Når internett-tilkoblingen ikke virker umiddelbart…

da forteller jeg meg selv;

“ingen krise.. det er bare en bagatell..” Det er den første tanken. Får jeg det ikke til i løpet av fem minutter kommer den andre tanken; “tenk om det er noe mer galt, da.. og at jeg ikke kommer innpå på flere dager!” Da kjenner jeg på en litt sånn ensom tanke og tenker at nå blir jeg superisolert.. ikke være i stand til å komme med innlegg akkurat når det passer meg, ikke i stand til å oppdatere meg her og der..

Nei huff.. blir vi for avhengige av disse nettsamfunnene våre? 😯

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in blogg and tagged , . Bookmark the permalink.

41 Responses to Når internett-tilkoblingen ikke virker umiddelbart…

 1. avatar artemisia says:

  Ja, abstinensene får vi nok slite med når alt går i stå.

 2. avatar fiaflyfly says:

  Haha,,, kjenner igjen følelsen.. like før panikken tar meg da 😉

  -fia

 3. avatar Rajo says:

  Hos oss hender det at strømmen går, spesielt om vinteren ved store snøfall. Da takker og bukker jeg for mobilt bredband, pc-er som er oppladet. Avhengig? Vet ikke helt men ble nok å savne om det ble borte for lang tid. Men nettet er jeg avhengig av. :-)

  • avatar carpediem says:

   det skjer her også.. at strømmen kan bli brutt.. jeg har også tenkt på den nye kabelen jeg har fått som henger i luften gjennom skogen.. vil den greie seg i vinterstormene, mon tro? 😯

 4. avatar sjalle says:

  Åja, vi blir avhengige så det suser, men etterhvert er jo denne oppkoblingen blitt en integrert del av tilværelsen vår, som vann og strøm…. men ikke som TV. Den er det mange som velger vekk etterhvert.

  • avatar carpediem says:

   Jeg slår først på og sist av laptopen, tv-en kommer på litt sånn midt på kvelden når det er nyheter.. Nå vurderer jeg om tv-en skal ta imot digitale signaler fra fiberkabelen her, for å bli helt digital.. lurer så på hvor mye jeg kommer til å sitte og fokle med den til fordel for laptopen..

 5. avatar LeylaM says:

  Jeg kjenner til den der.. Man gjoer jo absolutt alt paa nettet idag, kjoep, bank, etc etc, saa man blir jo avhengig av det :)

  Ha en fin uke uten oppkoblingsproblemer av noe slag carpe :)

  • avatar carpediem says:

   Nå skulle jeg i banken her på nettet, men endte opp med en oppdatering her først..

   Jeg håper, håper og håper at den skal være problemfri!

   God uke til deg også!

 6. avatar jadajada says:

  nettforbindelse er jo det viktigste vi har jo !!!! :)

  jeg kobler angejeldende pc fra – og til lokalt netverk på nytt –
  deretter resette lokalt modem
  deretter kobler en pc direkte til veggingang
  deretter resetter tilbyders modem

  deretter skjeller jeg ut tilbyder

  som regel ordner det seg i løpet av denne prosedyren ……

  • avatar jadajada says:

   og klokken min er nå 19.25 !!

  • avatar carpediem says:

   hehe.. spesielt når du skjeller ut tilbyder?? 😉

   Jeg gjør det samme her, resetter trådløst nett først, så tilbyders boks inne på veggen her, virker ikke det kobler jeg meg med kabel til modemet og bruker hjelpeprogrammet de har for å feilsøke. Det virker fint hver gang, selv om jeg ikke skjeller ut tilbyder.. virker det fortere hvis jeg gjør det? 😯

   • avatar sjalle says:

    Selv om jeg svarer på denne kommentaren i en time-warp (som det heter på starwarsk) så vil jeg si at det som alltid har hjupet her i gården er restart av modem og pc/laptop. Når noe blinker ut i det systemet er det aldri (har ikke skjedd med meg i alle fall) modem-settings som er i ulage. Det er somregel noe hickups på isp-siden som har skjedd i løpet av natten.

    • avatar carpediem says:

     det skal sies at jeg begynner alltid med restart av laptop, for det er den første tanken at det er laptopen som har hikke.. denne gangen hjalp ikke det, det var kabelen som måtte til med hjelp av Telenorhjelpen (isj, der glapp det ut…)

    • avatar jadajada says:

     samme erfaring her…. jeg ble litt hissig en gang mot tilbyder da nesten en hel helg gikk i svart – og det var min feil – jeg hadde glemt pkt 3 i min liste….. og etter det fikk jeg kontakt med den direktekoblete pc.en – og etter hvert i hele LAN’et….. nå er jeg mer nøye :)

 7. avatar Krokoline says:

  Når jeg ikke får tilgang til det ene nettverket….. så logger jeg bare på det andre 😉 Hehe…. Av en eller annen grunn har vi midlertidig to nett i huset. Sånn for å være på den sikre siden 😉

  I tillegg har vi nettopp kjøpt ICE-nett til å ha på hytta og i båten som vi kanskje muligens skal kjøpe til våren. Foreløpig ligger det bare i esken sin og venter på å bli brukt. Tror jeg er sikret til langt opp over ørene 😉

  Men ja…. litt avhengige blir vi vel av disse nettsamfunnene våre. Samtidig som jeg nyter det når jeg i noen dager ikke har mulighet til å logge på. For det er litt godt med pause fra fb og blogg…..

  • avatar carpediem says:

   du da.. og du er liksom ikke avhengig av alle disse nettverkene deres? 😉

   regner du med mobilnettet når du regner opp hva du har? Om det kalles 3G eller hva det er.. jeg kan visst koble mobilnettet opp mot laptopen, jeg har aldri prøvd det noe særlig.. så vi får det dyttet på oss hvis vi ikke spør etter det selv også.

   Pause, ja, det kan man godt ta, men når det blir brudd på forbindelsen uten at jeg har planlagt det, da er det liksom verre med en gang…..

 8. avatar Dag Eigil says:

  Hehehe,…man blir rimelig hekta, ja. Og man tenker tilbake på den tiden da det verken fantes internett, pc eller mobiltelefoner. Det merkelige er at det fungerte, da også. Men så visste vi jo ikke bedre. Eller verre. Ha en fortsatt fin dag… :-)

  • avatar carpediem says:

   husker du den gangen alternativene for kommunikasjon var enten å banke på naboens dør, legge et brev i postkassen eller ta opp telefonluren? 😯
   Det er egentlig ikke så lenge siden….. det er et tankekors!!!

 9. avatar Breiflabben says:

  Vet du hva Carpe, jeg rekker ikke opp handa her. Jeg er faktisk ikke avhengig av nettverket på den måten.
  Ja det er greit å slippe å gå i banken for å betale regninger, men det gikk da bra da de ble sendt i posten også.
  Hånden på hjertet, nettverktilkomst har jeg et meget avslappet forhold til :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *