • naturglede naturglede says:

      Det var vondt i to år, men nå merker jeg ikke noe til det annet enn når jeg skal ta på en ring fra tidligere tider 😆 Ja, det viktigste er å vite hva man er 😀 Glade påskedager til deg :)

      1

 4. avatar jadajada says:

  grattis til begfge to….

  slik sett synd jeg ikke er klar til gratulere dere skikkelig
  men jeg får det bra der jeg er :)

 5. ertaberta2 ertaberta2 says:

  Gratulere med forlovelsen.
  Det var en glad nyhet, fine ringer ble det,
  og veldig spessiellt må det da være.
  Klem i kvelden.

 6. Lisens Lisens says:

  Jeg syns det er SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ kjekt for dere begge enten det er på venstre eller høyre. :)
  Gratulerer igjen og kos dere og nyt!
  Syns også det var kjekt med gullet, jeg har smeltet min og min manns ringer om til armbånd (måtte legge til et tynnere armbånd) men det gjør det hele spesielt :)
  God tur og kjør forsiktig.

  • avatar carpediem says:

   tuuuusen takk, Lisen! :) Javisst koses det! 😉

   Det er fint at gull blir brukt igjen, det skulle være en selvfølge, egentlig!

   Turen begynner onsdag, først skal jeg jobbe litt til…

 7. avatar Rajo says:

  Gratulerer igjen, til dere begge to. Fin måte dere gjorde det med ringene. :-)
  Vi sees kanskje i Stavanger? :-)

 8. avatar Jorunn says:

  Gratulerer med forlovelsen :-) det spiller ingen rolle hvilke finger ringen sitter på så lenge der er enige om hverandres valg :-)

  Jeg ble fasinert av at dere brukte “gammelt” gull til ringene deres, det er kjærlighet :heart:

  PS: håper vi treffes i Stavanger 😀

  • avatar carpediem says:

   Tusen takk, Jorunn. :)

   Det ble så riktig med de gamle ringene, opp-pusset er de kjempefine, og my tykkere og flottere enn vi ellers hadde valgt….. 😉

   Jeg håper også fremdeles på Stavanger, selv om vi ikke helt har funnet ut av hvordan vi skal gjøre det… Det er en bursdag som først skal feires på fredag!

 9. avatar Cecilia says:

  Hjerter i brann… to som har funnet hverandre og vil dele livet med hverandre…. jeg aner ikke hvorfor det alltid gir meg en klump i halsen.
  Tradisjonelt skal vel forlovelsesringene sitte på høyre hånd, for å signalisere til omverdenen at man godt må la de forlovede sidde ved siden av hinanden i selskaber. Når ringen sidder på venstre hånd betragter man forholdet som stabilt nok til adskillelse, eftersom man altså er blevet gift.
  Men dere tåler vel å sitte hver for dere allerede.

  Gratulerer! :)

  • avatar carpediem says:

   det er morsomt å lese at du går tilbake til dansk når du forteller om tradisjonene. :) Ja, vi vet vi gjør det annerledes, men ringene passet liksom ikke på høyrehendene våre.. så da får det lov til å være sånn! :)

   Tusen takk! :)

   • avatar Cecilia says:

    Ja, jeg ser det ble litt dansk her. Det var nok kombinasjonen av en telefonsamtale med min far og et par glass rødvin… ja, ja.
    Jeg tror ingen tenker over hvilken hånd ringene sitter på, og jeg, for min del, har min for det meste i skuffen. (Hysssj!) :)

    • avatar carpediem says:

     det er da bare hyggelig å lese dansk! :) I denne slekta blander vi oss med danske for tiden; datteren min har funnet en Københavner og min brors bonusdatter gifter seg med en fra Jylland i løpet av våren. :)

     Ring vil jeg ha, den vil jeg vise fram, og jeg tror jeg kommer til å beholde den på! 😯

 10. avatar cezi1971 says:

  Gratulerer! :)

  Ha en gullegod signingsferd!

 11. avatar sirenia says:

  Bruk ringene der dere liker dem best dere
  og blås i tradisjonene :)
  God signingsferd!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *