Jeg ønsker meg en problemfri laptop!

For N-te gang skal dette viktige arbeidsredskapet mitt inn til service.. heldigvis får jeg ihvertfall en lånepc!

Denne gangen (igjen) har batteriet begått selvmord, og vifta går som i tørketrommelen… pc-en demonstrerer på at jeg tvinger den i gang med å bestemme helt for seg selv når den vil ta kvelden, om det er på blanke formiddagen!!

Nå bærer det til service etter at jeg har tatt backup av alle filer og de viktigste programmene her…..

Jeg regner med at det ikke vil bety så stor forskjell i forhold til bloggingen min.. jeg måtte bare få det ut!!  .. grrrrr

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in blogg, carpe diem, fridag and tagged . Bookmark the permalink.

30 Responses to Jeg ønsker meg en problemfri laptop!

 1. avatar lenesim says:

  Dritt-pc du har da! Min har holdt i drøye 4 år nå. Var bare inne på service/rep. to ganger helt fra begynnelsen, og det endte med nytt skjermkort begge gangene. Var nok en svakhet så det ble endret fullstendig andre gangen. HP.
  Lykke til :)

 2. avatar carpediem says:

  jeg har HP jeg også.. det er ingen garanti for kvalitet!

  Tusen takk, jeg trenger nok en lykkeønskning!

 3. avatar Rajo says:

  Utrolig irriterende med en pc som ikke fungerer som den skal. Hva gjorde vi før pc-ens tid? Jo vi klarte oss utmerket men nå er den nå engang kommet for å bli og med det en del av hverdagen vår.
  Kan i grunnen tenke meg mange ting som kan gjøre hverdagen spennende men det er ikke om tekniske ting jeg har fungerer.

 4. avatar adolph says:

  Sitat: “jeg har HP jeg også.. det er ingen garanti for kvalitet! ”

  Det stemmer. HP er ingen garanti for kvalitet. Tvert imot. Hva enten det gjelder laptop eller stasjonær PC, hold deg langt unna HP.

  • avatar carpediem says:

   hva anbefaler du, da?

   • avatar adolph says:

    Jeg bruker Asus, men det er mest av gammel vane.

    Det viktigste er å blanke ut disken og legge inn Windows/operativsystem fra bunnen av selv, PC-produsentene samarbeider med allslags dritt som skal ha møkkaprogrammene sine inn på maskina di. Og de lager seg gjerne noen tungrodde klosser av diagnoseprogrammer og kontrollsentere du ALDRI får bruk for, men som ligger der i bakgrunnen og spiser ressurser.

    Det sies at den beste dramedsegoveralt og behandledårlig maskina er IBM, de er treige og har dårlige spesifikasjoner, men skal du labbe omkring på støvete byggeplasser og våte skipsdekk er de visstnok det eneste som duger? Og de holder i årevis. Sies det.

    Har aldri hatt HP laptop, gamlingen har hatt etpar, bare tull og fjas med dem. 50% av tida kom de seg ikke på nett, og når de kom på nett virka ikke nettleserene… slike ting.

    • avatar carpediem says:

     neida, de er ikke SÅ dårlige.. jeg får dem til å virke til i månedsvis av gangen! 😉

     “labbe omkring på støvete byggeplasser og våte skipsdekk” .. tihi.. jeg skal bare fra en stue til en annen når jeg er hos helgekjæresten, jeg!

 5. avatar argus37 says:

  “Problemfri laptop”? Jeg trodde ærlig talt ikke en slik var oppfunnet ennå?
  For en slik får jo en litt annen behandling enn en stasjonær hvor det dessuten er litt bedre plass mellom komponentene, og hvor man kan etablere en langt bedre kjøling.

  Jeg har aldri brukt laptop – bortsett fra mens jeg var yrkesaktiv. Og da var det ikke min sak å holde den i driftsmodus.

  • avatar carpediem says:

   du sier noe.. det jeg sitter på nå er en stasjonær pc som jeg knapt bruker… kanskje jeg skal øve meg på å bruke denne igjen. Det tungvinte er jo at jeg ikke kan ta den med meg der jeg kan finne på å oppholde meg når jeg vil være online.. 😉

   • avatar argus37 says:

    Kan hende ligger løsningen i en iPad kombinert med en USB-penn? Da kan du se bilder når du vil og lagre/laste opp/ut via USB -pennen når du skal flytte ting fra det ene mediet til det andre?

