Tenkepause..

Jeg strever for tiden med å lime inn bilder fra andre websider her. Jeg tror grunnen er at flere og flere websider bruker https:// som gjør sidene sikrere, men samtidig mer sære/spesielle..

Hvis jeg skal fortsette å lage bildeblogger her må jeg mest sannsynlig betale for mer lagringsplass..

Inntil jeg har bestemt meg for det eneste logiske er å kjøpe mer plass her. Hva gjør dere andre?

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in blogg, foto and tagged . Bookmark the permalink.

26 Responses to Tenkepause..

 1. avatar sjalle says:

  Det kan jo også være at de serverne som oppbevarer bildene dine har “hotlink-protection”. Det eksisterer ikke på Bloghog og den eneste https’en som er i sving her er den jeg bruker for å bruke “tjenesteinngangen” til webhotellet. Men, når vi snakker gratis-portaler så kan jo de gjøre akkurat hva de vil :)

  Neste trinn i bloghog-utviklingen blir det utvidede mediabiblioteket som vil gi bloggerne her total kontroll over egne bilder (bulk -download og upload) samt trimming av arkivet slik at bare bilder som er i bruk blir værende i arkivet og ta plass. For enkelte blogger snakker vi da en plassbesparelse på 40-50 prosent … minst. WP er fæl til å “verpe” tilleggsversjoner av opplastede bilder og de viser ikke i WP sitt mediablbliotek, men det gjør de på plassoversikten.

  Det vil bli lansert innen 1. mars 2012.

 2. avatar LeylaM says:

  Hmmm, vel jeg ikke helt hva jeg skal gjøre, har ikke så mye plass igjen selv. Jeg tror kanskje jeg kommer til å laste dem opp på TinyPic og så legge dem inn her, da behøver jeg ikke mer lagringsplass, og kan ha bildene så store jeg vil. Men jeg får se hva det blir til. På den andre siden er det jo veldig lettvint ed lagringsplass her da, så slipper man å prakkes så mye med å laste opp flere plasser, det tar tid! Vi får sjå :)

  • avatar carpediem says:

   det skal være flere slike alternativer, men hvis https-sidene blir mer vanlige, og det er det som vanskeliggjør det, blir det mindre interessant å bruke andre sider..

 3. avatar Breiflabben says:

  Hei Carpe, godt nytt år til deg :-)

  Hva er problemet? Kjøp deg noe mer plass og legg inn bilder på rundt 100 Kb og den størrelsen du vil ha (580 px) i “Full size”. Da lages det ikke ekstra kopier som tar opp plass ifølge Sjalle.
  Alt dette “klikkbare” greiene som noen elsker har da fint lite for seg da det jo er innlegget med bildene du vil presentere. Er det et spesielt bilde du vil at vi skal studere, så legger du det inn med rundt 1200 px mot de 580 som ditt tema takler.
  Full size på bildet i ditt tema og tekst som passer inn i det. Da får du et presentabelt innlegg, noe dine innlegg viser til stadighet.

  Vel, det er hva jeg gjør og jeg har kjøpt litt ekstra plass. Mitt tema tar 640 px i bredden og det er slik de blir lagt inn i “Full size” og ingen ekstra kopier blir produsert for å “stjele” plass.

  • avatar Breiflabben says:

   Ser at Sjalle nevner noe om tilleggsversjoner (mine nevnte kopier) på opplastede bilder.

   • avatar sjalle says:

    Ja, og når man laster opp ett stort bilde og velger å vise det i nedskalert versjon så genereres ikke bare en ekstra versjon (for innlegget) men noen ganger opptil 4-5 stk. Logikken i denne verpingen har jeg enda ikke helt skjønt, og jeg ser ikke bort fra at den ikke eksisterer :)

  • avatar carpediem says:

   Jeg har alltid hørt på deg, Breiflabben. :) Jeg har brukt de størrelsene du har anbefalt når jeg har lastet opp bilder, bortsett fra det siste året, da har jeg limt inn fra andre websider. Jeg har brukt litt over halve kapasiteten Sjalle har gitt oss, så det er ikke krise ennå. Største problemet akkurat nå er at jeg ikke får til å koble fra de sidene jeg har gjort tidligere. Hm.
   Jeg kommer til å kjøpe mer plass hos Sjalle og så sletter jeg uinteressante innlegg hvor jeg har brukt lagringskapasitet her. Det er i grunnen ikke så mange..

 4. avatar Gjertrud says:

  Nå poster ikke jeg store innlegg med mange bilder (for tiden), men de siste åra har jeg uansett komprimert alle bilder jeg har brukt på blogg til et par hundre små kb før jeg har lastet dem rett opp til bloggen fra egen harddisk.
  På Dagensfotobloggen jeg har nå har jeg lastet opp 52 bilder hittil, og jeg har brukt 16% av plassen.
  (Det er billig å blogge på Bloghog, vi slipper reklame og har fantastisk support, hva er galt med å betale litt mer for å slippe å tenke på de problemstillingene du tar opp i innlegget? :)

  • avatar carpediem says:

   det er ikke dyrt i det hele tatt, det er ikke noe problem. Jeg har limt inn bilder slik at jeg ikke har brukt stort av plassen her på lenge. Jeg nedskalerer bildene og bruker aldri den oppklikkbare typen.

   Det er bare en avgjørelse som skal til! :)

 5. avatar lenesim says:

  Jeg har ikke prøvd så mye – dette med å legge bilder inn fra andre steder på nettet, men det jeg har prøvd med bilder fra Google+ har funka greit. Og det er en https-greie.

 6. naturglede naturglede says:

  Min bildekapasitetsprosent for i været etter jul føler jeg, men det går fint å kjøpe mer da. Jeg vurderer å slette litt innimellom, for ikke alt er viktig for meg å ta vare på av innlegg. Vet mange henter bilder på picasanettalbum, men det har ikke jeg prøvd her på bloghog. Ser Sjalle kommer med innspill, så han fikser nok det meste etterhvert. :) Klemsiklem og ha en fin dag 😀

 7. ertaberta2 ertaberta2 says:

  Jeg liker bilder, masse bilder.. Det blir så tamt uten synes jeg..
  For tiden får jeg ikke redigert bildene mine og de er aaaallt for store til å laste inn her på bloghog og andre steder. de er jo i str. 3200x 2000. Så resultatet er at jeg må bruke mobilen til noen småbilder for tiden, da data’n er helt tullatt.. Må nok skifte til nytt system og nettleser igjen,, Venter på hjelp..
  I mellomtiden skriver jeg litt noveller å sånnt, med småbilder..
  Håper du får fikset plass så vi kan se flere bilder fra deg..
  Ønsker deg og dine ett fortsatt godt nyttår. :)
  God nyttårsklemm. :)

  • avatar carpediem says:

   hei Erta-Berta! :) jadda, det kommer bilder fra meg. Jeg har ikke brukt mer enn ahlvparten av plassen min,dessuten har jeg bestemt meg for å kjøpe mer plass også. Men det irriterer meg at jeg ikke fpr det til slik som jeg har gjort de siste månedene!

Leave a Reply