Nå har jeg importert resten av vgb-bloggen min hit.

Så nå skal innleggene som er igjen kunne være søkbare.

Jeg vet hvilke det er, men hva med dere? Hva vil få deg til å søke i mitt arkiv?
Blir det til at jeg selv går til mitt arkiv for å lese mine egne innlegg, hva er i tilfelle hensikten?

Jeg prøvde å kommentere et av mine egne innlegg som er importert for å se om det kom fram på forsiden på Bloghog, men det kom ikke fram.. Hva er i tilfelle hensikten med importen? Ut over eget behov for å “samle meg” på en blogg?

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in blogg, carpe50, minner and tagged , , . Bookmark the permalink.

25 Responses to Nå har jeg importert resten av vgb-bloggen min hit.

 1. Driver og sletter spam. Når det er gjort skal også jeg flytte min blogg:)

 2. Jeg er aldri på vgb mere, så lar bare den bloggen stå og dø ut………. tror jeg skal skriv et siste innlegg der. …. litt vemodig, men…………..

  • avatar carpediem says:

   jeg har til og med slettet avskjedsinnlegget, jeg, nå står bare de innleggene jeg har importert igjen, de har mest affeksjonsverdi, kommer jeg etterhvert fram til! 😆

 3. avatar Rivjernet says:

  Importerte innlegg kommer ikke på Veikrysset. Som regel er disse så gamle at de ikke har nyhetsverdi lenger. Nye kommentarer på disse innleggene kommer heller ikke på Veikrysset, men du ser dem på Dashbordet ditt.

  Bilder fra gamle vgb-innlegg (fra før WordPress-omleggingen) kommer ikke med i en import. Det er fordi disse bildene er ikke lagret et sted Import-plugin i WP forventer å finne dem, de blir antatt å ligge i et eksternt album. Bloggen din nå bare linker til bildene der de ligger et sted på vgb.
  Bilder fra vgb etter WP-omleggingen kommer med hvis du da endret blogg-URLen til å bruke navn (WP-standard) istedet for nummer. Hvis du beholdt nummer-URL så har vgb også lagret disse bildene et sted import-funksjonen tolker som eksternt album. :)
  Så ikke slett vgb-bloggen din før du har reddet bildene :)

 4. avatar LeylaM says:

  @Rivjernet.

  Jeg overfoerte alle innleggene mine paa VGB over til en WordPress blogg jeg laget, etter at jeg sluttet aa blogge paa VGB. Det er derfra jeg naa har importert mine innlegg hit. Jeg ser at alle bilder er med, baade de foer og etter omleggingen til WP paa VGB.

  Jeg gikk inn paa denne bloggen naa, men under Media finner jeg langt fra alle bildene jeg egentlig skulle ha og som er i innleggene. Paa VGB er det bare noen faa bilder, og der er det kun 2 innlegg som staar igjen. Saa kommer mine bilder til aa forsvinne etter at VGB legges ned? Jeg endret ikke Url’en etter omleggingen paa VGB.

  • avatar Rivjernet says:

   Problemet jeg beskriver gjelder i høyeste grad deg. Siden du ikke endret URL så ligger alle dine bilder på sære steder på vgb, og ikke der importfunksjonen leter etter bilder som skal kopieres. Importfunksjonen tror at dette er bilder som ligger i et eksternt album som ikke skal kopieres inn.
   Alt ser normalt ut, fordi det linkes til vgb, men det forsvinner nok hvis du ber om at vgb-bloggen din slettes. Dette skyldes manglende opprydding hos vgb når de gikk over til WP. På den annen side kan det jo tenkes at slettefunksjonen til vgb heller ikke finner disse bildene, men jeg vil ikke satse på det :)

 5. avatar LeylaM says:

  Ok, en ide :)

  Dersom jeg kopierer alle bildene fra de innleggene det gjelder og saver dem paa maskina mi, for deretter aa gaa inn her paa dashen, slette bildene i de gamle innleggene, for saa og laste opp de jeg har savet paa maskina mi, vil det da funk?

  Phuuu, beklager Rivjernet, det ble en lang setning! 😆

  • avatar Rivjernet says:

   Ja, jeg holdt akkurat på å skrive dette til deg :), men så kom du meg i forkjøpet. Håper du ikke har alt for mange :)
   Har du ingen av bildene lagret på PCn?

   • avatar LeylaM says:

    Ahh, vi tenkte det samme :) Jegf har noen tror jeg, men jeg skal gjoere det der jeg tenkte paa. Det er noen bilder, men det gaar greit det :)

    • avatar Rivjernet says:

     Irriterende at vgb ikke klarte å rydde opp fullstendig og få alt inn under WP-standard ved omleggingen :(

     • avatar LeylaM says:

      Ja, forferdelig irriterende, men ikke uventet fra det holdet. Det var mye som gikk galt “over there”, veldig synd.
      Nå har jeg fikset..det tok nesten nesten 7 timer! Men, men, jeg ville ikke miste bildene mine :)

      Og når jeg likevel er søvnløs så var det bare å sette igang :)

 6. avatar Cecilia says:

  Det er et interessant spørsmål du stiller: “Hva vil få deg til å søke i mitt arkiv?”

