Om pessimister og optimister..

Helen Keller sa en gang; “No pessimist ever discovered the secret of the stars or sailed to an uncharted land or opened a new heaven to the human spirit.”  (Ingen pessimist har noen sinne oppdaget hemmeligheten med stjernene eller seilt til ukjent land eller åpnet en ny himmel til menneskenes åndelighet) Setningen fant jeg på Facebook i dag, og jeg grep jeg raskt.

Vil du noe sted med livet ditt, vil du oppnå noe? Sett deg ikke ned og vær pessimist, men prøv å tenke positivt på utgangspunktet ditt. Hva kan du gjør i dag for at dagen din kan bli bedre? Og, ikke minst; Hva kan du gjøre for den/de du bor sammen med, familien/slekta di, naboen, kassadamen på butikken, buss-sjåføren, for at deres dag skal bli litt bedre og lysere?

Jeg møter mennesker med et smil, og gjerne noen hyggelige ord som et bevis på at jeg har sett dem. Jeg tror på at ved et så lite tiltak kan jeg spre glede og en positiv holdning til menneskene rundt meg.

Ikke trenger jeg å oppdage noe eller skape noe nytt, men får jeg et smil tilbake fra de jeg møter, blir jeg selv glad! :)

Finn noen å smile til i dag! 😀

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in carpe diem, familie, glede, jobb, tanker and tagged , , , . Bookmark the permalink.

22 Responses to Om pessimister og optimister..

 1. avatar sylja says:

  Eg skal snart bort å smile til dei som jobbar på næraste butikken her. Også sender eg eit stort smil din veg! 😀

 2. avatar fiaflyfly says:

  ah.. som jeg skulle sagt det sjøl :-)

  -fia

 3. avatar LeylaM says:

  :) Jeg smiler :)

  Jeg har en kalender som jeg fikk av en god venninne i julepresang, og den har et ordtak for hver dag. Det handler mye om hva man kan gjoere for andre og seg selv for at livet skal ha en mening, for at man skal forstaa andre og tenke postivt :) Jeg elsker den kalenderen, den har hjulpet meg mye :)

  Ha en fin kveld carpe og jeg sender en klem og et smil og haaper din dag har vaert god :)

  • avatar carpediem says:

   :) Så bra! :)

   Sånn kalender er godt å ha, for den får deg vel til å tenke positivt rett som det er? 😉

   Jeg har hatt kveldsvakt, jeg har smilt på min vei, og det har fungert hele veien! 😆

   Jeg prøver å fortsette med dette i morgen også….

 4. avatar Hilde says:

  :)
  Det er noe godt i det å få et smil fra en kjær, en venn eller en fremmed. :) Jeg smiler ofte til folk jeg treffer på gata eller i butikken jeg. Smiler de tilbake så er det helt topp. Gjør de ikke, så er det greit det også. Kanskje de gjør det… neste gang? 😉

 5. ertaberta2 ertaberta2 says:

  Vet du, carpe. i de siste dagene har jeg smilt til alle jeg møter på min veg,
  Jeg tror smilet og positiviteten er viktig.. :)
  Tror jeg gjorde noen glad i dag med Napoleonskaker
  Og en Drøss med smil.. 😉

  Ønsker deg en fin sensommerkveld.
  Klem. :)

Leave a Reply