Europaturen; St Lorenz-kirken i Nürnberg

St Lorenzkirken i Nürnberg var den første kirken vi fant på vår byvandring, ikke så langt fra bymuren ligger den. Dette er en middelalderkirke som ble stygt skadet i andre verdenskrig, men som du vil se her har den blitt nennsomt bygget opp igjen.

De to platene jeg har tatt bilde av her først, står i kirkeveggen og viser kirken fra to av sidene jeg selv prøvde å ta bilde av den. Vanskelig med vinkler og synsvinkler, og dårlig er jeg på Photoshop, så du får dem slik jeg så kirken!

 

Inne i kirken prøver jeg å fange blyglass og glassmalerier, symboler og byggestil…

Jeg studerte teologi og diakoni en gang for lenge siden, jeg mener å huske at diakonien i dagens form ble utviklet i Tyskland, nærmere bestemt Nürnberg. Jeg er altså i vuggen av vår Lutherske kirke.. jeg vandrer høytidstemt rundt og ser for meg prester, diakoner og munker slik de kunne ha gått der for mange hundre år siden..

Skyggene, fargene, stemningen.. jeg ble bortimot hensatt!

Jeg skulle gjerne ha hørt noen av de gamle salmene spilt fra orgelet, i dag var det taust..

Latinske ord var det få av, likevel er jeg sikker på at de har blitt messet her..

Nye, restaurerte glassmalerier, eller har noe av dette overlevd bombingen? Jeg vet ikke..

Mye var mektig og flott her, så mange detaljer! Jeg greide knapt å rive meg løs, men utålmodige medreisende ropte meg videre tilslutt….

Og dette var bare den første av minst tre store kirker i denne byen, ville vi komme oss videre den dagen vi var der? Hva tror du? :)

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in ferie, foto, glede, kirke, tur and tagged , , . Bookmark the permalink.

24 Responses to Europaturen; St Lorenz-kirken i Nürnberg

 1. avatar LeylaM says:

  Å du godeste for en vakker kirkebygning! Alle utskjæringene, glassvinduene, ja alt er jo bare vakkert! Det blir ikke laget slike bygninger idag, og det er synd, men vi har mange vakre rundtomkring, og jeg skulle ønske at alle ble tatt godt vare på.
  Jeg hadde kunnet vandre rundt i evigheter i en slik kirke. Nydelige bilder Carpe :)

  Jeg tror kanskje dere rakk en kirke eller to til denne dagen 😉

  Ha en fortsatt fin uke :)
  Klem :)

  • avatar carpediem says:

   å du godeste så store disse bildene ble selv om jeg har krympet dem voldsomt! 😆 Min stakkars japtop strever med å vise fram innlegget for meg..

   Jeg får tenke meg om på hvordan jeg skal presentere disse bildene..

   du tror at jeg rakk litt til?? Jeg skal prøve å fortelle sånn etterhvert……

 2. avatar cezi1971 says:

  Vakkert! :) En byggning som imponerer i all sin prakt og velde.. For ikke å snakke om alle de som måtte til for å reise dette bygget en gang for ca en evighet siden! :) Hvilken kunnskap,innsats og glød!

 3. avatar Rajo says:

  Vakkert, stort og mektig.
  Og jeg tenker det ligger mye av blod, svette og tårer for at en slik bygning skal bli ferdig.
  For du verden for et håndtverk.
  Fin dag til deg Carpe. :-)

 4. avatar Jorunn says:

  Storslåtte og vakre byggverk :-)

 5. naturglede naturglede says:

  Vakker kirke som sikkert var en opplevelse å besøke. De burde ha orgelkonserter innimellom for turistene:D Det må da være flott når musikken fyller rommet? Takk for “turen” 😀

 6. avatar Breiflabben says:

  Du jobber deg gjennom Europabildene ja :-)

  Nå har jeg begynt på det digitale albumet fra sommerens tur til Italia. Og da ble jeg selvfølgelig så sugen på en tur igjen at nå har jeg lyst til å oppleve våren i Piemonte også. Det blir kanskje en påsketur, men ikke si det til noen 😉

  Det er ikke lett å ta bilder av store byggverk Carpe, men et par av disse likte jeg godt :-)

  • avatar carpediem says:

   jeg skal ikke fortelle det bort!! Shhh.. 😉

   Vi reiser jo i februar.. nå har jeg kommet så langt at jeg gleder meg ordentlig!

   • avatar Breiflabben says:

    Håper dere er heldig med været da. Vi hadde en fantastisk førsteuke, og litt mere skyer de siste dagene.
    Men dere opplever uansett flere flotte dager. Det er sjelden det er mange dårlige dager på sydenden av Tenerife og Gran Canaria.

    • avatar carpediem says:

     litt mere skyer ser ikke jeg på som en mislykket ferie. Det er da mye annet man kan gjøre på en ferie enn å ligge i sola! 😉

     • avatar Breiflabben says:

      Selvfølgelig er det det og vi var på en sight-seeing tur den første dagen det var overskyet. Den turen skal jeg forøvrig tipse deg om, skal scanne et kart til deg, så kan dere ta turen. Den er et must og ikke lang, men utrolig severdig :-)

      • avatar carpediem says:

       det hadde vært kjempefint! :) Jeg leser litt om øya, det jeg finner her og der, og jeg skjønner at det er mye å oppleve også på denne øya. :)

 7. ertaberta2 ertaberta2 says:

  For en prektig og flott kirke, og den inngangen da, for ett kunstverk av arbeide de har lagt ned i den Porten/inngangen, Fabelaktig. :)
  Godt gjort å bygge opp kirken igjen, og de Glassbildene er så vakkre, har bestandig vært svak for de fargerike mosaikkbildene, har hatt lyst til å lage slike mosaikkbilder av glass, men det har aldri kommet så langt.
  Ønsker deg en riktig God Natt. :)
  Og en fin dag i morgen.
  NattaKlemm :)

 8. avatar sirenia says:

  Flotte bilder av storveis kirke :)
  Min favorittkirke ligger i Perast i Montenegro
  den er bitteliten men rommer så mye.

  Kirken på Husø, naboøya her, er også verdt et besøk
  bygget på samme stein som rådhuset i Oslo
  rød og vakker med glassmaleri
  og de første kirkeopplevelsene :)
  med en snill og god Mormor.

  • avatar carpediem says:

   jeg er så glad i så mange kirker, jeg kan skrive lenge om alle dem..! :)
   Jeg bor jo i nærheten av et kapell som heter Holmenkollen Kapell.. det ser jeg på som min “kirke”…. Ellers er det kirker mange steder som jeg vender tilbake til gang etter gang.. kanskje skal det bli et blogginnlegg en annen gang..?

 9. Effjusikay Effjusikay says:

  Du mektige 😯 Men jeg ser at det er mye her som minner om byggestilen i både Notre Dam og enkelte av bygningene i Praha – sikkert fordi det er fra samme periode? Mektig, storslagent! Og veldig talende bilder.
  _
  Helt off topic – nå tar jeg opp forhåndsbestilling på plakat http://effjusikay.bloghog.no/2012/01/18/hestebaesj-i-solnedgang-som-plakat/ 😉

Leave a Reply