  Rivjernet skriver: “Importerte innlegg kommer ikke på Veikrysset. Som regel er disse så gamle at de ikke har nyhetsverdi lenger. ”

  Det ligger mye i det Rivjernet skriver. Det er det nyeste innlegget som gjelder.
  Jeg har selv merket at dersom jeg poster nye innlegg for tett, så konkurrerer jeg med meg selv. De lengre innleggene må få ligge øverst noen dager så de blir sett.

  Hva vil få meg til å søke i ditt arkiv?
  En liste over innlegg du selv er spesielt fornøyd med, tror jeg ville fanget interessen min. :)

 7. avatar Breiflabben says:

  Nå skal jeg være litt tøff her Carpe.
  Ingen ting får meg egentlig til å søke i gamle arkiv, kanskje hos noen helt spesielle bloggere som hadde et helt spesielt innlegg. Kan hende det var hos deg også.

  Men hva i all verden skal vi dra rundt på gamle pappesker etter, når de faktisk kan være mye lettere tilgjengelig på din egen harddisk. Bildene har du jo.

  Kan hende jeg kommer til å reposte noen innlegg som kanskje blir aktuelle igjen fordi noen har postet relaterte innlegg her inne eller det rett og slett er en historie som jeg i mitt store ego synes er så bra at dere må få den igjen.

  Ellers så er jeg enig med Cecilia over her.

  Jeg hadde jo ikke mange innlegg på mine fem år. Noen av dere hadde jo tusenvis. Tusenvis av hva da?
  Det meste er jo bare “Dagbokskriverier” som er aktuelt der og da.
  Nei, hadde det vært litterære skrifter som ikke var lagret andre steder, da hadde jeg nok tatt de med.
  Men jeg har bare historier og skriverier fra en godt voksen flabbemann og det er ikke mye å dra med inn på en annen blogg.

  Blanke ark og færgestifter tel Carpe. Det tror jeg er mye sunnere :-)

 8. avatar Mairmog says:

  I fjor en gang, da jeg trodde at VGB var døden nær, tok jeg og kopierte nesten alle innleggene mine til min egen maskin, sånn at jeg skulle ha dette som minne om “dengang da”. (Jeg savet aldri noe underveis på min egen disk… ) Det var en skitjobb og tok meg ganske mange timer, men det er jo artig å ha! Jeg kommer ikke til å gidde å legge ut dette en gang til på nybloggen, men vil gjerne ha dem for min egen del, -og kanskje for etterkommerne mine……(?)

  Ha en superfin dag og lykke til med bloggingen videre!

  • avatar carpediem says:

   Jeg kopierte den gangen også, men da som en eskportfil som jeg igjen startet en Ipublish-blogg. men Ipublish ble så vrien med kommentering at jeg slettet hele bloggen i irritasjon.. da var jeg glad for at jeg ikke hadde slettet vgbloggen likevel!
   Men jeg har jo sett av vgbloggen står uten å få andre kommentarer enn spam, så den er jo ikke interessant for andre enn meg.. Så spørs det hva jeg skal gjøre hvis bildeinnleggene mine blir tomme for bilder hvis jeg sletter vgbloggen.. da får jeg lage en løsning a la Leyla planlegger, med å kopiere til egen pc for så å plassere dem i de innleggene jeg nå har i arkivet mitt her…

 9. avatar carpediem says:

  Hei alle som har vært her inne og kommentert! Jeg ser at dere har hatt en god dialog uten meg og jeg ser ingen grunn til å svare hver enkelt kommentar men jeg svarer de som henvender seg til meg i denne kommentaren!

  @Rivjernet; jeg har selv vært tøff med egen prioritering av innlegg så jeg har slettet helt tilbake til 2.11.2008. Derfra og bakover har jeg noen innlegg som tilsammen ble 20 MB, det var en beinhard prioritering, men jeg visste hva jeg gjorde! 😉

  @Leyla; lykke til med bilderedding!!

  @Cecilia; jeg har tenkt den tanken at jeg må selv presentere hva jeg har i arkivet for å få noen til å se på de innleggene igjen.. det kan godt hende jeg gjør npr jeg blir inspirert! 😉

  @Breiflabben; Ja, svaret ditt forventet jeg, og jeg vet med meg selv hva jeg selv ser på i andres blogger.. det er det siste og øverste.. hvis jeg ikke leter etter et svar på en av mine kommentarer! Så historie er og blir historie, og vår dagbokblogging blir ikke interessant for andre enn meg i ettertid, hvis jeg ikke presenterer det igjen og linker det opp mot en aktuell sak eller et annet blogginnlegg!
  Jeg legger meg dette på sinnet! 😀

Leave a Reply