Selvhjelp til en bedre helse, om Omega 3

Et reprisetema til må postes før innlegget forsvinner et sted i bloggosfæren;

Jeg har hatt mye leddvondt opp gjennom livet, og det begynte egentlig allerede da jeg bare var et barn..

Den gangen ble det kalt “voksesmerter” av de voksne. Fikk kanskje en Dispril da jeg kom ned i stua  om kvelden etter at jeg egentlig skulle ha lagt meg. Men da det fremdeles var “voksesmerter” da jeg var utvokst som 16-17åring tok mor meg med til reumatolog.. Denne legen tok alle slags prøver og slo bryskt fast at jeg ikke hadde noe leddgikt.. Men vondt i leddene hadde jeg likevel!

Smertene arter seg mye som leddgikt med verking i store ledd som knær og skuldre og faktisk nesten alle ledd.. rygg og helt ut i fingre og tær. I fingrene og tærne er det grunnleddene som er vondest…

Det har vært litt til og fra disse smertene, men det ble faktisk mye bedre da jeg begynte å ta 2 stk Omega3-kapsler daglig. Jeg har nok brukt dem sammenhengende i flere år nå, og kroppen har fungert mye bedre enn før jeg tok disse.

Når jeg ikke har tatt disse kapslene noen dager da kjenner jeg det; smerter i grunnledd på fingre og ryggen verker.. da jeg må ha kapslene mine igjen! Jeg har drar butikken og kjøper inn to glass for sikkerhets skyld, for ikke å gå tom igjen! :)

Så nå skal et glass stå alle steder jeg er så det er sikkert at jeg får dem i meg hver eneste dag!

For det fortjener jeg! Nemlig!

 
 
 
 
avatar

About carpediem

Jeg er en kvinne i et lykkelig forhold, mor til tre, mormor til tre.. :) Sykepleier, hobbyfotograf og livsnyter!
This entry was posted in kosthold and tagged . Bookmark the permalink.

11 Responses to Selvhjelp til en bedre helse, om Omega 3

 1. naturglede naturglede says:

  Ja, du fortjener å ha det bra. Men ofte må vi nok sørge for selv at vi får det bra. Så fint at du synes det hjelper. Klemsiklem på fredddddagen:)

 2. avatar sjalle says:

  Ok. Gjør ikke tran samme nytten ? Her hjemme går det med en stor flaske i måneden.

  • avatar carpediem says:

   Jooo, jeg vil tro det, men jeg personlig ville ikke ha greid å få i meg tran fra flaske, derfor foretrekker jeg innkapslet tran! :) De vise vil kanskje si at Omega 3 er noe annet enn Møllers Tran, men jeg kan ikke utrede mer rundt akkurat dette i kveld…… 😉

 3. ertaberta2 ertaberta2 says:

  Jeg tar min sana-sol, da får jeg i meg vitaminer og sol hver dag. :)
  Jeg regner med at jeg får i meg omega 3 og 6. når jeg spiser fisk 3 ganger i uka..
  Ellers tar jeg noe som heter biovitt. (bytter litt på )
  Det er bra du har funnet dine kapsler, Godt for deg.. :).
  det viktigste er vel ikke hva man tar, bare at det hjelper.?
  Innom for å ønske deg en riktig god og solrik vårdag. 😀
  Klemm.:)

  • avatar carpediem says:

   Så SanaSol innheolder Sol? Stilig! Du trenger ikke sol så lenge den er på flaske, du da? 😯

   Vi finner vel alle våre kilder til vitaminer, men jeg må bare fortelle mine solskinnshistorier, for ellers ville jeg ha sprukket, og det er slett ikke bra! 😉

   Vi satser på sol i helga, selv om du har din på flaske, hva?

   • ertaberta2 ertaberta2 says:

    Det er spådd pent vær i morgen ihvertfall, så en får nyte det en kan.
    Koselig å høre om dine solskinnshistorier, synes du er flink.
    og så bra at omega-3 hjelper deg…
    nei ikke så bra om du sprekker.da. 😯
    ( Det der med sanaSOL på flaske var jo bare tull, vet du vel. :O)
    Ikke vondt ment..)
    Jeg tar mye vitaminer for ikke å bli så slapp.
    men har heller ikke vært så flink med maten i det siste.
    Ønsker deg en riktig God Helg. carpe.
    Kose deg masse. :)

Leave a Reply