Reisebrev fra terrassen..

Endelig begynner feriefølelsen å sette seg i kroppen..
23 grader pluss her, sol på nesa, laptopen på fanget, vi har betalt internett for et døgn, derfor denne  luksusen.. Andre dager blir jeg vel mindre tilgjengelig..

I to dager har vi vandret rundt i Los Christianos og blitt kjent med gater og hva er hvor osv. El Cine, Breiflabbens stamsted er funnet for lengst og vi har allerede vært der flere ganger. :) Jeg er glad for at han fortalte meg om den restauranten!

Ellers har vi oppdaget at man skal være forsiktig å snakke om andre turister.. det er mange andre skandinavere inkludert nordmenn! På nabobalkongen bor det et eldre ektepar som er fra Finland, de virker utilnærmelige.. vi får se om vi får til en skål over rekkverket her i løpet av uka, så blir det vel litt mer gemyttelig her.. 😉

Ah, der kom sola ennå bedre fram, når den er der, varmer den herlig. Når den gjemmer seg bak skyene føler jeg for å trekke sjalet over skuldrene.. Dette kan jeg leve med en uke, ja!

Vi må få sett mer av øya, helst turen Breiflabben anbefalte, men vi har ikke bestemt oss ennå om vi skal leie bil en dag eller om vi skal entre en av charterbussene som tar oss med på tur til Teide og litt rundtomkring, innom canarisk lunsj og ullbutikk/perlebutikk.. Det er jo en del av disse pakkene man egentlig ikke er så innmari interessert i!

I går kjøpte jeg både et par nye Nike-joggesko og en telelinse til mitt ganske nye kamera. Før har jeg bare hatt en linse som gikk fra 30 – 55 mm. Den nye går fra 70 – 300 mm med makromulighet.. Fikk et så fantastisk tilbud, som etterpå når jeg sjekket på nettsidene ikke var så fantastisk likevel.. men uansett; Jeg er klar for å se Tenerife både med telelinse og på makronivå! 😉

Til slutt sender jeg alle bloggere en hilsen fra sydligere strøk; hasta la vista!

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in carpe diem, ferie, glede and tagged , . Bookmark the permalink.

23 Responses to Reisebrev fra terrassen..

 1. avatar lenesim says:

  Så kos med et reisebrev! Høres virkelig ut som en deilig ferie dere har. Kos dere resten, også gleder jeg meg til flotte makrobilder senere :)

  PS: Ta en vodkashot sammen med naboene, så går alt så meeeeget bedre 😉

  • avatar carpediem says:

   Hei! Nå er jeg på nett igjen på ordentlig. :) HJem i går kveld, på jobb i dag, nå er det helg! 😉

   Jeg skal fortelle om hvordan det gikk med naboer og andre ferierende etterhvert..

 2. naturglede naturglede says:

  Så fint dere koser dere i sola. 😀 Nyt dagene til fulle med både mat og opplevelser. Gratulerer med ny linse. Så morsomt, samme hva den kostet. 😉 Nå kommer det til å bli mye anderledes bilder fra deg, tenker jeg. Tenk bare på å fotografere blomster, sommerfugler og insekter med den macro`n. Kos deg. Jeg har det slett ikke ille i dag heller. Nå er det null grader, solskinn og helt herlig. Klemsiklem :)

  • avatar carpediem says:

   dagene ble nydt selv om det viste seg at vi ikke kom til å ha så mange soltimer i løpet av uka.. men uka ble fin, den! :)

   Jeg gleder meg til å utforske macroen ennå mer, foreløpig har den blitt brukt mest som telelinse..

   Jeg merker at det har blitt lysere om morgenen siden jeg dro, og jommen dryppet det såvidt fra taket også.. da er det vel håp for våren, da? 😉

 3. avatar jadajada says:

  hei carpe….

  takk for brev – og en hilsen til BF er vel på sin plass for gode tips.
  og selvfølgelig en hilsen til han ved siden av deg :)

  • avatar carpediem says:

   Her hilses det i øst og vest for tiden..

   vel ankommet hjem sto det en bukett med tulipaner og ventet på meg fra minstemann, det var hyggelig også! :)

 4. avatar Breiflabben says:

  Hei Carpe, hyggelig med et lite reisebrev fra deg :-)
  Ja man skal være forsiktig med hva man sier til tider når man er i “syden”. Jeg har humret mang en gang for meg selv når andre turister legger ut om både det ene og andre når flere forstår dem innenfor god hørselsrekkevidde. Det er nok en forsiktighetsregel som må tas litt mer hensyn til når man tror at det er bare “oss” her.
  Finner er ikke på langt nær så sosiale som oss andre nordboere hvis de da ikke behersker engelsk godt. Det ligger nok litt på kommunikasjonen når det gjelder finnene.
  Men dere får sikkert til en skål :-)
  Dere får sikkert til en fin sightseeing på den ene eller andre måten. Det går fint an å ta lokalbussen til et par av byene i nærheten også. Både Adeje og Arona er gamle pittoreske byer med gode lokale restauranter. En god lunsj og rusle litt i de gamle gatene er både hyggelig og opplevelsesrikt :-)
  Fortsatt fin ferie til dere :-)

