Delfinbilder til Effy..

Jeg har sittet og kost meg med delfinbildene til Effy, da kom jeg på at jeg også har sett delfiner leke i havet.. Dette var utenfor Gran Canaria høsten 2008 så bildene er noen år gamle.

Se så nær de er hverandre, de to som svømmer sammen.. kan man kalle dette synkronsvømming??

Plutselig var det mange flere!

En – to – tre – fire! :)

Det er andre enn oss der ute og ser dem der de leker.. spesielt morsomt er det når den ene stikke nesa opp og viser ansiktet! 😀

Jeg følte meg priviligert akkurat slik Effy forteller fra sin tur nå, derfor dukket minnene og disse bildene opp igjen….

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in carpe diem, dyr, ferie, foto, glede and tagged , . Bookmark the permalink.

16 Responses to Delfinbilder til Effy..

 1. Effjusikay Effjusikay says:

  Aaaaw, de gjør noe med en sjel når en får oppleve sånt – fattige er de som ikke føler gleden ved et slikt møte 😀
  Takk for at du fisket bildene fram, Carpe :-) Jeg satt i går og brant etter å få et delfinhode opp av vannet… og fikk i overmål i dag 😆 looove!!!!

 2. avatar Hilde says:

  Så koselig!
  Vi har hatt delfiner i mai og juni her også (Ryfylke). De følger ferja vi tar til byen. Veldig koselig å se dem følge båten slik. For en fart…for noen hopp!! :)

 3. ertaberta2 ertaberta2 says:

  Så flotte bilder av Delfiner, Synkronsvømming, ja det er de nok mestre i.
  Artig å få oppleve slike Dyr i virkeligheten, jeg får nok nøye meg med bildene deres..
  Men dere skal vite at jeg koser meg med det.. 😀
  Takk for at dere deler så mange fine og koselige bilder med oss.
  Ha en riktig God Natt, Carpe.
  Klemm.:)
  .

  • avatar carpediem says:

   tusen takk, Erta-Berta! :) Disse bildene kom fram fra glemselen, kan man si.. :)
   Du har også mange koselige bilder, og jeg koser meg inne hos deg.. men la oss fortsette med det, da, å kose oss hos hverandre?

   Godnatt og godklem!

 4. avatar argus37 says:

  Delfiner er “ålreite dyr” og selv om de selvsagt bør få nyte sin frihet, så får vi jo mest detaljer om vi kan fotografere dem i et akvarium eller under opptreden.
  Jeg møtte en gang en stim – den største jeg noen gang har sett – utenfor San Diego (Stillehavet) sånn ca 1000 sjømil utenfor kysten.

  Bak oss og tkil begge sider lå Stillehavet som et speil – ikke den minste lille krusning, men – foran båten inne i synsranden gikk havet merkelig nok “hvitt”. Vi lurte på om det kom en hurrican eller annet lokalt vindsystem, men etter hvert viste det seg å være 100 000’ner av delfiner. Havet gikk “hvitt i rundt 150 grader så langt vi kunne se. (I timevis!)

  Kommer nok aldri til å glemme den opplevelsen!

  • avatar carpediem says:

   det kan jeg skjønne var en utrolig opplevelse! Det er vel få forunt å oppleve noe sånt..
   Hvor var kameraet ditt da, Argus? 😉

   • avatar argus37 says:

    Ja, du kan spørre! Jeg tror det må ha vært i en periode av mitt liv hvor jeg faktisk ikke hadde et kamera. Husker jeg hadde et Altix-kamera i 1956 som jeg greide å miste i sjøen. Fikk det opp igjen og sendte det til Tyskland for reparasjon, men det ble aldri helt det samme.
    Så begynte jeg med 8 mm smalfilm i 1957 og senere
    16 mm til 58/59, men – den episoden jeg refererer må ha vært en gang 60/61 (like før jeg reiste hjem for å gifte meg), men da hadde jeg jo allerede vært hjemme et par ganger og en tung 16 mm lå nok fortsatt hjemme.

    Du vet, på den tiden var det kun analoge kameraer og man var også avhengig av at man til enhver tid hadde nok film.

    • avatar carpediem says:

     ja, jeg vet.. det er mye fra livet mitt før digitalkamera som jeg ikke har fått foreviget.. noe er det og det meste har jeg fått scannet og laget digitalt. Men det er jo minimalt i forhold til produksjonen vår nå for tiden, ikke sant?

     • avatar argus37 says:

      Så definitivt! Jeg kunne nok bruke ene film i uka før, men det er jo 36 bilder.

      Det er hva jeg bruker på 5 minutter nå til dags. Og så har vi vel utviklet andre arbeidsmetoder med digital fotografering?

      Siden 2004 (dig.kamera) har jeg vel tatt innpå 60 000
      bilder. Det blir forskjell ja!

      • avatar carpediem says:

       60 000 er etter at du har redigert og slettet?

       Jeg er oppe i 120 000 bilder etter at jeg nå i sommer har tatt omtrent 8000 bilder.. jeg prøver å redusere og slette underveis og når jeg har kommet hjem, men jeg greier kanskje å slette 20% av bildene… kan ikke fatte hvordan dette kommer til å gå framover hvis jeg ikke bremser opp litt…..

 5. avatar argus37 says:

  Jøss! Jeg synes jo jeg tar for mange bilder, men du er sjukere enn meg! 😀
  (Nå ble jeg gla! )
  Jeg rediger vel sånn rundt 90%, men vraker foreløpig bare rundt 5-10%. Årsaken er jo at jeg har ganske godt med lagringsplass totalt sett (1,5 TB)
  og følger at jeg har god tid 😀

  Kunne selvsagt brenne over noen på DVD, men hvis det skal ha noen hensikt så måtte jeg jo slette dem frta HD’en når det var gjort? Og gjett hvilke bilder jeg kommer til å lete etter 14 dager senere?!

  • avatar carpediem says:

   neida, nå brenner vi ikke andre bilder over på CD enn de vi evnt gir bort/selger. Resten av bildene våre har det da best på ekserne harddisker? Jeg kopierer over på to harddisker slik at jeg har råmaterialet på den ene, og de redigerte bildene/reduserte mappene på den andre harddisken. Jeg har en på 500 GB og den største hvor råbildene er, er på 1 terrabyte. En dag skal jeg kjøpe to slike til, men jeg tror det blir et par år til at det blir et slikt behov.. 😉
   Vi skal tenke oss nøye om før bilder slettes for godt, Argus! 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *