Når mor har blitt mormor, og mormor ikke vil bli.. oldemor

Hva skal vi kalle oss da? Jeg er da ikke mor til mine barnebarn? 😯

Nå har jeg kommet hjem fra barnebarnvisitten, og jeg sitter og virrer på hodet over min nye rolle.. Dette må jeg venne meg til!

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in carpe diem and tagged , , , . Bookmark the permalink.

41 Responses to Når mor har blitt mormor, og mormor ikke vil bli.. oldemor

 1. avatar Breiflabben says:

  Er du ikke mormor da?

  Du får da gi dine barnebarn noen år på baken før du snakker om oldemor.

  Ta deg sammen jente 😉

 2. avatar jadajada says:

  enig med BF… nå flagrer du veldig fort her….

  hold deg til mormor – det er helt sikkert glede nok i mange år :)

 3. avatar emte says:

  Nyt du dei to små i mange år carpe,vi blir tidsnok oldemødre,-om vi er så heldige :)

 4. avatar argus37 says:

  He he, – du vet, i politikken er det slik at et hvert forslag kan vinne flertall om man bare greier å gjøre alternativene uspiselige nok.

  Så hvis det er en bestemor som kvier seg for tittelen “oldemor”, så kan dere jo i fellesskap antyde at det eneste andre dekkende uttrykket dere kan komme på da er “forhistorisk”, og kanskje godtar hun oldermor likevel?

 5. avatar Rivjernet says:

  Gammelmormor ville hun blitt kalt på svensk, da vil hun beholde mormor, men kanskje steile over gammel 😀
  Du får fortelle din mor at hun har hatt sin tid som mormor til småbarn, nå er det din tur. Dessuten er det mye mer sjeldent å være oldemor. :)

 6. avatar Jorunn says:

  Oldemor kan kalles mye, men mormor er bare mormor…for meg ihvertfall :-)
  Når den tid kommer blir jeg farmor :-)

 7. avatar LeylaM says:

  Ahhh! Du faar si til henne at hun allerede er mormor og at det aa bli oldemor er en fantastisk aere og en flott ting! Naa kan hun jo skryte av aa vaere baade mormor og oldemor, og det er ikke verst! :)

  Ha en flott helg carpe :)

 8. Effjusikay Effjusikay says:

  Unnskyld på forhånd, men for en tåpelig innstilling. Det virker som om ordet “oldemor” for henne ikke er en ærestittel – noe det ER I HØYESTE GRAD – men mer et bevis på at hun har blitt gammel. Jeg hadde faktisk konsekvent kommet til å kalle henne for oldemor og også lært opp ungen til at det er oldemor. Dumme gamle… Jeg SA unnskyld på forhånd!!!!

 9. avatar madjoy says:

  Støtter Effy her, og fantasifulle “omskrivninger” i tidligere kommentarer :)
  Min mor ville ikke bli mormor engang, fordi det fikk henne til å føle seg gammel… Merkelig at ærestitler, hederbetegnelser og tradisjon oppleves som truende. Regner med at dere finner ut av det og ønsker deg mange gode mormordager :)

 10. avatar Krokoline says:

  😀

  Sånne oldemødre er fryktelig gamle greier, altså 😉

  Jeg husker at da vi giftet oss, sa pappa i talen at vi ble pent nødt til å vente med å få barn. Ikke fordi han ikke hadde lyst på å få barnebarn, men fordi onkelen min (som på den tida var tenåringsfar) følte han ble så gammel hvis broren hans ble bestefar og faren ble oldefar.

  Naboen min var forresten en sprek dame som ble både bestemor og oldemor til mange. Men oldebarna kalte henne for bestemormor og det navnet passet så godt til henne.

  • avatar carpediem says:

   Dette med generasjoner blir fort forrykket når det er et stort aldersprang mellom eldste og yngste i en søskenflokk….

   Morsomt med alle variasjoner over oldemor, det skal jeg formidle videre! :)

 11. naturglede naturglede says:

  Men si :”slutt og tull”! Det er en gave å bli oldemor. Du er mormor og hun er ikke det lenger nemlig. Men det finnes da andre navn som gammelmormor, besta, olde og bestemormor. Koselig navn alle sammen. Det morsomme er at de søte små ofte finner på navnene selv. Da kan det bli alt fra Nanna, Beppa, Moste eller Mimmi. Lykke til :)

  • avatar carpediem says:

   Hun er da heldig som får lov å oppleve å bli oldemor? Det trodde da jeg også!

   Jeg samler andre navn på hederstittelen, så skal jeg presentere dem, takk for alle bidrag!

 12. avatar sjalle says:

  OK, hva med “trollet”, det var det min salige farmor kalte seg, men da var hun allerede tipp-tipp …. :)

 13. Lisens Lisens says:

  Jeg er både mormor og farmor og det går litt “i baddel” som vi sier her.
  Ikke alltid jeg husker hva jeg er og hvor jeg er. Ikke misforstå :)
  Fortsatt fin lørdag :)

Leave a Reply