  • avatar carpediem says:

   Vi endte opp med å ta bussen opp til Los Gigantes, og ta drosje tilbake igjen! For den turen med buss opp og ned og på kryss og i ring orket vi ikke tilbake.. men det var absolutt en opplevelse for livet!! 😉 😆

   Los Gigantes var flott der vi endte opp med en gjeng trøndere ved det ene bordet og et svensk ektepar på det andre.. 😆

   Finnene; de ville heller snakke på stotrende svensk enn å snakke på engelsk.. jeg lurer egentlig på hvordan de kommuniserte med de spanske, for jeg tviler veldig på om de kunne spansk! 😯

 5. Lisens Lisens says:

  HOLA!

  Kjekt med reisebrev, men ingen bilder??
  De kommer vel.
  At du fant Flabbens Carlos er også kjekt.
  Så denne gangen skal jeg følge deg nøye, for Tenerife er et sted jeg kan tenke meg å dra til.
  23 grader høres deilig ut.
  Her er 2 og pissregn oppå snøen, så fryser det til blir det festlig.
  Oj, nå fikk jeg uventet besøk.
  Snakkes

  • avatar carpediem says:

   Bilder er ikke så lett når jeg ikke har bilderedigeringsprogrammet mitt, men jeg lover det kommer bilder etterhvert!! Nå er jeg på egen maskin så nå kan jeg få det til snart! 😀

   23 grader midt på dagen, men på kvelden gikk temperaturen ned til 16 grader, så da trengs det jakke og også vindtett, for det blåser……

   Kommer tilbake en gang i løpet av helgen med det første innlegget, mener jeg!
   Snakkes, ja… :)

 6. avatar LeylaM says:

  Så flott at du skriver et reisebrev, slikt er så fint å lese, man føler jo at man er der med deg på en måte :)

  Utrolig morsmt at dere dro til den “Flabbenrestauranten” og at dere kom i kontakt med Carlos.Det høres ut som en herlig plass med godt mat og god stemning.

  Kos deg masse videre og bare ta dagene som de kommer og gjør det du har lyst til det er det som er ferie :)

  Ha en fortsatt flott ferie og nyt i fulle drag!

  • avatar carpediem says:

   Carpe diem, selvfølgelig, det gjorde vi hele tiden! 😀

   Hyggelig at du liker det jeg skriver.. noen ganger får ikke jeg heller til bilder på et innlegg, da håper jeg at det kan stå for seg selv, selv om jeg vanligvis viser bilder! :)

 7. avatar emte says:

  23 er varmt i forhold til 0-en som er her, pluss vått og grått :)
  Kos dokke vidare !
  God helg.
  Marieklem

  • avatar carpediem says:

   men 23 varte dessverre ikke så lenge.. likevel, jeg skal vel ikke klage selv om vi ikke så sola mer enn toppen to timer pr dag.
   Hjemme nå, snart blir det annerledes reiseberetning. Hyggelig at du kom innom, Emte! :)

 8. avatar Cecilia says:

  Jeg er misunnelig! Så er det sagt.
  Her er det brrr… minus fem grader, og det holder ikke å trekke sjalet rundt nakne skuldre, men bare kos deg du, i varmen, kanskje jeg har flyttet inn i hundehuset når du kommer tilbake :)

  • avatar carpediem says:

   Hundehuset!! Jeg har ikke sjekket om noen har flyttet inn!! Hvordan står det til inne i det lille mørke huset? Er det ikke kaldt der? 😯

 9. Jeg sier bare en ting; NYT ferieuken 😉

 10. ertaberta2 ertaberta2 says:

  Alltid hyggelig med reisebrev, så godt at dere har det bra og varmt,
  det kan ikke jeg skryte av, -12 minus. :)
  Venter spennt på bildebrev, når du kommer tilbake.
  Ønsker dere en fin Ferie og kos dere.. :)
  Klem.

 11. avatar Dag Eigil says:

  Ut på ferie til canariske strøk på denne tiden av året? Høres jo faktisk bra ut. Men vi slaver av timeplan og skolerute kan nok bare glemme slikt. Et luksusproblem, vil vel mange si. Men alligavel. Kos dere i varmen… :-)

  • avatar carpediem says:

   ut på ferie, ja, uka før du tar deg ferie.. sånn kan jeg gjøre, mens du må ta ferie sammen med alle de andre barneforeldre, studenter og lærere.. da blir det dyrere! 😉

   Noen fordeler må vi andre ha, da! 😆 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *