Europaturen 2011; St Sebald, en annen kirke i Nürnberg

Dette er et nytt forsøk på presentasjon av bildene mine og jeg vil gjerne ha feedback..

St Sebald er også en middelalderkirke i Nürnberg. Sammen med St Lorenz-kirken er denne en av de viktigste kirkene i byen. Den ble påbegynt ca 1230og har blitt påbygget mange ganger. Du kan lese mer om kirken her.

Denne kirken ble alvorlig skadet under andre verdenskrig, men er nennsomt bygget opp igjen etter krigen.

I denne kirken var historien til kirken presentert på store plakater, så jeg brukte mye tid også på å lese og fotografere disse. Kjæresten og reisefølget mitt er tålmodige når de slipper meg løs slike steder.. jeg blir jo nesten aldri ferdig!

 

 

 

 

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in carpe diem, ferie, foto, kjæreste, tur and tagged , , . Bookmark the permalink.

12 Responses to Europaturen 2011; St Sebald, en annen kirke i Nürnberg

 1. avatar sirenia says:

  Store vakre bygg Carpe :)
  spørs om jeg er like tålmodig som deg 😉
  Liker å ha guide som forteller
  og som jeg kan spørre
  framfor å lese selv.

 2. ertaberta2 ertaberta2 says:

  Store mektige og Prektige byggverk. Jeg blir nesten målløs når jeg tenker på alt arbeide som legges ned i disse flotte og vakre kirkene rundt om. :)
  Skikkelig fine bilder. :)
  Takk Carpe…
  Ønsker deg en riktig God Helg.
  Klem. :)

  • avatar carpediem says:

   ja, tenk på alt det menneskeskapte og hvor flott det er! Dette må da kalles godt håndtverk, om ikke kunst??

   Tusen takk for hyggelig kommentar, og god helg videre, EB! :)

   Klem!

 3. avatar LeylaM says:

  Fantastisk prektig kirkebygg dette også. Utsmykningene er jo bare superbe, og alle ornamenter og annet av utsmykning er så vakre at man kan bli sittende å se i timesvis. Tenk på de som laget alt dette…Det måtte ha vært et utrolig nitidig arbeide!

  Jeg synes presentasjonen av bildene dine er veldig greie :)

  Ha en flott helg Carpe :)

  • avatar carpediem says:

   ja, jeg blir helt trollbundet når jeg går inn i en slik kirke, og de som er rundt meg må være skikkelig tålmodige, eller så får de bare gå….

   Ha en fin helg videre, Leyla! Har vinteren kommet til dere nå?

   • avatar LeylaM says:

    Ja, vi har fått en del snø idag og for første gangen siden vinteren begynte, måtte sørlandsskuffa frem, og min bedre halvdel ut for å måke snø :) Men det er ikke så mye da, her er vi vant til ganske store mengder og denne vinteren har hittil vært grønn 😀

 4. avatar Breiflabben says:

  Helt greie bilder, men synes ikke noe særlig om presentasjonen som en collage.
  Hva er det du oppnår med det?
  Du har et tema som tillater bilder opp til 640 px i bredden, hvorfor ikke utnytte det med en normal størrelse på rundt 100 kb på bildefila?

  Det var min tilbakemelding Carpe. De fleste bildene du presenterer for oss tåler godt å stå i full størrelse i innleggene dine.
  Dessuten så viser collagen din at bredden er 640 px, men dine bilder er ikke det, så du må ha en ramme her vi ikke ser.

  • avatar carpediem says:

   jeg trodde jeg hadde fylt bredden og ikke laget sånn skyggebilder… Det er en måte å prøve og lage mindre bilder men samtidig lage dem store nok til en skikkelig presentasjon.. Så mindre filer som fyller bredden, det er det du liker.. skal tenke litt på hvordan jeg lager neste innlegg.. :)

 5. avatar Rajo says:

  Nok en nydelig kirke og et mektig byggverk. Skjønner godt du må ha god tid her. :-)
  Men en ting reagerer jeg på og det er “plakatene” som står inne i kirken. Skjønner jo at de har sin misjon som guider men like fullt liker jeg dem ikke.
  Fin kveld til deg Carpe. :-)

Leave a Reply