    • avatar carpediem says:

     å nei, det kan jeg ikke tenke meg vil holde. Jeg skal redigere bilder og beskjære dem, jeg gjør dessuten mye annet .. nei, jeg har ikke helt blitt bekvem med disse eple-produktene….

     • avatar argus37 says:

      Nei, de har sin begrensning. Skal du bedrive aktivt redigeringsarbeid, så bør du nok ha en skikkelig PC for hånden. En problemfri en!

      • avatar carpediem says:

       jeg må gjøre noe med minnekortet på denne stasjonære hvis jeg skal få til å kjøre photoshop på denne.. jeg prøvde i fjor og da måtte jeg gi meg. Får prøve å kjøre et lettere type program neste uke slik at jeg kommer videre i Den Store Europaturen!

 6. avatar jadajada says:

  hei … vi har vel hatt 4 HP – og det eneste problemet som jeg kan huske var en dårlig kjølevifte…….

 7. avatar jadajada says:

  ellers fikk jeg et tips fra en tidligere avdleder i IKT – ikke kjøp Compac….

 8. avatar adolph says:

  Carpe: Proffmodellene deres er laget nettopp for å kjøre cad, 3D, fotoredigering og denslags. Men de er altså notorisk ubrukelige som mediasenter og spillmaskiner.

  Men, fordi jeg ikke har noen personlig erfaring med slike betongmaskiner, foreslår jeg at du snakker med en voksen om akkurat det…. hva de takler av programmer og slikt altså.

  Jeg oppfatter det slik at de setter inn relativt små og treige hardisker som ikke krasjer annethvert år, gamle gjennomprøvde lydkort som egner seg utrolig dårlig til musikkproduksjon, grafikkort som ikke er allverden til spill men fikser video og bilde greit, og på den måten holder PC-dødare numero uno (temperaturen) nede og systemet oppe. Finn en seriøs selger, en som til og med kan sende deg til en annen butikk hvis han ikke har det du trenger. For slike finnes.

  • avatar carpediem says:

   så jeg skal snakke meden voksen? En som er eldre enn meg? 😉 takk for komplimentet, de som er eldre enn meg vet knapt hvordan de slår på en pc! 😛

   Men jeg skal ta med meg rådet; jeg innrømmer det gjerne, jeg spiller sjelden skytespill og WOW og sånt.. 😉

 9. avatar argus37 says:

  @carpediem:
  Du mener å øke RAM? Det er vel stort sett en enkel affære idag?

  • avatar carpediem says:

   det er å øke RAM, ja.. Jeg har gjort et forsøk, da fant jeg ikke riktig type til denne pc-en men det skal jeg nok greie å fikse…..

   • avatar argus37 says:

    Jeg ville ha tatt med meg PC’en diot du kjøpte den og latt fagkompetansen sørget for at det ble riktig.
    Da kan du reklamere dersom det ikke funker som det skal eller at de kommer opp med gal type etc.

    Idag trenger du vel 2 GB på RAM’en – minst.

    • avatar carpediem says:

     768 MB RAM er det på denne. PCen ble kjøpt av en annen blogger som skulle flytte for en tusenlapp. At den virker så bra som den gjør er jeg jo glad for, men serviceavtalen kan jeg nok se langt etter! 😉

     Men jeg kan selvfølgelig ta kontakt med noen som selger Packard Bell og få hjelp til riktig maskinvare. Å sette den inn greier jeg fint selv!

     • avatar argus37 says:

      Ja, hvis du føler deg komfortabel med å mekke på innsiden av dekslet 😀 så er det jo barte å få riktig type RAM – og så må du jo ha plass.

      Personlig overlater jeg alt på baksiden av dekslet til fagfolk.

      • avatar carpediem says:

       bak dekselet føler jeg meg komfortabel nok til å kunne sette inn en ram-brikke, evnt også sette inn en ekstra harddisk og lage den til slave.. dette drev jeg på med på den første stasjonære pc-en min og det gikk aldeles utmerket! Morsomt er det også! 😀

Leave a Reply